Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

Nefer, właśnie dzisiaj to samo stwierdziłam. Jak teraz nie zamontuję, to nie wiadomo kiedy. Fakt, że to podejście było robione właśnie na przyszłość, ale jak już jest, to może lepiej zrobić od razu. Jutro własnie jadę na budowę pomierzyć odległości. Trochę jest to nieprzemyślane, bo pod skosem miałą stać pralka i w przysżłości suszarka, a teraz bardziej mi pasuje obrócić tę pralkę i może kabla nie starczyć.

Mam nadzieję, że mimo surowości klimat domowy będzie :)

Już klimat jest domowy. Słup - śliczny. No nic nie poradzę, że ja lubię słupy, rury, te sprawy :):)

I nie represjonuj schodziarza :):) Bo się obrazi i co ????????? :):) Po prostu jakaś jesteś dziwna - chcesz wiedzieć, kiedy montaż Twoich schodów. No ja nie wiem...

Wiesz co ? Może codzienny telefon o 7 rano da lepszy skutek :)

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Domek nabiera kształtów :) Gratuluję! Słup ekstra, kafle świetnie położone :) A co do schodziarza, to ja tam był proponowała dzwonić od 6.00(jak policja od 6.00 już można) :) plus min 2 smsy dziennie ;), ze schodziarzem masz to co ja z moją panią Arch ;) - "już kończy" było przez ostatnie 2 miechy, teraz ma nowa wymówkę "upolowała półpaśca" jak szczęście to szczęście ;)

Spireo ciemna ściana w kuchni wygląda fantastycznie , żarówwki bardzo ciekawe.Ja ostanio w jakimś wnętrzarskim piśmie zauroczyłam się lampkami różnej wielkości i długości i co się okazało klosz wykonano z chemicznych baniek do robienia mikstur, wyglądało to rewelacyjnie.Będziesz mogłą potem dokupić takie żarówki byki?Fajna kompozycja różne kolory i zawieszone na różnych wysokościach i różne wielkości żarówek.Czekam na gotowe łazienki.

Spireo ciemna ściana w kuchni wygląda fantastycznie , żarówwki bardzo ciekawe.Ja ostanio w jakimś wnętrzarskim piśmie zauroczyłam się lampkami różnej wielkości i długości i co się okazało klosz wykonano z chemicznych baniek do robienia mikstur, wyglądało to rewelacyjnie.Będziesz mogłą potem dokupić takie żarówki byki?Fajna kompozycja różne kolory i zawieszone na różnych wysokościach i różne wielkości żarówek.Czekam na gotowe łazienki.
widziałam to mieszkanie- ewy Witkowskiej w Warszawie? bardzo mi się podobało.

spirea ładny grafit, taki czysty

a czerwonego nadal jestem ciekawa;)

Ściana R E W E L A C J A ! ! !

Koniecznie, ale to koniecznie napisz, albo jeszcze lepiej pokaż jak ma wyglądać kuchnia.

Zoomy też obłędnie wyglądają. U mnie by jednak były za ciemne, a tak Cercomy są w sam raz:)

Ale w kuchni masz moje kolory i patrząc na Twoje wcześniejsze inspiracje kuchni bardzo proszę - napisz co planujesz, bo mi moja koncepcja co chwilę ewaluuje i potrzebuję Twoich hardcorowych inspiracji:D

Dzieki dziewczyny :) Kolor wyszedl dokladnie taki jak chcialam. Dobieralismy pod kafle i Pan z Pary wskazal nam na ten kolor. Jest to Para Elite Ceramic 2283-5. Jesli dobrze kojarze, to jest to struktura skorupki jajka. Na razie jest jedna warstwa.

Basia, te butelki, to tak jak napisala Monika- apartament Ewy Witkowskiej. Jest tam sporo ciekawych rozwiazan. M.in. zjawiskowa kuchnia.

Carolinko, zbieram sie z odpowiedzia do Ciebie na Twoje pytanie z priv. Ogolnie. Jestem zadowolona, ale na pare rzeczy trzeba zwrocic uwage i dopilnowac. A wycenialas ekipe od Tatarak?

Moniko, na czerwien jeszcze musisz poczekac :) nie wiem, jak wyjdzie. Bardziej mnie martwi brzozowy godmorgon. Zrezygnowalam w kazdym razie z tej czerwieni wewnatrz framugi do spizarni. Zrobilam w gimpie przymiarke i niezbyt dobrze wygladalo. Moze pozniej.

Balbino, kuchnia bedzie dosc prosta. Wizualki z planera ikeowskiego wklejalam wczesniej. Na poziomie lutego i marca sa wizualki projektu (albo wyzej w stopce Magdy34), jednak po takim czasie troche nam sie pozmienialo (m.in. Fronty wlasnie). Moze dzisiaj pokombinuje jakis fotomontaz. Zabudowa bedzie tylko oknem z frontami stal rubrik. Na wszelki wypadek zostawiamy kabel pod okap. Wysoka zabudowa bedzie we wnece. Tam beda fronty factum arsta.

hej :)

Będę wdzięczna za podpowiedzi :) A ekipę Tataraka wyceniałam :) i niestety wyszło b. drogo, około 20tys więcej niż inne ekipy (m.in. Twoja) i sporo więcej niż wyceniały robociznę sso pani Arch i moja przyszła KierBud - takze się nie zdecydowałam.

Będę regularnie podglądać Twoje postępy :)

Spirea pięknie się u Ciebie robi.A ja mam pytanie-na jaki kolor pomalujesz czoło stropu ? Jakiego kolory będą tam kratki do nawiewu? Tak pytam bo mam taki sam strop na antresolą i chcę tą część pomalowac na czarno i dac czarne kratki od nawiewów.U mnie będzie też czarna balustrada.No i mam w związku z tym dylemat. Edytowane przez Ellfik

hej :)

Będę wdzięczna za podpowiedzi :) A ekipę Tataraka wyceniałam :) i niestety wyszło b. drogo, około 20tys więcej niż inne ekipy :)

a ja już wiem, dlaczego. u nas są zaklepani na kwiecień, i zaraz potem zaczynają od zera inną budowę. tak jak myślałam - zamiast po ludzku napisać, że są zajęci, to zrobili wycenę z księżyca, żeby Cię spławić. moim zdaniem bez sensu, no ale trudno.

a ja już wiem, dlaczego. u nas są zaklepani na kwiecień, i zaraz potem zaczynają od zera inną budowę. tak jak myślałam - zamiast po ludzku napisać, że są zajęci, to zrobili wycenę z księżyca, żeby Cię spławić. moim zdaniem bez sensu, no ale trudno.

wcale nie bez sensu - jesli mieliby rzucic jedna robote na rzecz innej to musi to byc na tyle atrakcyjne, ze pokryje zysk i kary pierwszej roboty i jeszcze zostanie górka