monika996 12.01.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Spirea pomyśl jeszcze o listwach aluminiowych!!! ja mam takie w kuchni i holu przy grafitowych płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Monika, zdjęcia gdzieś są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Proszę bardzo:-) Ja musiałam kupić wysokie na 12 cm, bo mam bardzo nierówne ściany, a z takich tylko takie były, więc nowoczesne typowo nie są A, i jeszcze dodam, że są pomalowane białą farbą wodną, więc wystarczy mokra ścierka i są czyściutkie. .... białe listwy sa też pod linkiem mieszkanie bez barier, ale tam nie robiłam zbliżeń. W każdym razie są niższe i proste w kształcie. Jakby ktoś był zainteresowany, to mogę porobić zdjęcia z bliska, zwłaszcza, że niedługo powinnam tam pojechać, bo będzie montowana kuchnia a przy tym przecieraniu ściana się nie brudzi? czy masz tam jakieś magiczne farby? zrób foteczki, zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.01.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Spirea pomyśl jeszcze o listwach aluminiowych!!! ja mam takie w kuchni i holu przy grafitowych płytkach. ja też mam aluminiowe, zlicowane (i to też możesz mieć bez podkuwania się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.01.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a przy tym przecieraniu ściana się nie brudzi? czy masz tam jakieś magiczne farby? Zwykła biała farba wodna dekoral (taka filetowa puszka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.01.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ja też mam aluminiowe, zlicowane (i to też możesz mieć bez podkuwania się) Magda, a drogie są takie listwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Proszę bardzo:-) Ja musiałam kupić wysokie na 12 cm, bo mam bardzo nierówne ściany, a z takich tylko takie były, więc nowoczesne typowo nie są A, i jeszcze dodam, że są pomalowane białą farbą wodną, więc wystarczy mokra ścierka i są czyściutkie. http://foto2.m.onet.pl/_m/d8395e990f23271f4529fe0ca8eabbba,21,19,0.jpg białe listwy sa też pod linkiem mieszkanie bez barier, ale tam nie robiłam zbliżeń. W każdym razie są niższe i proste w kształcie. Jakby ktoś był zainteresowany, to mogę porobić zdjęcia z bliska, zwłaszcza, że niedługo powinnam tam pojechać, bo będzie montowana kuchnia Magda mam idetyczne listwy w obecnym domu, sosna malowana na biało kupowałam gdzieś u producenta nad morzem Ja lubię porządek chociaż mam bałagan, z reguły sprzątam jak jestem chora, teraz nie s przątam bo budowa a potem forum, gotowanie ostatnio rzadko I sątakie same jak każda inna listwa w utrzymaniu czystości polecam Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.01.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no chyba nie mam nigdzie zdjęć tych listew . jutro zrobię.a na stronie belmeb zobaczcie może tam ceny są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.01.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Magda, a drogie są takie listwy? oryginalne tak. http://www.toplistwy.pl/category/listwy-przypodlogowe-listwy-aluminiowe Ja chciałam wyższe (9cm), więc musiałam kombinować. Cenowo jak każde inne mnie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.01.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Basiu, ale te moje listy nie są z drewna. To sa listwy poliuretanowe. Kupiłam je na przedpokój bo sa bardzo twarde. Niestety cenowo wychodzą drogo, bo 25 zł./mb. , ale ja potrzebowałam tylko 2 m. Taki mam maleńki przedpokój:D No ale oczywiście alternatywą są drewniane listwy lub z mdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.01.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 oryginalne tak. http://www.toplistwy.pl/category/listwy-przypodlogowe-listwy-aluminiowe Ja chciałam wyższe (9cm), więc musiałam kombinować. Cenowo jak każde inne mnie wyszły. Dzięki Madziu:hug: Zapisałam sobie stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.01.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 listwy malowane pod kolor ścian z mdfu kosztują ok 15-20pln/mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.01.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Te z Belmeb od Moniki trochę kosztują -218,49http://mr.sklep.pl/index.php?pct=72&p=640&more Jeśli miałabym kupować to już białe. Aluminium nie będzie pasować, bo kafle są ciemne. Chodziło o to, czy nie zużyć kafli na cokoły.Madeleine, u mnie Bernina była powierzchniowo prosta, są natomiast nierówności w wymiarach. Co do Caparola, to chodzi mi konkretnie o ten Samtex 7. Podano mi cenę ok. 230 zł za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.01.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a te białe z mdf-u, to kiedy się maluje i czy daje się je też przy meblach kuchenny czy kończy i zaczyna się cokół kuchenny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Lata temu miałam w mieszkaniu białe listwy. Były sosnowe, lakierowane w macie. Kurz było widać, owszem ale jakieoś specjalnego traktowania nie wymagały. Niby sosna miękka ale im nic sie nigdy nie stało. Teraz mam ciemne listwy i..... kurz widać bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a te białe z mdf-u, to kiedy się maluje i czy daje się je też przy meblach kuchenny czy kończy i zaczyna się cokół kuchenny? samodzielne malowanie jest generalnie bez sensu - robiłam próbki normalną farbą i to wygląda brzydko, listwa ma strukturę farby, która z kolei łatwo się ściera. Do malowania listw służą specjalne farby, a tutaj już wchodzisz w koszty - farba + robocizna. Malowanie pod kolor to +30% do ceny. Jak liczyłam, taniej wyszło zamówić gotowe - a wtedy powłoka jest gładka, zmywalna. zamawiałam tu: stolarnia24.pl (czy jakoś tak) Co do Caparola, to chodzi mi konkretnie o ten Samtex 7. Podano mi cenę ok. 230 zł za litr. Spirea, samtex 7 kosztował mnie niecałe 190, ale za 10l! (w zależności od koloru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 to nie te Spirea . jutro zrobię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 12.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 widać tu trochę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 oryginalne tak. http://www.toplistwy.pl/category/listwy-przypodlogowe-listwy-aluminiowe Ja chciałam wyższe (9cm), więc musiałam kombinować. Cenowo jak każde inne mnie wyszły. i jak to wykombinowałaś? w sensie podziel się namiarami na magika, który Ci to zrobił czujecie, jak by to ładnie wyglądało przy schodach z czesanej kwasówki?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Monika - nie widać. nic a nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts