Moorela 19.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Spirea, świetny dziennik! Wciąga jak dobra książka Nawet robię notatki na swoje potrzeby! Trzymam kciuki za pełen sukcesu finisz i wracam do czytania! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 19.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Hej SPirea. Zaglądnąłem na forum i widzę, że dużo się u Ciebie dzieje. Gratuluję . Salonokuchnia wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.01.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Moorela, dzięki Jak się coś przyda, to miło. Dr_au :0 witaj serdecznie jak zawsze. Sporo się ruszyło, ale jeszcze trochę zostało. Ale jestem dobrej myśli. A jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 19.01.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Spirea – ech, ślicznie u Ciebie jest, ponadto dzieli cię tylko krok od przeprowadzki . To już naprawdę końcówka. U mnie projekt się rysuje i jest na całkiem zaawansowanym etapie. Oczywiście trochę się pozmieniało (Madeleine byłaby zadowolona, bo zniknął załom w korytarzu na piętrze). Miałem zresztą okazję trochę pokorzystać z domu zaprojektowanego przez moją panią architekt i przekonałem się do kilku forsowanych przez nią rozwiązań (m. in. bardzo wysokiej ścianki kolankowej) jak i tego, że ogólnie wie, o czym mówi . Zostało trochę papierologii do pozałatwiania, ale myślę, że uda mi się już niedługo złożyć wniosek o pozwolenie. Ponadto postanowiłem przestać narzekać na na koszty budowy, zrobić sobie odwyk od forum i wziąć się za zarabianie. Efekty są raczej zachęcające . Mam też przedsmak budowy w firmie, bo postanowiliśmy zmienić lokal i teraz trzeba podejmować 100 decyzji (układ ścianek działowych, drzwi, kontakty, oświetlenie, wykładzina na podłogi, rozmieszczenie recepcji, wygląd tabliczki na zewnątrz itp. - słowem mała budowa) i zorganizować przeprowadzkę (a więc i przenieść telefon, sieć i jeszcze sporo innych rzeczy). W dodatku zachciało nam się gruntownego odświeżenia infrastruktury IT i wdrożenia systemu bilingowego dla klientów (choć to ostatnie powinno się błyskawicznie zwrócić ). Pieniądze ubywają więc z konta jakbym już zaczął budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.01.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 (edytowane) Spireo pieknie wygląda ta łazienka z czerwoną wanną.Kojarzy mi się z białymi zębami z czerwoną soczystą pomadką na ustach i ten kolor na ścianie .Po prostu super brunetka z białymi zębami i pięknym kolorem pomadki-głupie porównanie ,ale ... takie mam skojarenia o tej porze.Ten kolor to zapewne ten sam co w kuchni?Jaką tam dajesz szafkę pod umywalkę?z ikei? czy zamawiasz u stolarza-ja jestem wogóle niezorientowana o ceny szafki pod umywalkę robioną na zamówienie. Edytowane 20 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.01.2012 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Łazienka wygląda świetnie! Prosto i elegancko:yes:Szare zoomy są obłędne (już to pisalam:D?).Robiłam dziś testy Parą i lakierem jachtowym.Wyszło bardzo ok.Zamawiam zestaw malarski i będę robić blat do łazienki córki:)Dzięki za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 19.01.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Żeby nie było tak pięknie, to mamy jakieś zacieki na elewacji. Prawdopodobnie puściło lutowanie rynien. Do sprawdzenia. Ehhh u nas to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.01.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ehhh u nas to samo... u mnie nie ma zacieków. tylko te przy daszku były!! poprawione i ten tynk chyba nie dosechł, bo mokre zacieki są , ale one wysychaja bez śladu:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.01.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 spirea napisałam w komentach w dzienniku co nie co:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 teraz się mogę przyznać, ze miałam obawy co do tej ciemnej sciany do czerwonej wanny, ale wyszło zajefajnie te sanitariaty to Gap, si? super wyglądają, tylko ten syfon faktycznie nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 syfon nie przeszkadza, potem nikt nie zwróci na niego uwagi:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 jakoś nie mogę skojarzyć wystającego syfonu w innych bidetach - ja bym spróbował to wyjaśnić u źródła czyli producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.01.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Spirea – ech, ślicznie u Ciebie jest, ponadto dzieli cię tylko krok od przeprowadzki . To już naprawdę końcówka. U mnie projekt się rysuje i jest na całkiem zaawansowanym etapie. Oczywiście trochę się pozmieniało (Madeleine byłaby zadowolona, bo zniknął załom w korytarzu na piętrze). Miałem zresztą okazję trochę pokorzystać z domu zaprojektowanego przez moją panią architekt i przekonałem się do kilku forsowanych przez nią rozwiązań (m. in. bardzo wysokiej ścianki kolankowej) jak i tego, że ogólnie wie, o czym mówi . Zostało trochę papierologii do pozałatwiania, ale myślę, że uda mi się już niedługo złożyć wniosek o pozwolenie. Ponadto postanowiłem przestać narzekać na na koszty budowy, zrobić sobie odwyk od forum i wziąć się za zarabianie. Efekty są raczej zachęcające . Mam też przedsmak budowy w firmie, bo postanowiliśmy zmienić lokal i teraz trzeba podejmować 100 decyzji (układ ścianek działowych, drzwi, kontakty, oświetlenie, wykładzina na podłogi, rozmieszczenie recepcji, wygląd tabliczki na zewnątrz itp. - słowem mała budowa) i zorganizować przeprowadzkę (a więc i przenieść telefon, sieć i jeszcze sporo innych rzeczy). W dodatku zachciało nam się gruntownego odświeżenia infrastruktury IT i wdrożenia systemu bilingowego dla klientów (choć to ostatnie powinno się błyskawicznie zwrócić ). Pieniądze ubywają więc z konta jakbym już zaczął budowę. To już niedługo u Ciebie też się zacznie. U nas w firmie też zmiana lokalu. Pierwszy termin przeprowadzki miał być w sierpniu, a aktualny to luty. Na szczęście to nie moja działka. Ale też jest sporo nerwów. Doszło nawet do tego, że dwóch ludzi z dwóch ekip się pobiło, bo jeden zrzucał winę na drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.01.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Dziękuję wszystkim za miłe słowo Łazienka rodziła się trochę w bólach. Plus, że zrezygnowaliśmy z szarych kafli (mimo ich uroku). A czerwona wanna, (moim zdaniem, bo na pewno nie Moniki ) to był strzał w dziesiątkę. Ożywia całość. Basia, super skojarzenie Kolor ten sam, co w kuchni, inna baza jedynie. Szafka ma być z Ikei - Godmorogn brzozowy. Problem jest z blatem do niej. Musimy ją skręcic i przymierzyć, jak to w ogóle będzie wyglądać. Balbina, a co to za lakier jachtowy? Jak blat będzie malować? Ja nie mogę mieć nic grubszego niż 1,8 cm, więc kuchenne odpadają. Rozważam blat z mdf-u lakierowanego akrylem super gloss czy jakoś tak. Tatarak, fajnie, że się podoba Ja nie miałam obaw. Bardziej się obawiałam wanny. Wyszło dobrze. Teraz się obawiam szafki i blatu. Trzeba mieć się czym martwić Wojgoc, dzięki za radę. Faktycznie zadzwonię. Znalazłam wpisy, że były takie problemy. Podobno daje się jakiś półsyfon. Nie wiem. Muszę poszperać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.01.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Spirea, gratuluje pieknej łazienki:yes: Wyszło troszke z pazurem (czerwona wanna, ciemna sciana) ale nie przytłaczająco. Super wszystko wyważyłas, choć nie ukrywam, ze ja nie brałam pod uwagę czerwonych płytek. Nie dlatego, ze mi sie nie podobaja.Po prostu-dobrze sie czuje w innych kolorach:) Planuje u siebie lazience jedna sciane bez płytek-w jakims intensywnym,ciemnym kolorze i chciałam Cię zapytac-czym Ty pomalowałas swoja? Co to za kolor i nazwa? Jesli juz pisałas-przepraszam, nie udało mi sie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.01.2012 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Hazeleyes, farba to Para Platinum Plus nr 2283-5. Ja akurat lubię czerwony i w domu i jako detal w ubieraniu się. Szukaliśmy koloru do grafitu. W grę wchodził jeszcze pomarańcz, ostry żółty i limonka. Jednak czerwony najbardziej przypasował. A łazienka taka miała być Prosta, wygodna do codziennego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.01.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Spirea, dziekuje za szybka odpowiedz. A czy jest duży wybór jesli chodzi o kolory?pytam, bo na stronie Pary...jakos sie odnalezc nie moge:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.01.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Maja wszystkie kolory. Wybor ogromny i probki odpowiadaja farbie, ktora wychodzi na scianie. Sprawdz dystrybutora na stronie Pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.01.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 No to, dzieki Tobie mam farbe do lazienki.:wiggle:Dziekuje:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.01.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 spirea ale chyba dalej moge u ciebie gościć a co do fug sprawdziłaś Murexin ? ja mam czarną fugę i była najczarniejsza ze wszystkich. może czerwony też byłby dobry.kupowałam w Max flizie na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts