Spirea 31.01.2012 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Salik, dzięki za wyjaśnienie.Znalazłam w instrukcji o tej krzywej, ale na razie nic nie rozumiem. Jutro będę, to posprawdzam, co mamy w ogóle ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.01.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 nasz zasobnik też będzie odpinany:)co prawda kafle na podłodze mam i nawet na ścianie z rurkami ale doszłam do wniosku że kafelkujemy pozostałe ściany i to po sufit to taki sposób na ograniczanie powierzchni do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.02.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja też odnosnie ustawiania temperatur mam mętlik w głowie.Na piecu mam ustawioną temperaturę na wejściu 33 stopnie.W domu nie mam zamontowanych czujników temperatury, więc steruję ogrzewaniem za pomocą obniżania badź podwyższania temperatury .O rachunkach nie myślimy,teraz pompa włącza grzałki, więc wszystko idzie na prąd , czekam na wiosnę. Spireo odnośnie lamp żarówek, byłam w obi dzisiaj i zauważyłam takie ,może kogoś żarówkolubnych zainteresuje , są różne kolory: http://salonoswietleniowy.pl/image_func.php?img=gfx/2fb3dea5fd232904d44371e856337c5f.jpg&maxwidth=300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.02.2012 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Gratuluję uruchomienia elektryki i super rolet! Widzę że prace u Ciebie pędzą do przodu tempem ekspresowym... Na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.02.2012 03:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 dzięki Salik ekspres to chyba nie jest, może pośpiech bez szaleństw jeśli uda się przeprowadzić na przełomie marca/kwietnia będzie ok. Wszystko jest jednak uzależnione od schodów. Dopóki ich nie będzie, nie ma mowy o przeprowadzce. Wykończyliśmy tylko górną łazienkę, więc schody muszą być. Według ostatnich deklaracji mają być do końca tego miesiąca. Potem zostanie dokończenie kafli. Podłogę na górze spróbujemy zrobić jeszcze w tym miesiącu. Na marzec zostanie wtedy kuchnia, AGD i papierologia. Dużo nie zostało, szczególnie, że nie damy rady wykończyć pewnych rzeczy przed przeprowadzką, więc jest też mniej. Poszczególne meble będą uzupełniane w trakcie. Nie zrobimy też teraz drzwi wewnętrznych. Ale jak już pisałam gdzieś wcześniej, szkoda mi czekać w obecnym mieszkaniu na wykończenie wszystkiego. Robimy więc niezbędne minimum. Jak się przeprowadzimy, trzeba będzie zrobić listę spraw do zrobienia z oznaczeniem ważności i po kolei realizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.02.2012 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 W takim razie trzymam kciuki za schody Mam nadzieję że tym razem Panu wykonawcy się nie odwidzi... A kuchnię macie już wybraną, zamówioną itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.02.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Spirea, faktycznie jesteście na ostatniej prostej. Powodzenia! A co Wam zostanie do kupienia, poza drzwiami? (trochę się przydają, nawet nie tyle, ze względu na prywatność, co hałasy) Salik, ja nie Spirea, ale wiem - kuchnia by ikea, leży w kartonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.02.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Spirela prosze o pomoc. Nie pamietam dokladnie dlaczego nie polozylas szarych plytek V&B w łazience? Czy uwazasz ze do Apasionate Bianco nie pasuja takie "surowe" szarosci? Pytam bo mam zamiar zrobic dolna łazienke własnie w gresie Apasionate i do tego myslalam aby geberit obudowac płytkami imitujacymi beton http://www.twenga.pl/g/g3.php?pg=VDsxODUyMTM3NTc5NjYwNDg3MjQ5OzU2MTc0O2h0dHA6Ly9oYXp5bS5jb20ucGwvcHJvZHVjZW5jaS5waHA/a2FydGE9MjYmb3A9NDU7NzYyYTdkNjg0NTllZGFkYWVjZjdjODYwMzNlY2E5ODI7 Nie widzialam zadnych płytek w realu ale wydaje mi sie ze Apasionate sa matowe i takie "naturalne" dlatego pytam czemu wg Ciebie nie pasowaly do Zoomow-bede wdzieczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.02.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Madeleine - musiałem mieć jakieś zaćmienie poranne pytając o tą kuchnię,przecież Spirea sporo pisała o wizycie w Ikei i całej reszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.02.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 gratuluję i zazdroszczę tego etapu, rolety z białą elewacją będą wyglądać super, dzięki za podpowiedź że berker kwadrat ma antracyty ,bo przestałam go już brać pod uwagę,życzę powodzenia ze schodami.Spireo powiedz mi ile płaciłaś, za obudowę karton gips poddasza,czy umawialiście się za metr czy za całość,i jak z gipsowaniem ,gipsowali Ci całość czy tylko łączenia , ile płaciłaś za gładzie ,tyle samo za ściany tynkowane co karton gipsy na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.02.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Mam też całą rozpiskę od kierownika, co mam zebrać, aby dokonać zgłoszenia zakończenia budowy. Spirea, napiszesz co tam masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 05.02.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 nie no jak możesz masz już wszystko zamontowane?! a ja czekam na dostawę jakiś pstryczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.02.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Spirea, napiszesz co tam masz? koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.02.2012 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 cześć Wam, wczoraj już nie miałam siły pisać. Szorowanie ścian i malowanie jednak trochę męczy Basia_KRK i Tatarak, rozpiska poniżej. Są to rzeczy, które wymaga Oleśnica. Kierownik pokazywał mi pisemko z Wrocławia i zawartość nieco się różni. Rzeczy skreślone mnie nie dotyczą, ale może Was i owszem. Kaska73, spokojnie, wszystkiego jeszcze nie ma. Mechanizmy są wszystkie, ale brakuje przodów. Mówili właśnie, że nie wszystko dotarło. Salik, kuchnia, tak jak napisała Madeleine, by Ikea. Musimy tylko blat zamówić i umówić montaż. Madeleine, z drzwiami się nie wyrobimy. Jakoś trzeba będzie sobie radzić. Jedyne, które powinniśmy wstawić, to albo między garażem i wiatrołapem albo wiatrołapem i salonem. Mocno ciągnie od garażu i dół się wychładza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.02.2012 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 gratuluję i zazdroszczę tego etapu, rolety z białą elewacją będą wyglądać super, dzięki za podpowiedź że berker kwadrat ma antracyty ,bo przestałam go już brać pod uwagę,życzę powodzenia ze schodami. Spireo powiedz mi ile płaciłaś, za obudowę karton gips poddasza,czy umawialiście się za metr czy za całość,i jak z gipsowaniem ,gipsowali Ci całość czy tylko łączenia , ile płaciłaś za gładzie ,tyle samo za ściany tynkowane co karton gipsy na poddaszu? Cześć Basia, dzięki Poza antracytem są jeszcze takie w kolorze aluminium. Gładzie 11 zł Karton gips z ociepleniem 28cm i folią srebrną 37 zł Szpachlowanie i gipsowanie (tylko łączeń) 12 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.02.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spirela prosze o pomoc. Nie pamietam dokladnie dlaczego nie polozylas szarych plytek V&B w łazience? Czy uwazasz ze do Apasionate Bianco nie pasuja takie "surowe" szarosci? Pytam bo mam zamiar zrobic dolna łazienke własnie w gresie Apasionate i do tego myslalam aby geberit obudowac płytkami imitujacymi beton http://www.twenga.pl/g/g3.php?pg=VDsxODUyMTM3NTc5NjYwNDg3MjQ5OzU2MTc0O2h0dHA6Ly9oYXp5bS5jb20ucGwvcHJvZHVjZW5jaS5waHA/a2FydGE9MjYmb3A9NDU7NzYyYTdkNjg0NTllZGFkYWVjZjdjODYwMzNlY2E5ODI7 Nie widzialam zadnych płytek w realu ale wydaje mi sie ze Apasionate sa matowe i takie "naturalne" dlatego pytam czemu wg Ciebie nie pasowaly do Zoomow-bede wdzieczna za opinie Kakusek, Apasionate są matowe. Z bliska widać, że są jakby nakrapiane, ale wszystko jest w bieli. Dlatego mi nie pasowały, bo wydawało mi się, ze jest zbyt duzy kontrast między Zoomem, na którym mnóstwo się dzieje i gładkim białym. Finalnie okazało się, że Zoomy, które kupiliśmy w II gat. są nierówne i daliśmy je do pralni. Było przynajmniej bardziej racjonalne wytłumaczenie. Jeśli u Ciebie będzie biała podłoga a beton na ścianie, to może inaczej będzie wyglądać. Apasionate na całości wyszła bardzo ładnie. Jestem zadowolona, że się tak skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spireo to 11 to bez materiału?Jak masz te gła∂xie zrobione,czy pod światło nie widać smug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 06.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Ja też odnosnie ustawiania temperatur mam mętlik w głowie.Na piecu mam ustawioną temperaturę na wejściu 33 stopnie.W domu nie mam zamontowanych czujników temperatury, więc steruję ogrzewaniem za pomocą obniżania badź podwyższania temperatury .O rachunkach nie myślimy,teraz pompa włącza grzałki, więc wszystko idzie na prąd , czekam na wiosnę. Spireo odnośnie lamp żarówek, byłam w obi dzisiaj i zauważyłam takie ,może kogoś żarówkolubnych zainteresuje , są różne kolory: http://salonoswietleniowy.pl/image_func.php?img=gfx/2fb3dea5fd232904d44371e856337c5f.jpg&maxwidth=300fajowskie te żarówy:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 06.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spirea jak zaglądam do ciebie to zawsze na wiadomości o schodach!!!! jeszcze ich nie macie:confused: co za fachowcy wam je robią?????a tak odchodząc od schodów super ,że już niedługo będziecie mieszkać u siebie:) dodaje to skrzydeł p[rawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.02.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Spireo to 11 to bez materiału?Jak masz te gła∂xie zrobione,czy pod światło nie widać smug? Basia, to sama robocizna. Na chemię mam zbiorczą fakturę, więc ciężko mi powiedzieć ile poszło materiału. Nie sprawdzaliśmy tak dokładnie, jedynie miejscami i wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts