Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

hej Spirea bardzo ładnie u Ciebie szczególnie to ogromne pomieszczenie :jawdrop:

łazienka bardzo ładna, wyczytałam coś o Godmorgonie w kolorze sosny z IKEI;

ostatnio właśnie zawiesiłam na nim oko w IKEI, bo u nas w górnej łazience szare kafle z delikatnym brązowym cieniem wymieszane z białymi płytkami

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czym gładźie mieliście robione ( pytanie do wszystkich) ? Jestem po rozmowie z innym wykonawcą, robi masą szpachlową eko -masa- taka gotowa, którą własnie ubytki można uzupełniać- coś chyba w rodzaju akryl -putza.Robocizna 12 zł + wychodzi 2 zł za materiał.Jakoś to podobno mechanicznie pryska na ścianę.

Czy za obróbkę okien dachowych karton gips mieliście dodatkowo liczone?

Spireo to 12 zł to za 1 metr bierzący? łączenia-rozumiem że to jest zaszpachlowanie łączeń płyt i wkrętów.

Mój wykonawca bierze 40zł za karton gipsy i ponieważ do gładźi chcę innego wziąć to zastanawiam się ,czy w tych 40 zł jest zaszpachlowanie łączeń i wkrętów, danie fizeliny i profili?

Edytowane przez Barbara74

Basia, nic się u nas nie zmieniło :( Mamy jedynie skończone pstryczki. Mała się rozchorowała, więc A. nie mógł jechać malować. Ja miałam dość intensywny tydzień. Wtorek Opole, czwartek Kraków, a w międzyczasie pakowanie i w piątek przeprowadzka w pracy. W sobotę pędziłam zamówić panele do dwóch pokojów i pocałowałam klamkę, bo było zamknięte z powodu awarii prądu. W tym tygodniu najprawdopodobniej będzie kucie wylewki pod schody. Niestety te podpory zajmą nam sporo miejsca w przejściu. Rodzice mają zabrać Małą, więc od środy będzie mozna ruszyć dalej z malowaniem. Jutro muszę zamówić te panele. W weekend ma przyjechać szwagier i mają je z A. kłaść. Dokupiłam farbę na sufity, garderobę, sypialnię i jeden pokój. Wszystko idzie białe, więc wzięłam już Akrylit W z Dekorala. Na pokój dziecka, wiatrołap i korytarz dokupiłam natomiast Parę 900 Matt.

Ta farba, o którą pytasz, to chodzi chyba o Parę http://www.para.pl/katalog-produktow/grupa,farby-do-wnetrz/produkt,farba-lateksowo-poliuretanowa-4500-melamina/catid,1/id,2/

Znowu wrócił temat blatu do łazienki i samej szafki. Musimy ją w końcu skręcić i przymierzyć. Trzeba zobaczyć, jak to w ogóle będzie wyglądać. Z blatem brzozowym nie uda się. Blaty drewniane są za grube, a panel z Ikei to okleina brzozowa i nie pasuje do brzozowego Godmorgona.

hej Spirea. Zdrówka dla małej życzę!!!:)

przeprowadzka wielkimi krokami się zbliża:) a człowiek wtedy nie wie jaksię nazywa.wszystko musi być na wczoraj.

szkoda z tym blatem brzozowym, że się nie da. a stolarz może coś dorob, aby pasoowało do brzozy;)

Moniko, no właśnie zawsze będzie się różnić :( Dlatego zastanawiam się, czy nie pójść jednak konkretnie w coś innego. A przeprowadzka zbliża się, tylko nie wiem jeszcze na ile duże te kroki. Zaczęłam powoli przebierać swoje papierzyska i wyrzucać niepotrzebne rzeczy.

Tatarak, Ikea ma taki patent, że kupujesz ich umywalki, które nakłada się na szafki. W całości więc je pokrywają. Na szafkę 140 jest taka z podwójną umywalką z kruszonego marmuru. Nie do końca byłam do niej przekonana - świeci się, może być ciężka w utrzymaniu, kosztuje ok. 900 zł. Grubość blatu wynika z kilku rzeczy - wysokości, na której są zamontowane zaworki, wysokości szafki, umywalki i baterii, a przede wszystkim długości takiego drutu z tyłu baterii, który ma otwierać korek.

Tak myślałam, że te szafki to najlepiej się sprawdzają z ich umywalkami :( Spireo, nie da się tego obejść? od zaworków można dać dłuższe wężyki do baterii? obniżyć szafkę? Zmienić baterię, żeby się inaczej korek otwierał? moja siostra teraz robiła remont łazienki i ma taki patent w nowej umywalce, że aby odetkać korek, trzeba go tak jakby docisnąć.

W weekend przyjeżdza szwagier. Będziemy sprawdzać, co można zrobić. Sugerował podcięcie szafki. Jeśli wejdzie blat grubszy, to wtedy można wziąć brzozowy drewniany. Zła jestem z tą szafką. Kupiłam ją, żeby mieć sprawę załatwioną, a trzeba było dawno temu szukać stolarza, który by zrobił wszystko od początku do końca.