khb 07.02.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 hej Spirea bardzo ładnie u Ciebie szczególnie to ogromne pomieszczenie łazienka bardzo ładna, wyczytałam coś o Godmorgonie w kolorze sosny z IKEI; ostatnio właśnie zawiesiłam na nim oko w IKEI, bo u nas w górnej łazience szare kafle z delikatnym brązowym cieniem wymieszane z białymi płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Monia - a Twój Łukasz miał u nas coś robić? Bo ja nawet nigdy namiarów na niego nie brałem, ale może mi coś umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Bo ja nawet nigdy namiarów na niego nie brałem, ale może mi coś umknęło Będąc u mnie wymieniał kiedyś Twojego nicka (albo nawet imię na nazwisko) i mówił że jedzie na spotkanie w sprawie malowania Byłam przekonana że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.02.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Hmm... No to ja nie wiem Bo my w sumie jeszcze z żadnym malarzem jako tako nie rozmawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Hmm... No to ja nie wiem Bo my w sumie jeszcze z żadnym malarzem jako tako nie rozmawialiśmy No to ciekawe kto zamieszał Albo ja (pomyliłam wykonawców? ale kogo!?) Albo on (ale skąd by miał znać nicka/nazwisko) napisał bajkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.02.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Może z ghostem przemieszałaś? Bo to jedyny wykonawca chyba który robić coś u Ciebie i miał być u nas.... Albo po prostu za dużo tego wina koleżanko, za dużo wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Może z ghostem przemieszałaś? Bo to jedyny wykonawca chyba który robić coś u Ciebie i miał być u nas.... Albo po prostu za dużo tego wina koleżanko, za dużo wina Ale ghost to dawno mi mówił ... Tak myślisz? A ja wciąż w niedosycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.02.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Alkoholizm jak nic! Niedługo dożylnie będziesz musiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) A czym gładźie mieliście robione ( pytanie do wszystkich) ? Jestem po rozmowie z innym wykonawcą, robi masą szpachlową eko -masa- taka gotowa, którą własnie ubytki można uzupełniać- coś chyba w rodzaju akryl -putza.Robocizna 12 zł + wychodzi 2 zł za materiał.Jakoś to podobno mechanicznie pryska na ścianę.Czy za obróbkę okien dachowych karton gips mieliście dodatkowo liczone?Spireo to 12 zł to za 1 metr bierzący? łączenia-rozumiem że to jest zaszpachlowanie łączeń płyt i wkrętów. Mój wykonawca bierze 40zł za karton gipsy i ponieważ do gładźi chcę innego wziąć to zastanawiam się ,czy w tych 40 zł jest zaszpachlowanie łączeń i wkrętów, danie fizeliny i profili? Edytowane 7 Lutego 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja miałam robione gładzią polimerowo-gipsową Megaron Proffessional Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.02.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Basia - tylko Twój wykonawca Ci powie co wchodzi u niego w zakres ceny....I tak - okna dachowe były płacone extra per okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.02.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 No to ciekawe kto zamieszał Albo ja (pomyliłam wykonawców? ale kogo!?) Albo on (ale skąd by miał znać nicka/nazwisko) napisał bajkę Monia, może pomyliłaś ze mną U mnie miał robić i mam nadzieję, że niedługo będzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.02.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Monia, może pomyliłaś ze mną U mnie miał robić i mam nadzieję, że niedługo będzie;-) Nie nie, z Tobą to na bank nie. O Tobie była mowa duuuuużo wcześniej Jeszcze się z nim tak dobrze nie "znałam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Spireo wrzuć jakieś foty ,bo na pewno coś się zmieniło u Was?kiedyś pisałaś o bardzo dobrych specjalistycznych farbach do łazienki, jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.02.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Basia, nic się u nas nie zmieniło Mamy jedynie skończone pstryczki. Mała się rozchorowała, więc A. nie mógł jechać malować. Ja miałam dość intensywny tydzień. Wtorek Opole, czwartek Kraków, a w międzyczasie pakowanie i w piątek przeprowadzka w pracy. W sobotę pędziłam zamówić panele do dwóch pokojów i pocałowałam klamkę, bo było zamknięte z powodu awarii prądu. W tym tygodniu najprawdopodobniej będzie kucie wylewki pod schody. Niestety te podpory zajmą nam sporo miejsca w przejściu. Rodzice mają zabrać Małą, więc od środy będzie mozna ruszyć dalej z malowaniem. Jutro muszę zamówić te panele. W weekend ma przyjechać szwagier i mają je z A. kłaść. Dokupiłam farbę na sufity, garderobę, sypialnię i jeden pokój. Wszystko idzie białe, więc wzięłam już Akrylit W z Dekorala. Na pokój dziecka, wiatrołap i korytarz dokupiłam natomiast Parę 900 Matt. Ta farba, o którą pytasz, to chodzi chyba o Parę http://www.para.pl/katalog-produktow/grupa,farby-do-wnetrz/produkt,farba-lateksowo-poliuretanowa-4500-melamina/catid,1/id,2/ Znowu wrócił temat blatu do łazienki i samej szafki. Musimy ją w końcu skręcić i przymierzyć. Trzeba zobaczyć, jak to w ogóle będzie wyglądać. Z blatem brzozowym nie uda się. Blaty drewniane są za grube, a panel z Ikei to okleina brzozowa i nie pasuje do brzozowego Godmorgona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.02.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 hej Spirea. Zdrówka dla małej życzę!!! przeprowadzka wielkimi krokami się zbliża:) a człowiek wtedy nie wie jaksię nazywa.wszystko musi być na wczoraj. szkoda z tym blatem brzozowym, że się nie da. a stolarz może coś dorob, aby pasoowało do brzozy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 To jaki ikea ma patent na te szafki do umywalek? czy Ty masz problem z grubością blatu, ale nie rozumiem dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.02.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Moniko, no właśnie zawsze będzie się różnić Dlatego zastanawiam się, czy nie pójść jednak konkretnie w coś innego. A przeprowadzka zbliża się, tylko nie wiem jeszcze na ile duże te kroki. Zaczęłam powoli przebierać swoje papierzyska i wyrzucać niepotrzebne rzeczy. Tatarak, Ikea ma taki patent, że kupujesz ich umywalki, które nakłada się na szafki. W całości więc je pokrywają. Na szafkę 140 jest taka z podwójną umywalką z kruszonego marmuru. Nie do końca byłam do niej przekonana - świeci się, może być ciężka w utrzymaniu, kosztuje ok. 900 zł. Grubość blatu wynika z kilku rzeczy - wysokości, na której są zamontowane zaworki, wysokości szafki, umywalki i baterii, a przede wszystkim długości takiego drutu z tyłu baterii, który ma otwierać korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Tak myślałam, że te szafki to najlepiej się sprawdzają z ich umywalkami Spireo, nie da się tego obejść? od zaworków można dać dłuższe wężyki do baterii? obniżyć szafkę? Zmienić baterię, żeby się inaczej korek otwierał? moja siostra teraz robiła remont łazienki i ma taki patent w nowej umywalce, że aby odetkać korek, trzeba go tak jakby docisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.02.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 W weekend przyjeżdza szwagier. Będziemy sprawdzać, co można zrobić. Sugerował podcięcie szafki. Jeśli wejdzie blat grubszy, to wtedy można wziąć brzozowy drewniany. Zła jestem z tą szafką. Kupiłam ją, żeby mieć sprawę załatwioną, a trzeba było dawno temu szukać stolarza, który by zrobił wszystko od początku do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts