Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może do dziecięcych dać białe? Wtedy ściana widoczna z dołu będzie miała grafitowe a widoczne już na górze z po prawej stronie drzwi będą białe?

A myślałaś o dwukolorowych: od strony korytarza grafitowe, a od strony pokoi dziecięcych białe?

Ja mam podobny problem - na korytarz chcę dać orzechowe, jak podłoga, ale od strony pokoju wolałabym białe, tym bardziej, że Mała ma u siebie w pokoju wejście do łazienki, a tam orzechowe drzwi w ogóle nie pasują, a dalej ma garderobę (wrzosowa podłoga i biała zabudowa) i też ten orzech się nie komponuje. Tylko, że nie znalazłam firmy, która robiłaby z jednej firmy fornir, a z drugiej lakier:-(

a mnie dwukolorowe tak średnio się podobają. a jak otworzysz jak będą wyglądały?

ja miałam ten problem na gorze w sypialniach i dałam jednak wszędzie takie same fornirowane( zresztą w całym domu takie same). oprócz szklanych na poziomie salonu ( częsci dz\iennej).tam są tylko czarne.

A myślałaś o dwukolorowych: od strony korytarza grafitowe, a od strony pokoi dziecięcych białe?

Ja mam podobny problem - na korytarz chcę dać orzechowe, jak podłoga, ale od strony pokoju wolałabym białe, tym bardziej, że Mała ma u siebie w pokoju wejście do łazienki, a tam orzechowe drzwi w ogóle nie pasują, a dalej ma garderobę (wrzosowa podłoga i biała zabudowa) i też ten orzech się nie komponuje. Tylko, że nie znalazłam firmy, która robiłaby z jednej firmy fornir, a z drugiej lakier:-(

dewro nie zrobi?

a mnie dwukolorowe tak średnio się podobają. a jak otworzysz jak będą wyglądały?

ja miałam ten problem na gorze w sypialniach i dałam jednak wszędzie takie same fornirowane( zresztą w całym domu takie same). oprócz szklanych na poziomie salonu ( częsci dz\iennej).tam są tylko czarne.

Monika, ja też nie jestem zachwycona tym pomysłem, ale wizualnie to najlepsza opcja.

Przynajmniej ja nic ciekawszego nie wymyśliłam, no może poza lustrem na całej powierzchni drzwi - wtedy drzwi do pokoju byłyby całe orzechowe, a drzwi między łazienką a pokojem - od strony pokoju orzech od łazienki lustro.

Ale jakie wtedy byłyby drzwi między łazienką a garderobą - białe?

To za duży misz masz:-(

dewro nie zrobi?

Przecież ja mam tak w sypialni. Byłaś, widziałaś :p

Z jednej strony palisander, z drugiej czarny lakier

W sprawie drzwi to dopiero jestem na początku - przy okazji innych spraw zaliczyłam parę punktów na Bartyckiej i tam, gdzie pytałam nie robili (Dreams, Kozłowski i parę innych).

Chętnie sprawdzę dewro i Eurodoor:) - dobrze kojarzę Monia?

U nas drzwi wewnętrzne będą białe.

Nic innego nie będzie pasować.

Podłoga bielona, ściany białe, pokoje dzieci kolorowe, łazienki białe. Jedynie do naszej sypialni by grafit pasował, bo jest w szarej tonacji utrzymana.

Nastawiłam się dawno temu na biel, projektantka sugerowała jeszcze ewentualnie coś w kolorze podłogi, czyli biały jesion albo brzozę, ale to znowuż nie pasuje nam do parteru, bo tam z drewna tylko orzech, wiec zostaje biel.

Drzwi gładkie bez żadnych wstawek, wycięć. Jedynie w przypadku łazienek zastanawiam się czy ich trochę nie przeszklić, ale raczej zostawimy gładkie.

W każdym razie obstawiam białe, choć u ciebie sporo antracytu, więc pewnie te antracytowe na poddaszu by się bardzo dobrze komponowały.

zastanawiam się tylko, czy

[edit]

wcięło mi i już zgubiłam myśl :)

Edytowane przez sheenaz

O dwukolorowych nie myślałam, ale jakoś ich nie widzę. Dostałam wstępną wycenę na drzwi Dana. Pojedyncza sztuka wygląda ok, ale czy to możliwe, aby dopłata za podcięcie wentylacyjne kosztowała 560 zł?

Sheenaz, u nas też ściany,podłogi białe, więc nie wiem, czy nie będzie za dużo tej bieli.

Nie wiem, co z pokojem Małej. Chciałam zrobić białe ściany, tak jak w pozostałej części, zeby były tłem na różne rzeczy - zabawki, obrazki, które sama zrobiła sobie do pokoju. A Ona na to, że nie chce białego pokoju. Mam zgryz, ale muszę powściągnąć swoje chęci i zrobić coś kompromisowego. W końcu to jej pokój. Chyba nawet sama pisałam kiedyś u Mazo, że jak dziecko jest w wieku, w którym umie wyartykułowac swoje potrzeby, to powinno samo decydować. I teraz mam :( Hmm, mąż mnie ostatnio przegonił z pracowni, bo chciałam mu organizować przestrzeń i wymyślałam sposoby na przechowanie albumów, farb i róznych rzeczy.

Spirea, u nas na poddaszu przy antresoli mamy taki kącik, który ma być z założenia kolorowy - czerwony stół, wielki stojący kwiatek, jakiś fotel i reszta ma być tłem dla niego, więc drzwi mają się nie wyróżniać.

Do tego gdy dojdzie coś na ścianach - obraz, zegar, maska wenecka to nie będzie walczyło o uwagę z ciemnymi drzwiami.

Ale właściwie wszystko zależy od tego jaki masz pomysł na zagospodarowanie korytarza.

w korytarzu nic nie będzie stało. Będzie co najwyżej wisieć, ale jeszcze nie wiem co - albo zdjęcia albo obrazy. Chyba to pierwsze, bo obrazy będą na ścianie koło wysokiego okna i nad schodami. Mąż kręci głową na białe, ale myślę, że go przekona różnica w cenie.

O dwukolorowych nie myślałam, ale jakoś ich nie widzę. Dostałam wstępną wycenę na drzwi Dana. Pojedyncza sztuka wygląda ok, ale czy to możliwe, aby dopłata za podcięcie wentylacyjne kosztowała 560 zł?

560 zł podcięcie?? To ile kosztują drzwi?:rolleyes:

Mnie się wydaje, że przy tej cenie drzwi to podcięcie będzie dotyczyć dwóch albo trzech szt., bo chyba tyle zamawiałaś tych drzwi z wentylacją, nie?:rolleyes:

Pamiętam, że przy drzwiach Fiord, które kosztowały ok. 400 zł za podcięcie jednej pary liczyli sobie ok. 100 zł.

Edytowane przez Magda 34

a ja już widzę fotografie w korytarzu takie czarno białe ------ więc chyba białe drzwi jednak!!!!!! chyba będą się stapiać z resztą

ja kocham swoje fornirowane i nastepnym razem też zrobiłabym paldao. tylko u nas dąb na podłogach normalny , szczotkowany;)

a skąd taki wniosek? Podcinam wszystkie poza tymi garaż//wiatrołap i garaż/kotłownia.

Dzwoniłam do Interdoor, mają takie płaskie - białe 860 netto, kolorowe 1066 netto. Za podcięcie sztuki biorą 60 zł.

Moniko, pewnie te białe są najbezpieczniejsze. Przynajmniej nie będzie widać śladów palców. Dawno temu był pomysł w ogóle na kolorowe drzwi, ale chyba mi przeszło.

jeszcze się pochwalę, że wczoraj pomalowaliśmy pierwszą warstwą ścianę w sypialni (ten sam grafit, co na pozostałych ścianach) i wnętrze ościeżnicy do garderoby (czerwony). Wyszło bardzo fajnie. Dzisiaj A. siedzi na budowie i maluje dalej. Poprosiłam o fotki, więc wieczorem wkleję.