Spirea 16.12.2010 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Moniko, z nieba spadłaś z tymi zdjęciami Właśnie dzisiaj mieliśmy pomiary okien i dostałam próbnik z kolorami. Mamy do wyboru jasne kolory - tytan, platyna i silbergrau i ciemny antracyt. Męzowi podoba się ten antracyt. Ja się trochę obawiam takich ciemnych okien i właśnie miałam szperać po forum, bo jest parę domów z taką stolarką. Ładnie u Ciebie wygląda ten ciemny. Ten kolor macie obustronnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.12.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Spirea rzeczywiście szarych jest dużo i każdy z nich wygląda fajnie. my nie chcielismy drewnianych okien. dla odmiany szare i padło na grafitowy, szczęśliwie nie było dachówki Creatona domino w kolorze łupka a więc takim szarym ( już nawet kolorow i nazw nie pamiętam , a tak niedawno wybieraliśmy). mamy dachówkę Nelskampa tą angobę strarą . ona jest prawie czarna. więc okna idealnie podpasowały , ale są ciut jaśniejsze, znalazłam już nawet pod te okna wewn. parapety z mielonego kwarcu. Okna są dwustronne , bo ja osobiście nie preferuje kolorowych i są w plastiku , profile Kabe . II grupa cenowa. pózniej prześlę inne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.12.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 jestem spowrotem. na zdjeciach widać,że rynny są czarne i taka prawie jest dachówka. Okna są jaśniejsze. Spirea czy twoja blacha do obróbek nie jest w kolorze ral 7016 ten kolor jest teraz popularny.dom planujemy biały, tylko przod ( taki wykusz z oknami klatki schodowej ), tył też wykusz i mała wystająca"kostka" jak ja to nazywam( miał być nad tym balkon) w kolorze ciemnym, prawdopodobnie łupek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.12.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 nie mam pojęcia jaki to kolor wg RAL. Rheinzink nazywa to patyną grafitową. Moim zdaniem to nie RAL 7016, bo za bardzo wpada w zieleń. Nasza elewacja ma być prawie biała. Mamy w projekcie kolor, musiałabym sprawdzić. Bramę mamy antracytową. Miała być jasno szara, ale chcieliśmy drzwi RenoDoor w promocji Titan Metalic. Teraz nie mamy już kasy, więc pewnie ich nie kupimy i wychodzi na to, że mogliśmy spokojnie wziąć tę jasną. Ale może byłoby za monotonnie. Do poniedziałku musimy wybrać kolor. Jak dasz radę, to poproszę o zdjęcia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 17.12.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 jutro zrobię zdjecia domu w dzień ze wstawionymi oknami. prześlę wieczorem. My też mamy bramę w kolorze Titan metalic. w twoim projekcie widziałam,że okna, brama i drzwi były w jednym kolorze i tak bym zostawiła.Ja mam bardzo dużo okien 2potrojne tarasowe , 1 poczworne suwane , 6 podwojnych( skrzydla 90 cm) 3 podwojne stale szklenia szerokie na 2, 10, jedno ogromne na prawie 2m szerokie i male z 4 róznej szerokości.Drzwi zamówiłam z aluminium, bo jak wspominałam mielismy już takie w poprzednim domu. daje na nie zaluzje aluminiowe wewnętrzne i wychodzą połowę taniej niż twoje. Oczywiście na zdjęciach jest brzydka klamka. my też robimy elewację off-white ale nie wiem jeszcze jaki numer tynku. Będę się zastanawiać na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.12.2010 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 matko, to jakim cudem tyle mi wyszło, albo Tobie tak mało. U nas ok. 21tys. to okna, 7,5 rolety, niecałe 4 silniki do rolet, ok. 3 tys. profile bazowe do montażu (podobno pasywnego) i ok. 5 montaż okien i rolet. Mamy jakieś 40m2 szklenia. Miałam wycenę na jedną witrynę aluminiową i wyszła 10 tys. (0,9 x 4,6).dzięki z góry za zdjęcia.Na wizualce mamy wszystko w jednym kolorze, tylko, że przez to RenoDoor (którego może w końcu nie być) przeszliśmy na antracyt. Poczekam na Twoje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 18.12.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 mnie wyszło połowę mniej za drzwi. Jestem z Krakowa i tu znalazłam firmę, która robi aluminium w dobrej cenie. za okna dałam więcej, jakieś polowę twojej ceny plus. moje drzwi mają 155x230 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.12.2010 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 ok, nie zrozumiałam. Ty masz jednak drzwi przeszklone prawda? będziemy szukać jeszcze czegoś. Bardzo podobają mi się gładkie Adeco w antracycie, ale wycenę dostałam na 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.12.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 A jak z parametrami okien z aluminium? jak to się kształtuje w porównaniu do pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.12.2010 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 u mnie aluminium wychodziło drożej, więc nie wnikałam. Podobno aluminium ma gorsze parametry. Takie okna ma jednak Rasia i z tego, co pamiętam raczej nie narzeka, że są zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.12.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Ja też mam aluminium, ale jeszcze nie mieszkam:)Profile alu są zimniejsze. Szyby mam u=0.6. Aluminium droższe niż pcv. Ale trwalsze. I ładniejsze:)Co ważne, wyceny aluminium w różnych firmach różniły się czasem o 200%..... więc warto szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.12.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 na przykładzie mojej witryny - jedna firma 10 tys. druga 14,5. Producent ten sam, dealre inny. Po rabatach ceny raczej by się zrównały. Dla nas jednak było to za dużo i odpuściliśmy. Wiadomo, efekt nie będzie taki jak przy jednolitym przeszkleniu, ale nie było wyjścia. I tak mocno przekroczyliśmy budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 20.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 przeslalam zdjecia na maila.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.12.2010 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 właśnie je oglądałam, dziękuję Ci bardzo,świetnie się prezentują, w wykuszu masz aluminium a reszta pcv, tak? Czy ten Twój antracyt pcv ma gładką powierzchnię czy taką z rowkami? Jezierski ma taki z rowkami i właśnie to mi się nie podoba. Do tego potwierdziły się moje obawy, że profil w środku jest ciemnobrązowy. Naprawdę potężny macie dom, ale widzę że w ogóle okolicy taka architektura. Myślałam, że przesadzamy z tymi wszystkimi oknami do podłogi, jednak u Ciebie jest tego znacznie więcej. Ciekawa jestem jak to finalnie będzie się prezentować. Zajrzałam też na kafle. Odcień ładny, natomiast te maziaje jakoś mnie nie przekonują. Są pewnie bardziej praktyczne od takich jednolitych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Ooooo też bym sobie pooglądała takie fotki Monika, nie masz gdzieś w sieci fotoalbumu, żeby zalinkować? Pozdrawiam - też Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.12.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 ja też chciałabym zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 21.12.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 cześc!!! wszystkie okna są pcv ten wykusz też. ja mam z rowkami, bo mi sie podobają. są z 2 grupy cenowej , są też gladkie wyglądają jak aluminium z 4 grupy aluminium. Zobacz sobie alternatywa do aluminium. Brązowe bardzo ciemne są w środku ale to nie przeszkadza. ja uwielbiam duże okna:yes:wzięlam maziate flizy, mało widać . trochę rozjaśnią mi kuchnie . szafki grafitowe mdf lakierowany i blat granitowy szczotkwany. cokól z nierdzewki. szafę zrobię z mdf w drewnie( sciana spiżarni):yes:jeszcze jutro pójdę oglądać Lupek, ale moj mąz też wybiera i on ma jednak dobry instykt praktyczny:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 21.12.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 trochę zdjęc dla Was:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.12.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Wow, jaki gigantyczny dom!!! Fajny! I rzeczywiście dużo okien. Monika, namawiam do załozenia galerii - na pewno będziesz mieć wielu stałych czytelników! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Zdecydowanie przyłączam się do Anuli - załóż galerię, bo jest co oglądać Bardzo mi się podobają te ciemne okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts