Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie mam pojęcia. A nie są jakieś standardowe wymiary?

Czekaj, zajrzałam do oferty od mojej ekipy od WM:

ma być podcięcie albo kratka wentylacyjna.

Przekrój szczeliny pod drzwiami pomieszczeń brudnych - ok. 200cm2, czyli w drzwiach 80cm podcięcie ok. 2- 2,5cm na całej długości. Przekrój szczeliny pod pomieszczeniami czystymi 80 cm2, czyli przy drzwiach 80cm, podcięcie 1cm na całej długości.

Spirea, dlaczego chcesz zrezygnować z zagłówka w łóżku sypialnianym? My mieliśmy kiedyś łóżko bez zagłówka i myślałam, że mnie szlag jasny trafi... poduszki zsuwały się non stop w szczelinę między łóżkiem a ścianą, chociaż jakoś specjalnie się nie rzucam w nocy ;) - przemyśl jeszcze... Oba typy na łóżko fajne, IKEOwskie chyba bardziej uniwersalne, Pool bardziej oryginalny, nie sądzę, żeby gryzł się z kolorami w sypialni. Fajnie zaczyna to wyglądać. Naprawdę fajnie, widać koniec. Trzymam kciuki.

Moorela, za łóżkiem jest okno, więc zagłówek zasłoniłby okno. Poza tym od samego początku nie chcieliśmy zagłówka. Będę brać stelaż do łóżka z możliwością podwyższenia. Łóżko będzie zaraz przy ścianie, więc nie powinno nić spadać. Teraz też tak śpimy i jest ok.

Tatarak, też cieszę się z tego, że można znaleźć coś tańszego, co może zastąpić w miarę równie ciekawie :)

Parapet mamy zamówiony jesionowy bezbarwny. Po zamontowaniu sprawdzimy, jak będzie wyglądać. Jak będzie nie tak, to przemaluję parapet na antracyt. Stolarz miał tylko kolory "drewniane"

Kolor grafitowy rzeczywiście wszędzie wyglada fantastycznie ,pproszę o numer i wpiszę sobie ,bo może go gdzieś wykorzystam.

Jesli chodzi o łóżko to ja preferuję z zagłówkiem ,może być mały ale żeby był.Ja najprawdopodobnie albo wezmę swoje stare albo kupię sam materac to wtedy zagłówkiem będzie ściana :)

Ale zdecydowanie lepiej je mieć,nawet moje dziecko chce mieć, bo do tej pory miało materac.

Okno w sypialni super,własnie rozmawiałam z moją mamą,że takie okno powinno być w sypialni i dziwię się ,że architekt nie dał-miałabym widok na stok narciarski.

Pomysł na czerwony środek ciekawy.

A drzwi do garderoby miałam nie dawać,ale daję bo mogę mieć bałagan-a poza tym z garderoby wchodzi się do łazienki.

Garderobę w środku masz otwartą ,czy dajesz drzwi do szaf?

Nie mialam nigdy zaglowka, wiec moze dlatego nie widze potrzeby. Jednak jak czasami spalam w lozku rodzicow lub siostry to zaglowek mi nawet przeszkadzal - spiezwykle na boku z reka wyciagnieta do gory i wlasnie czasami trafialam w ten zaglowek :) Poza tym mamy to okno i zaglowek nigdy nie byl planowany.

Basia, nie kojarze szarej garderoby. Sa jednak watki, gdzie ludzie wklejali swoje i moze tam poszukaj (albo przez google).

Basia, zrobiłam sobie wstępny projekt w Plannerze z Ikei. Skosy to sobie już wyedytowałam w Gimpie :) Madeleine jednak pisała mi kiedyś, że te obudowy mozna przyciąć po prostu, aby weszły pod skos. Możliwe, że trzeba wtedy jakoś je wzmocnić od tyłu. Najprawdopodobniej będę brac garderobę w Ikei, bo można to załatwić w 2h. Nie chce mi się szukać stolarza i czekać. Szczególnie, że będę to robić stopniowo. Ikea ma wys. ok. 230. Na poddaszu mam 271. Zostanie mi więc 40cm, które mogę wykorzystać na wsunięcie pudełek.

spirea ja mam garderobę z pólkami otwartymi i drązkami.wszystko pootwierane. drzwi sa z lustra suwane , a i tak się kurzy. zimowe ciuchy latem mam w pokrowcach, torby w pudłach!!!! i odwrotnie zimą letnie w pokrowcach;) więc nie ma znaczenia , czy masz drzwi , czy nie i tak się kurzy