Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pan Kocot mówił, że oni robią część już przy montażu instalacji. W Tauronie powiedzieli, że do odbioru budynku to albo z tą informacją o możliwości zawarcia umowy, a najlepiej pójść z samą umową - właśnie tym mnie zmylili. Zadzwonię na Menniczą i do Oleśnicy i spytam jak to dokładnie wygląda. U nas w końcu już sama wykończeniówka.

To znaczy, że do odbioru budynku nie składam żadnych pomiarów tylko umowę z energetyką? Bo moje pomiary to p. Kocot wysyłał bezpośrednio to energetyki z wnioskiem o podpisanie umowy, ja żadnych papierów nie mam.

A tak na marginesie to otrzymałam ostatnio wycenę na osprzęt elektryczny od p. Kocota i kwota netto wyszła 3100zł, a z innej hurtowni elektrycznej dostałam wycenę na kwotę brutto 2900zł.

Gosia, u mnie było tak, że Pan Kocot powypełniał wszystkie druki, wziął ode mnie papiery, podpisałam wniosek i złożył w energetyce. W ubiegłym tygodniu zadzwonili do mnie, że mam przyjść po papier, że mogę zawrzeć umowę. I właśnie ten papier wczoraj odebrałam. W tym dokumencie są informacje o instalacji.

Co do osprzętu, to u mnie kwota z montażem wyszła mniej więcej tyle, ile zapłaciłabym, gdybym sama kupowała sprzęt bez montażu.

A na pewno masz to samo zestawienie i wszystkie części ujęte?

A może być jeszcze tak, że ze sklepu masz jeszcze po starych cenach, bo mają na stanie towar. W lutym Berker miał iść w górę. Ale w zasadzie, to nie wiem czy bierzesz Berkera :) Więc nie wiem czemu. Najlepiej spytać.

Edytowane przez Spirea

Oj, to zdrowiej :( dziękuję za odp wczoraj :) Debatowaliśmy akurat na budowie u Moany o izolacji podłogi. Oni tam mają wodę dość wysoko. Icopal z położeniem wyszedł im b. drogo, a przy podlogowce na całości jest zasiana przez Wojgoca obawa o "odory" - a tu troje małych dzieci z problemami o charakterze alergiczno-astmatycznym.

Kasia, muszę się przyjrzeć. Z polami jest tak:

Whirlpool 707 - 2x 14,5, 18, 21. Cena - 1400 zł w rtv euro

Teka GKST 80 i4 Multi Slider - 2x14,5, 21, 18x27. Cena - 2157 zł na ceneo

Amica 4x21 - Cena - 2234 zł na ceneo

i 60-tka

Teka IR 642 - 14,5 18, 21 i 18x27,7 Cena 1700 na ceneo

Z tego wszystkiego chyba najkorzystniej wychodzi ta Teka 642. Droższa o 300 zł od Whirlpoola, ale chyba lepsza jakość i sensowniejsza wielkość pól. Trzeba byłoby jedynie sprawdzić te odległości między nimi.

Spirea, a patrzyłaś na Electroluxa ze sliderem? bardzo fajna funkcja, polecam.

a na czym polega? ja w ogóle się boję sterowania suwakami, bo wydaje mi się, że +/- łatwiej jest kontrolować. tak mam w każdym razie z suwakiem dotykowym w laptopie na przykład - nigdy nie umiem ustawić takiej głośności dźwięku, jak próbuję :(

tutaj masz dobre zdjęcie (ale 80, ja mam normalną 60):

http://fotohrabia.pl/plyta-electrolux-ehd-68210-p-od-29zl-dostawa-z-wniesieniem.html#nclid=69fa0b169150114324915fa8d2e296d2

aby włączyć gotowanie normalne, po zagotowaniu, nie wciskasz 4 razy, żeby zejść do poziomu 5 - tylko od razu palcem na 5. Czujnik jest precyzyjny, nie mylę się (w przeciwieństwie do np. klawiatury dotykowej w smartphonach).

Madeleine, no właśnie nie wiem, co z tym Sliderem - brać czy nie.

Amica nie ma slidera i moim zdaniem to sterowanie u nicj jest bez sensu. Są jedne przyciski do sterowania wszystkimi polami, więc najpierw musisz wybrać pole i potem nim sterować. Wydaje mi się, że w praktyce będzie to irytujące.

O Elctrolux-ie są różne opinie i prawdę mówiąc w ogóle nie brałam tej firmy pod uwagę.

Fakt, rozwiązanie typu "najpierw pole, potem moc" jest wyjątkowo upierdliwe, zwłaszcza, jak coś kipi. Dla mnie must have było normalne sterowanie. Ale slider jest jednak dużo lepszy.

A opinie - cóż, w podobnej półce cenowej rozwiązania są podobne ;) No i ilość komentarzy negatywnych jest też kwestią skali sprzedaży (to też a propos opinii o pralkach amiki).

Mam taką płytę, gdzie najpierw trzeba wybrać pole, a potem moc (zwykła ceramiczna płyta, a nie indukcja).

Tragedia w użytkowaniu!

Klnę, że nie zwróciłam na to uwagi przy kupnie:mad:.

Na szczęście to w domu na wsi, więc rzadko z niej korzystam.

Siatka wygląda superowo!

I ma świetną cenę:yes:

Ja bym podświetliła, tak jak pisały dziewczyny - zawsze można wyłączyć, a doda smaczku:)