Spirea 27.04.2012 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Salik, nie sprawdzałam tego dokładnie. Wydawało mi się, że odbiór=koniec karencji i wtedy to ma sens. Ale u mnie okres karencji skończył się z wzięciem ostatniej transzy i już od końca ubiegłego roku spłacam kapitał. Ale dobrze, że napisałeś. Muszę zajrzeć do umowy i regulaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.04.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 hmmmm ale się rozmarzyłam z tą sofą TOGO. Piękna, marzę o niej niestety mąż marzy żeby jej nigdy nie było My z panelami to dopiero mieliśmy przygodę, kupilismy Balterio (dopasowałam kolor idealnie do schodów, specjalnie brałam od stolarza próbkę jakiegoś starego , przechodzonego stponia dębowego w lakierze naturalnym) , panele w sklepie pasowały wprost idealnie , niestetey jak przyszły to zupełełnie sie różniły. Oryginalnie zapakowane opisane doładnie to co wybrałam. przyjęchał facet na reklamację (cos nam jednak nie grało) przekonywał że to produkcja liniowa i zdarzają się odstepstwa i ble ble ble. Mąż kazał zabrać i wyjaśnic sprawę. Po tygodniu Pan dzwoni i mówi że przyślą nowe. A okazało się że jakimś cudem dostaliśmy zupełnie inne panele zapakowane i opisane jako nasz wybrany model. Koniec końców przyszły nowe i ... paują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.04.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 kurcze, to muszę je rozpakować i sprawdzić ten kolor na wszystkich panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.04.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Spirea - u nas dostarczenie odbioru budynku, a zakończenie okresu karencji (budowlanego) zupełnie nie są ze sobą powiązane w umowie.Znaczy jedno i drugie to było maksymalnie 2 lata, ale tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.04.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Spirea sprawdź umowę to zależy od banku, często jest tak:karencja w spłacie kapitału to 2lataodbiór budynku x miesięcy liczony od wypłaty ostatniej transzy:) Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.04.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Spireo, sprawdzałaś drzwi Jagdor?Ok, doczytałam w dziennku. Ale ze mnie zakręt:DMy mamy Polskone w przejsciu garderoba-łazienka małzenska i zamawiałam w tym samym czasie, co Jagdory a beda 3 tyg poźniej-wbrew umowie, zreszta wiec lepiej ich przypilnowac:bash: Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.04.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hazel, a jaki model Polskone wzięłaś i czy jesteś zadowolona z nich pod kątem jakościowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.04.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Ostatnio wybierałaś łózko, a ja sie właśnie zakochałam http://wrzesinscy.pl/asp/pl_start.asp?typ=35&menu=5&produkt=produkt&dzial=Lozka&id=98&e=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.04.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Zresztą pozwolę sobie zaśmiecić: http://www.wrzesinscy.pl/asp/pliki/lozka_640/bianco_duo1.jpg to z tej miłości ale chcesz to usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.04.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 nie usuwaj Piękne U nas będzie podobne. Ten model Pool wygląda identycznie tylko jest z usłojonego mocno drewna. Do kompletu można dobrać właśnie takie stoliki, ale nie wiem, czy będę je brać. Zagłówek też może być. U nas odpada, bo mamy tam okno, a po drugie nigdy nie chciałam zagłówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.04.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hazel, a jaki model Polskone wzięłaś i czy jesteś zadowolona z nich pod kątem jakościowym? Polskone simple i nie ma ich jeszcze...maja byc 3 tyg po jagdorach-a te juz od kilku dni zamontowane (zamawiane w tym samym czasie). Zapytaj o termin realizacji, bo podobno fabryka dała ciała w naszym przypadku (zdaniem sprzedawcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Super! Sa panele!! Spireo, Jaka jest roznica w wygladzie/dotyku pomiedzy Eligna a Elite? Przypuszczam, ze macalas je obie:D Vouge Dab na Twoim zdjeciu wyglada, ze ma rowki jak drewno? Czy tak, czy to tylko zludzenie na zdjeciu? Tutaj znalazlam zastosowanie podobnej lampy, ktora wkleila Mayland: http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2012/04/1335231672-img-3030.jpg reszta wnetrza domu troche jak Twoja :D: http://www.archdaily.com/228641/mixed-use-building-bizovik-tria-studio/ Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.04.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Hazel, to w takim razie niezbyt Ciebie wcześniej zrozumiałam Jagdory wygladają u Ciebie bardzo ładnie. Maja, oglądałam wszystkie, ale nie pamiętam czym się różnią. Wydaje mi się, że fakturę mają podobną. Mayland kiedyś mi pisała, że ma próbki QS, to może ją zapytam. Różnice są pomiędzy Eligna i Perspective. Te pierwsze są bez fug, te drugie z fugami 2x lub 4x i droższe o 40zł na metrze. Ja wzięłam bez fug, bo gabinet jest mały, więc nie ma sensu wprowadzać tam podziałów. Z kolei na górze zależało nam na wyglądzie deski i rowkach. Dąb ma lekkie żłobienia jak drewno. Wygląda jak pomalowane drewno. Jestem nimi zachwycona. Sama nie zdecydowałabym się, ale A. je znalazł, pokazał i potem już ciężko było znaleźć jakieś godne zastępstwo. Te lapmy wyglądają tu trochę szpitalnie Jedyne miejsce u mnie to stól w kuchni, ale już mam lampy i zastępstwo jakbym chciała zmieniać. Dół i góra będzie w reflektorach na szynie, bo zalezy nam na możliwości przesuwania tych reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 28.04.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Spirea, Fancy lights sliczne.Czy one sie nadaja tylko jako nocne swiatlo czy jako lampa do czytanai rowniez?Na jakimś gwozdziu je powiesilas, czy stojak maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.04.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Dzieki Spireo powierce dziure w brzuchu Mayland w takim razie Strasznie mnie mecza te panele...z jednej strony glos rozsadku mowi, by poczekac do lata jak bede na miejscu to pojsc do sklepu i pomacac. Ale z drugiej strony kusi, by kupic wczesniej przez internet by juz byly na budowie, ze jak przyjade to od razu je ukladac, by widziec efekt na zywo... Fantasy Lights piekne...to jest nitka? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.04.2012 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Sheenaz, do czytania niezbyt. Światło jest ptzytłumione. Teraz wiszą na takim haku, który został po starym oświetleniu linkowym w pokoju. Coś podobnego zrobię też chyba już na miejscu w domu.Mayadaski, a tam gdzie teraz przebywasz, to nie QS? Dobrze kojarzę, że jesteś na wyspach? Są sklepy internetowe tamtejsze, więc chyba mozna kupić paczkę albo podejść gdzieś zobaczyć.Lampki są na kablu w takiej srebrnej izolacji. Zasada taka sama jak w lampkach choinkowych. Może w przyszłości dokupię właśnie same jasne na choinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.04.2012 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Mayadaski, a o jakie panele Tobie chodzi? Nie polecam kupowania bez obejrzenia na zywo. Mialam po necie kilka typów i żaden nie potwierdził się na żywo. Dobraliśmy wszystko ogladając właśnie próbki w sklepie. Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.04.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Spireo, masz racje...totalna blondyna jestem....poszukam najpierw czy moge QS gdzies pomacac w Dublinie. Wiem, ze ogladanie w necie czasami - ba! w wiekszosci - mija sie z celem, bo w rzeczywistosci rzeczy wygladaja inaczej... .....dlatego chyba juz drugi raz bym sie nie zdecydowala, by budowac na odleglosc....duzo siwych wlosow mi przybylo z tego powodu:D:D Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 01.05.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 (edytowane) Spiero, zaglądam do Ciebie dość często, ale chyba jeszcze nigdy się tu nie ujawniłam. Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne na piętrze zaryzykowaliśmy i założyliśmy nowość z Pol-skone Arco model W3. Strasznie się bałam, że będą tandetne, tym bardziej, że na stronie Pol-skone ten model jest pokazany w jakieś okropnej okleinie. Na szczęście drzwi są bardzo fajne (oczywiście drzwi są białe) i zwracają uwagę wszystkich moich znajomych przewijających się przez budowę. Wcześniej byłam zdecydowana na Simple Pol-skone, macając jedne i drugie mogę powiedzieć, że okleina w Arco wygląda na solidniejszą niż ta w Simplach. Na dole z kolei chciałam drzwi bezprzylgowe - wybrałam Asilo Marconi (bodajże), bo widziałam je na żywo i są super, no i cenę miały przyzwoitą jak na drzwi bezprzylgowe. Niestety drzwi Asilo, wymagają szerszych otworów ze względu na to że zawiasy są chowane, a ja mam przygotowane otwory o standardowych wymiarach i mam w związku z tym problem, bo w łazienkę mam już skończoną i jest problem z wmontowaniem drzwi Asilo, tak że decydując się na Asilo trzeba pamiętać o szerokości wnęki. Edytowane 1 Maja 2012 przez *agrafka* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.05.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Spireo jak schody? kiedy będzie montaż?Przyszłam do Ciebie w sprawie drzwi,bo widzę ,że Ty szukasz podobnych.Ceny Polskone simple mi bardzo odpowiadają,nie widziałam ich na żywo w tym tygodniu postaram się zobaczyć.Co mi się chyba nie podoba w Polskone simple to te poprzeczne fazowania,wolałabym gładkie drzwi,ale może na żywo mi to nie będzie przeszkadzało.I tak jak Ty wolałabym bezprzylgowe,aczkolwiek nie jest to mus .Znalazłam jeszcze firmę i własnie sprawdziłam,że mają też we Wrocławiu salon http://www.korona-drzwi.comi te drzwi brałam pod uwagę ,moi znajomi mają je właśnie lakierowane na dowolny kolor.Dzwoniłąm do katowickiego przedstawiciela i gładkie,lakierowane,bezprzylgowe ,z zamkiem magnetycznym i montażem kosztują 2100,ościeżnica regulowana,cena wyjściowa dla jednych drzwi, model D5A.Wolałabym tańsze,szukam czegoś w okolicach 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts