Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czyli u nas odpadają. Co do tego chlapania - pewnie będzie. Tylko, że łprysznic dolny będzie głównie do uzytku gościnnego, bo u góry i tak będzie natrysk. Ale to chyba nie ma znaczenia. Pomysł jeszcze jest taki, że zrobić szybę tylko na połowie, tam gdzie deszczownica. Z dwóch stron będzie więc ściana, z jednej, od pozostałych urządzeń, szyba a trzecia będzie otwarta.

Malgos, szukałam takich różnokolorowych w odcieniach morskich i nie znalazłam. Oglądnęłam wszystko w Max Fliz i paru sklepach internetowych z mozaiką. Pewnie gdzieś są, tylko mnie nie udało się znaleźć. Widziałam w jakiejś gazecie albo w ksiązę "150 najlepszych pomysłów LOFTY". Z tego, co pamiętam, też się nią fascynowałaś :) Jeśli czytałaś mój ostatni wpis dzienniku dotyczący prysznica bez szyby, to fascynuje mnie łazienka na s.81. Jest super

szczególnie w marazzi na Antoniego mieli wielki wybór. Niekoniecznie tam musisz zamawiać (raab karcher też ich ma w ofercie, ale głównie katalogi, a są elastyczniejsi cenowo).

A tak w ogóle to zawsze możesz zlecić zrobienie mozaiki z dużych płytek. Zamawiałam kiedyś w Adako, w nieistniejącym już oddziale na Jedności. Cenowo wyszło chyba nawet taniej niż normalna mozaika.

Gość monika996
już obejrzałam w twoim dzienniku. ma mieć 1,70 szerokości, czy tak? tam ma być ściana . i 2 ściany boczne ? zrob szybę na 1m , wejście na 70 cm powinno wystarczyć . szybę nie dawałabym do samej gory , na 1,9-2m wystarczy. mozaika wystarczy na 2 ścianach , na wprost wejścia i przy deszczownicy .

Malgos, szukałam takich różnokolorowych w odcieniach morskich i nie znalazłam. Oglądnęłam wszystko w Max Fliz i paru sklepach internetowych z mozaiką. Pewnie gdzieś są, tylko mnie nie udało się znaleźć. Widziałam w jakiejś gazecie albo w ksiązę "150 najlepszych pomysłów LOFTY". Z tego, co pamiętam, też się nią fascynowałaś :) Jeśli czytałaś mój ostatni wpis dzienniku dotyczący prysznica bez szyby, to fascynuje mnie łazienka na s.81. Jest super

Owszem, owszem, ksiazka do powzdychania. :) W sprawie mozaiki zapytaj mysze, ona ma temat obcykany.

z kolorami to sprawa wtórna. Najpierw musimy ustalić jakiś rozkład. Dzięki za namiary. Chyba przeglądałam tę stronę.

Pomysły z szybą są na razie takie:

lazienka dolna..JPG

łazienka ma 1,7 szerokości. Miska wc będzie podwieszana, więc trzeba uwzględnić miejsce na stelaż, co zwęża łazienkę do ok. 1,55m. W obu wariantach miejsce na prysznic miałoby szerokość 80 cm, a długość szyby taką, aby można było swobodnie wejść i wyjść i aby osłoniło trochę od tego pryskania.

Tu parę moich inspiracji:

about_design_03..jpgAmazing-Penthous&#10.jpg

lazienka respond&#1.jpg

Łazienka Dopioni

fae7c3cca7ad5b3eme.jpg

Wersja po lewej bardziej mi się podoba, jest bardziej praktyczna. Można nawet dać szklany parawan. Prawa łazienka moooże być, ale bez szklanego parawanu. Tylko obawiam się, że biorąc prysznic będzie się chlapać na wc:( Przed miską ustępową powinno być jakieś 75 cm wolnego miejsca.

A może zrobić tak: Na wprost wejścia prysznic, obok po lewej stronie miska wc (oddzielona od prysznica szklanym parawanem)i na lewej ścianie niewielka umywalka? Jutro Ci to narysuję, bo teraz nadaję nie ze swojego kompa:cool:

Edytowane przez Magda 34

przeglądałam w jakimś sklepie z kilkanaście stron. Na razie to zostawiam, bo wydaje mi się, że trzeba zacząć od ogólnej koncepcji, potem można dobierać resztę.

tutaj jest rzut tej naszej łazienki. Moje szkice nie oddają wielkości. Jeśli przed wc ma być 75 cm to prawa wersja odpada. Rzeczywiście można zastanowić się nad tym, co napisałaś (dzięki) albo wersja lewa.

lazienka rzut..JPG

Gość monika996

zgadzam się z madeleine i magda wersja lewa , tylko zamieniamy miejscami toaletę i umywalkę. będzie super.

piękna jest wersja łazienki czanej. zakochałam się adoptuję ten projekt do mojej łazienki , tylko granit na podłogę dam tygrysi taki zloto zołty w ciemne krpoki

A może zrobić tak: Na wprost wejścia prysznic, obok po lewej stronie miska wc (oddzielona od prysznica szklanym parawanem)i na lewej ścianie niewielka umywalka? Jutro Ci to narysuję, bo teraz nadaję nie ze swojego kompa:cool:

Jestem i wrzucam:D Wymiary pomieszczenia 193x170cm. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że po położeniu kafelków całość się zmniejszy nawet do 2-3 cm.

http://foto2.m.onet.pl/_m/365c0cd8665180dd5a85285a56e2aeb2,21,19,0.jpg

Umywalkę wstawiłam o wymiarach 38x30cm.