dr_au 17.05.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Białe lakierowane drzwi rzondzą . Może ci się na coś przyda - moje linki z drzwiami: http://dan-pol.com.pl/kategoria/drzwi-drewniane-biale-i-ncs/euroba.html http://www.swiat-stolarki.pl/Sklep/Marconi/Drzwi-Asilo-Marconi,2,0,880,6711.htm http://www.interdoor.pl/produkty/drzwi-wewnetrzne/plaskie.html#info Nie oglądałem na żywo, ale o ile pamiętam ceny oscylują wokół 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.05.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 No własnie Euroba jest moim numerem dwa. Wychodzą ok. 1500 zł Widziałam je na zywo, bo mam je 5 min od pracy. Są bardzo ładne. I biję się z finansami. Na wątku o drzwiach Robespierre (spec od drzwi) podał jeszcze Jagdor, Dewro, Moric, Stolmat. Jak sprawdzałam Jagdor, to cena oscyluje bliżej 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.05.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Mnie się podjazdy betonowe strasznie podobają,ale nie wiem czy nasz klimat jest dla nich przychylny.Jednak w USA są inne temperatury ,no chyba,że w wybranych stanach.Też byłam zainteresowana,ale chyba odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.05.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 właśnie zauwazyłam, że te Ksantosy mają tę wadę, że nie robią w nich podcięć wentylacyjnych, mogą być tylko tuleje lub kratka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 18.05.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Z Eurobą kiedyś trafiłem na cennik, zgodnie z którym wychodziły nieco taniej. Może warto poszukać i mocno się potargować. W mojej ocenie na drzwi warto wydać. Są jednym z tych elementów wnętrza, które później bardzo mocno wpływają na to, jak jest postrzegane. To trochę tak jak buty - liche potrafią zepsuć całe wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.05.2012 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 no to odpadają. Co do podcięć, to Pol skone robi takie spłaczone U, można skrócić ewentualnie drzwi. I nie wiem, co wizualnie jest ładniejsze - to podcięcie U (z wycięciem na środku) czy skrócenie skrzydła. Basia, myslę, że jest to kwestia odpowiedniej mieszanki, porządnie przygotowanego podłoża (utwardzonego jak na kostkę) i zdylatowania. Zwróć uwagę, że te wszystie podjazdy są podzielone na kostki. Czekam na informacje od Katti, jak Ona będzie miała robiony podjazd. Ma tak zaprojektowane, dobrych architektów, kontakt z człowiekem od betonów, więc może będzie mieć rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.05.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ja dostałam wycenę w takiej formie tabeli z dziesiątką oznaczeń. Wersja podstawowa wychodzi mi 1215 netto. Montaż to na drzwi średnio 217 zł netto. Rabat dostałam tylko 5%. Nie trafiłam na inne miejsce poza Wro (tzn. nie szukałam). Może faktycznie wyślę, jeszcze w inne miejsca zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.05.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Spirea, te zdjęcia betonowych podjazdów baaardzo nam się spodobały jak znajdziesz wykonawcę i zdobędziesz wycenę, to daj znać, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.05.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Podjazd betonowy jest w domu na Dróżniczej. Wygląda super. Ale nie ma tam różnicy wysokości, tylko po płaskim. Chętnie podepnę się pod pytanie o wycenę na beton lany, przydałoby mi się mocno coś takiego do ogrodu. Spirea, nie porównuj cen bez rabatów, to niewiele wnosi. Realnie dostaniesz do 15% spokojnie. I zgadzam się z Dr_au, jeśli już nie robisz bezprzylgowych - to nie idź w taniochę, to naprawdę będzie widać. A jeśli już tanie - to raczej laminat ze strukturą drewna, nie gładkie, wyglądają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.05.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Tatarak, dam znać. Muszę w takim razie pojechać na Dróżniczą (która to część miasta?).Mnie właśnie bardziej się te gładkie podobają. Euroba jest gładka. Chyba wznowię poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.05.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Spirea, Madeleine - możecie jeszcze raz popatrzeć na nasze pomysły elewacyjne w dzienniku? liczę na Wasze wyczucie i dobry gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.05.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Spireo Ty masz parapety zewnętrzne z tytan cynku?,muszę niedługo zamówić,pamietasz ile powinny wystawać poza styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.05.2012 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 tak, chyba ok. 5 cm. Będę na dniach na budowie to zmierzę. Zamówiłam je, żeby utrzymać jeden kolor na rynnach i obróbce dachu. Jak widziałam zbliżenie stalowych w dzienniku Salika, to bardziej mi się podobały. Muszę też kupić coś do ich wyczyszczenia, bo pozostawały po deszczu jakieś zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.05.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Spireo, dostałaś odpowiedź w sprawie możliwości stosowania tynku Caparol na ocieplenie w Boliksie? i co wtedy z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.05.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 nie, nigdzie też nie pytałam o to i nie sprawdzałam dalej. W piątek nie mogłam się wyrwać i w końcu nie spotkałam się z Twoim wykonawcą od ociepleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.05.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 tak, chyba ok. 5 cm. Będę na dniach na budowie to zmierzę. Zamówiłam je, żeby utrzymać jeden kolor na rynnach i obróbce dachu. Jak widziałam zbliżenie stalowych w dzienniku Salika, to bardziej mi się podobały. Muszę też kupić coś do ich wyczyszczenia, bo pozostawały po deszczu jakieś zacieki. a może to nie zacieki tylko blacha po prostu nierówno patynuje? masz blachę gołowalcowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.05.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 a może to nie zacieki tylko blacha po prostu nierówno patynuje? masz blachę gołowalcowaną? koktail my z tego samego regionu,dlaczego nie masz dziennika?a Ty na jakim etapie budowy?bo może Ty mi powiesz gdzie parapety zewnętrzne można kupić, F.5,poleca aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.05.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Koktajl, mam patynę grafitową, więc to raczej coś innego. Jest jakiś specjalny płyn do czyszczenia t-c i może tym spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Spireo kiedy zaczynacie schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.05.2012 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Basia, zajrzyj do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts