Tatarak 17.06.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Na moim osiedlu chyba wszystkie domy są z kolumienkami itd. Przynajmniej łatwo tłumaczę, który dom jest nasz, jak czekamy na transport. To fakt, ja też od razu wiedziałam, który to Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 17.06.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Pokaz no to cudo zewnatrz i wewnatrz , dawno nie wklejalas zadnych fotek Daj oko nacieszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.06.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Na moim osiedlu chyba wszystkie domy są z kolumienkami itd. Przynajmniej łatwo tłumaczę, który dom jest nasz, jak czekamy na transport. ja też nie mam problemów z wytłumaczeniem jak do mnie trafić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 17.06.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Mnie też się takie (i konkretnie Wasze - czyli Spirei i Tataraka) domy podobają. Na tyle, że gdyby wpisywały się w wymogi mojego MPZP, to bardzo poważnie bym się zastanowił, czy któregoś nie wybrać. Sam zresztą wybrałem coś podobnego, a wcześniej chciałem, żeby coś w tym stylu zaprojektował mi architekt. Natomiast obiektywnie rzecz biorąc - zmienia się trend i "domy nowoczesne" zaczynają być coraz popularniejsze. Jesteście więc trendsetterkami (względnie early adopters), jakkolwiek wam się to może nie podobać . Dom wojgoca to inna inszość. Można ten styl lubić, można nie lubić, ale nie ulega wątpliwości, że do tego domu pasuje określenie "rezydencja". Czyli ma rozmach i jest reprezentacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 18.06.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spirea, mam prośbą o wciśnięcie Reversu i informację, jak grubą płytę osb kładliście na stropie poddasza? I druga prośba, możesz mi polecić namiary na szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Moorela, nie mamy żadnej płyty OSB na poddaszu. To jedna z listy pod tytułem "na później". W każdym razie planowane było 2,5cm. Oliwka, na zewnątrz nic się nie zmieniło w porównaniu do zdjęć wcześniejszych. Teren dookoła niezagospodarowany, elewacja planowana gdzieś na wrzesień (jak ekipę znajdziemy). Co do środka, to parę rzeczy mam do pokazania i będę wklejać Dr_au, też zauważyłam, że coraz więcej jest tego rodzaju domów w katalogach, trochę więcej na forum. Natomiast niekoniecznie widzę to przejezdzając przez różne miejsca, gdzie są budowane domy. W każdym razie ta tendencja mnie osobiście się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.06.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spireo, masz piękne i oryginalne wnętrza:D łazienka dolna będzie świetna, już to widzę. A pamiętam, że tyle wersji było:D A kiedy można zrobić wizytację? Może jak zrobią schody? No to już koniecznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.06.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spirea , łazienka wymiata, pięknie wygląda, cegiełki płaskie bardziej do Was pasują i ja bym je dała do samej góry, jakoś tak nowocześniej. W pokoju Małej bardzo mi się podobają okna, są trochę inaczej obrobione i świetnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 18.06.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 SPirea - pięknie się u Ciebie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Magdo, Cronin, dzięki Wersji faktycznie było mnóstwo i chyba dobrze, że przeczekaliśmy. Mam nowe wieści w sprawie schodów - dzisiaj są w lakierni, jutro będą zabierane. Montaż środa/czwartek Chociaż może nie powinam zapeszać Wizyty będę mogła przyjmować dopiero w kolejnym tygodniu, bo jeszcze musi dojechać stolarz, zrobić pomiar z natury i deklaruje dopasowanie i montaż w ciągu 4 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 SPirea - pięknie się u Ciebie robi Noooo Był okres marazmu, teraz się ruszyło Ale to wciąż jeszcze budowa, szczególnie na zewnątrz. Muszę to w końcu zrzucić na A., bo kompletnie nie wiem, jak się do tego zabrać. Myślę, że takim istotnym punktem będą schody, bo dość znacznie zmienią wygląd w środku. I dopiero się okaże, czy to wszystko zagra. Szczególnie ta siatka. Ale co do schodów, to mi wszystko jedno. Chcę je po prostu już mieć i normalnie wejść na poddasze, żeby nie stresować się czy drabina się przechyli i odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Magdo, dzisiaj po wejściu do dolnej łazienki pierwszy raz nie miałam wrażenia, że się wchodzi i już od razu ściana Więc powinno być ok Ktoś się mnie też pytał, czy ciemne rolety mocniej nagrzewają. Jak dzisiaj przyjechaliśmy część była odsłoniętych, część nie. W domu było przyjemnie chłodno. Trochę cieplej na górze. Jak wróciliśmy do mieszkania, gdzie roleta biała była zasłonięta to gorączka. Myślę więc, że w dużej mierze istotna jest główna przegroda, czyli ściana i izolacja. Kolor rolety będzie miał chyba drugorzędne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.06.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 co do koloru rolet to swego czasu okniarze powiedzieli mi, że poza Inwestorami zaden roleciarz nie zamontowałby u siebie innych kolorów jak jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.06.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spireo na szybko!!!! super fuga wyszła, idealna i robi się Kinkiety nad lustrem mam 1o cm.lustro na 170 cm się kończy. ja mam wiszące kryształki i one ciut na lustro zachodzą a łazienkę cegiełkowa , bym chyba zostawiła tak jak jest tzn nie do końca. chociaż , nie wiem:( jak myślę dłuzej, to może .ale ci pomogłam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.06.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 spireo moj dom także jest nowoczesny na zewnątrz. O tyle, ile się dało. Nam się podobają nowoczesne stodoły i klocki. ale mamy z dachem, bo takie było PnB i kropka. Trudno a na schody już się cieszę.uwielbiam ażurowe, stalowe:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 no właśnie zobaczyłam u Ciebie tę barierkę ze starego domu i była bardzo fajna. Jak i ta ściana z podłużnym oknem prawie pod sufitem. Pomogłaś Kabla nie będziemy więc przesuwać. Mamy chyba na ok. 2,1m. Lutra zamówię po prostu u szklarza (wcześniej myślałam, aby kupić gotowca w Ikei 40x120. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.06.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spirea, rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.06.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 jeszcze ci zmierzę dokładnie, bo to z zeszytu budowlanego spisałam. a barierka była zwykła stalowa i nawet nie proszkowo malowana , tylko pędzelkiem. zresztę stelaż schodowy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.06.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Spirea aktualizacja:yes: lustro konczy się na 180 i 10 cm od środek puszki lampki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.06.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 dzięki Moniko i Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts