Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magdo,

Ktoś się mnie też pytał, czy ciemne rolety mocniej nagrzewają. Jak dzisiaj przyjechaliśmy część była odsłoniętych, część nie. W domu było przyjemnie chłodno. Trochę cieplej na górze. Jak wróciliśmy do mieszkania, gdzie roleta biała była zasłonięta to gorączka. Myślę więc, że w dużej mierze istotna jest główna przegroda, czyli ściana i izolacja. Kolor rolety będzie miał chyba drugorzędne znaczenie.

Ja pytałam i w między czasie popytałam na forum-posiadacze antracytowych rolet na nic się nie uskarżają jeżeli chodzi o podniesienie temperatury czy duszność.

Spireo na schody czekam również,czas tak szybko zleciał i za chwilę będziemy się cieszyć razem z Tobą.Cegiełki zapowiadają się bardzoooooo fajnie-zresztą ja z tych co kochają wszelkie cegiełk i w dodatku białe łązienki.Czekam na dokończenie Twojej dolnej łazienki ,może się zainspiruję, bo za cholerę nie wiem co do mojej dolnej łazienki mam dać.Dla mnie białe łazienki są najładniejsze, więc trochę żałuję,że moja szara nie jest biiała.

Łazienka z czerwoną wanną jest bardzo ciekawa,czysta,świeża,nowczesna i oryginalna.Bravo za odwagę,czerwień jest piękna.

Bateria umywalkowa talis śliczna,ja niestety pośpieszyłam się z armaturą do dolnej łazienki i zmienić nie mogę,a teraz bym taką chętnie miała

Spireo nie zrozumiałam, posta o instalacji odgromowej

Wolałabyś ją mieć ,czy nie?

Edytowane przez Barbara74

Marynata, Basia dzięki :)

Basiu, Twoja szara będzie bardzo ładna. Nie uprzedzaj się niepotrzebnie :)

Co do instalacji, to wolałabym mieć.

Mam do Was jeszcze pytanie - czy lustra dawać już nad baterią czy dać niżej (wtedy bateria będzie się odbijać w lustrze)?

w paryskim ponoć są wypukłe, płaskie chyba w Londynie albo Nowym Jorku ;) Nie wiem, nie byłam.

Już kiedyś pisaliśmy sobie wzajemnie o konsekwencji :)

Wanna naprawdę się udała. Jeden minus to taki, że musiała być jakaś różna partia mozaik i odznacza się ciemniej dolny pasek. Nie sprawdziłam tego, jak odbierałam, więc trudno.

Z pozytywnych rzeczy - mam prawomocny tytuł na byłego wykonawcę.

dziewczyny, zdjęcie faktycznie wyszło nieźle i sprawia wrażenie "katalogowego". Chyba pierwszy raz takie ładne :) Padało korzystnie światło przez okno :)

E-mól, to w dużej mierze zasługa A., bo to był jego pomysł. Ja się zgodziłam, znalazłam mozaikę i fugę :) ok, to może zasługa po połowie, chociaż ponoć zawsze najwięcej warty jest koncept ;)

Moorela, ja w ogóle mam teraz akcję na jasne wnętrza. Kojarzy mi się ze spokojem, świeżością, oddechem, przestrzenią. A tego chyba potrzebuję :)

Spirea, mam prośbą o wciśnięcie Reversu ;) i informację, jak grubą płytę osb kładliście na stropie poddasza? I druga prośba, możesz mi polecić namiary na szambo? :)

my teraz zamawiamy te płyty, więc Ci odpowiem za Spireę ;) na środkowej części, gdzie będzie się chodzić, będą płyty 25 mm, a po bokach, gdzie jest za nisko, żeby wejść choćby na czworaka i tylko będziemy układać jakieś starocie (zasadniczo niezbyt ciężkie, bo kto by je tam targał) damy 15 mm.

my teraz zamawiamy te płyty, więc Ci odpowiem za Spireę ;) na środkowej części, gdzie będzie się chodzić, będą płyty 25 mm, a po bokach, gdzie jest za nisko, żeby wejść choćby na czworaka i tylko będziemy układać jakieś starocie (zasadniczo niezbyt ciężkie, bo kto by je tam targał) damy 15 mm.

Tatarak ,a nie lepiej wszędzie jednakowej grubości,oszczędność mała,a potem możesz się niepotrzebnie potykać, przemyśl to