Spirea 18.06.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Sheenaz, dzięki . A Wy swoje turkusy już macie? Tatarak, czy Wasze jętki są sztywno przymocowane czy się "ruszają"? Sami kładziecie to OSB, czy w ramach robienia poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Nasze jętki są raczej sztywno i jeszcze między nimi są takie dodatkowe jakby rozpórki, skręcone śrubami, żeby nie mogły pracować na boki. te płyty osb mamy umówione, że panowie nam wrzucą na strych, bo to jest robota dla kilku osób, a A. je sam tam już porozkłada i poprzykręca. sęk w tym, że musimy je wrzucić teraz, bo po zabudowie poddasze nie będzie którędy, można by tylko deski. Nawet teraz trzeba będzie zdemontować jedną rozpórkę między jętkami, żeby je wnieść na strych. Ty sobie zostawiłaś jakieś miejsce na wrzucenie płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.06.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 (edytowane) To jeszcze ja o OSB. U nas temat wypłynął przy tej okazji, że chcemy zabić otwór bramy garażowej, a strop na poddaszu jest o tyle na już, że na strychu ma stać rekuperator. W poniedziałek najbliższy przyjeżdża magik od WM. Powiedział, że zasadniczo on nie musi mieć tego strychu zrobionego, ale jeśli my teraz zrobimy, to on się będzie musiał przewiercać i dopasowywać, a jeśli tego nie zrobimy, to on zrobi swoje, ale potem my będziemy musieli kombinować z dopasowaniem do rur i rekuperatora. W sumie miło z jego strony, że to powiedział, bo zdecydowaliśmy się, że robimy to teraz. Ale wracając to techniki - u nas jętki też są na sztywno i też (chyba) z tymi rozpórkami, co u Tataraka - o ile dobrze zrozumiałam o co chodzi. Chłopaki (głównie mój P. z architektem) wymyślili, że najpierw nabiją coś jakby legary na jętki (łaty drewniane 4cm x 6cm), a na to dopiero płytę OSB (wszędzie dajemy 22mm). Ponoć przy rozwiązaniu z legarami można dać trochę cieńszą płytę, montaż jest o tyle łatwiejszy, że masz większe zagęszczenie tych łat a ciężar na płycie rozkłada się bardziej równomiernie. Brzmi sensownie. Oczywiście całość robimy sami. Właśnie dziś rano przywieźli płytę i ojciec z teściem mieli ją zrzucić do garażu, potem drugie pokolenie - mój P. z moim bratem bedą wrzucać to na górę... Edit: Zapędziłam się. Nie mamy rozpórek Dobra, kończę, bo jestem w szambie (prawie dosłownie - muszę znaleźć szambo dla nas) Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 u mnie jętki są z obu stron krokwi i wychodzą co 60 cm, myślę, że taka gęstość wystarczy, bo ostatecznie nikt tam tańczył nie będzie ani wanny wstawiał poza tym osb będą też leżeć na tych rozpórkach między jętkami, wiec w sumie to będzie pod nimi taki prawie stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 19.06.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Spirea dzięki za pomoc w sprawie krzeseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 19.06.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tatarak, mi się wydaje, że to w zasadzie wszystko jedno. Przynajmniej my planujemy tam trzymać głównie bombki na choinkę i maszynkę do robienia lodów od dziadka Ważne, by pod rekuperatorem było porządnie zrobione i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.06.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Spireo o lustro się pytasz do której łązienki?i jakie lustro planujesz przyklejone, czy wolnowiszące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Tatarak, mi się wydaje, że to w zasadzie wszystko jedno. Przynajmniej my planujemy tam trzymać głównie bombki na choinkę i maszynkę do robienia lodów od dziadka Ważne, by pod rekuperatorem było porządnie zrobione i tyle ja tam wolę męża nie pytać, co będzie tam upychał, ale on ma raczej "lekkie" hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 19.06.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Potrafisz budować napięcie:D Aż mi serce zabiło mocniej jak dostałam wiadomość systemową. Wchodzę, a tu dopiero o 10.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 20.06.2012 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Widzę, że wiecej osób nie poszło dziś spać, tylko wybrało czuwanie do godziny "zero" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.06.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Ja wzięłam kąpiel i odechciało mi się spać. Dobrze, że te schody dopiero o 10 tej , bo jakby miały być za godzinę to bym czekała, a tak mogę iść spokojnie do łóżeczka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.06.2012 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Trzymamy mocno kciuki za schody! Widzę że klub niespaczy nocnych się powiększa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 20.06.2012 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 ja tez wpadnę popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 20.06.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Spirea, nawet wyłączyli forum na 2 godziny w związku ze schodami! Co to będzie za "szoł" !! Salik ja generalnie jestem spaczem, tylko mały ssak mnie wybudza Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Moorela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 20.06.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Faktycznie forum wstrzymało oddech do 10 tej:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.06.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Spireo, trzymam kciuki za powodzenie akcji pt: SCHODY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.06.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 no i co? są? forum mi z wrażenia zmieniło układ interfejsu, ledwie się mogę połapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 SĄ !!!!! Wróciłam właśnie z budowy. Panowie montują Idę wklejać fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.06.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 SĄ !!!!! Wróciłam właśnie z budowy. Panowie montują Idę wklejać fotki :wave::wave: no..... to ,,,,.... już tutaj wklei.....zeby;) do dziennika nie lecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 http://img822.imageshack.us/img822/694/img8470s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts