Magda 34 20.06.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Jesu, boskie. Identyczne jak na wizce:) Jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.06.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 super!!!! zadowolona......? a stopnie z czego będą!!!!!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Jasne, że się cieszę Magdo, jak wklejałam, też stwierdziłam, że identycznie jak na wizce Resztę fotek wrzuciłam do dziennika. Słuchajcie, są super. Przede wszystkim, na pierwszy rzut oka przynajmniej, są bardzo ładnie zrobione. Lakierowanie proszkowe zdało egzamin. Jest bardzo ładna gładka powłoka farby. Siatki też idealnie pomalowane. Panowie poprzywozili gotowe elementy i składają te schody jak z klocków Jest jeden minus, o którym chyba wiedzieliśmy, ale zapomnieliśmy. W związku z tym, że środkiem idzie ten gruby profil barierka przyspawana jest do tego profilu. To powoduje, że na samym przodzie mamy wysokość 125 cm - barierka 105 + 20 cm profil. Ze względu na zbyt mało miejsca, przygotowane stopnie pod wcześniejszy wariant schodów i przygotowane miejsce na montaż w podłodze (bez styropianu i rurek) nie było zbytnio pola manewru. Schody zaczynają się więc ok. 1m od wejścia. W oczy rzuca się więc ta wysoka poręcz. No i już teraz widać, że odpadają drzwi do wiatrołapu otwierane na zewnątrz. Nie będzie haczyć, ale jest to ewidentnie za blisko. Ale i tak jesteśmy szczęśliwi edit: stopnie i spocznik będzie z jesionu lakierowanego bezbarwnym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.06.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Najbardziej wyczekiwane schody na forum:)No właśnie jakie będą stopnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 20.06.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 F A N T A S T Y C Z N E ! ! ! Już teraz:yes: Ja skończą będą powalające!Gdybym nie miała orzechowych, które kocham to z metalowych chciałabym mieć własnie takie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 20.06.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Spireo, zostało Ci wynagrodzone to czekanie. Chyba było warto walczyć. Schody BOSKIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 20.06.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nadejszla wiekopomna kfila... Naprawdę nadejszla! Spirea, gratulacje za odwagę i realizację tego - wg mnie - odjechanego pomysłu, trzeba było naprawdę duzo samozaparcia. Nie idziesz na łatwiznę i satysfakcja pewnie tym większa super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Dziękuję Wam Naprawdę wyczekane Wczoraj, jak dostałam telefon, że przyjadą, to prawie się popłakałam ze szczęścia Czasami wydawało się już, że tych schodów w ogóle nigdy nie będzie Też uważam, że warto było czekać, a przede wszystkim podjąć po wielu miesiącach decyzję o zmianie wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.06.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) spireo mogłas sobie odpuścić tę barierkę na 1 biegu Zaraz ide do dziennika:yes: obejrzeć dokładnie no naprawdę super!!!! u mnie też proszkowo malowane/:bye: to już inna jakość. Ja mam porównanie , bo w poprzednim domu były malowane pędzlem;) jaki masz kolor Ral????? ale na pewno ciemniejszy niż moj 7016/ Edytowane 20 Czerwca 2012 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Moniko, z tym odpuszczeniem, to niezbyt. Wchodzi się tam na 2m, a i tak zostałby ten gruby profil. Nic to. Kolor to RAL 7024. Okna mamy 7016. Tu dobieraliśmy pod kolor słupa. edit: zajrzałam ponownie do Twoich schodów. U Ciebie w ogóle nie ma barierek Bałabym się u siebie nie robić barierek. Mam małe dziecko, w przyszłości może będzie jeszcze mniejsze a i ja sama potrafię sobie zrobić krzywdę w nieoczekiwany sposób Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 U mnie nie ma to fakt na 4 biegach!!!!! ale powinny być chociaż na ostatnim, bo wysoko:) i oczywiście mamy w planch 2 gorne biegi, ale juz rok i minęło a mieliśmy historie schodową podobną do twojej- czyli na ostatnia chwilę.więc z czekaniem na barierki odpuściłam . A niestety innego ślusarza nie chce mi sie uczyć ten był już wyszkolony 4 takie schody robił tylko dla nasł. te w poprzednim domu były doświadczalne:yes: no a ja mam już dorosłe dziecko:yes: także...... może kiedyś ten Ral 7026 to czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 ral 7024 - cos jak grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.06.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 u mnie ciemny szary!!! zapamietam numerek . chyba taki kolor mam dachówki i tynku:yes: 7026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.06.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Spirea,wreszcie koniec "wielkiej" przygody ze schodami....trochę zdrowia Was to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 20.06.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 GRATULACJE Bardzo się cieszę, że są i wyglądają naprawdę SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.06.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Gdyby ktoś zapytał z czym kojarzy Ci się Spirea,to bym odpowiedziała :ze stołem (wiesz jakim:)), czerwoną wanną, pomocy- dzięki Twoim wskazówką mam swój dziennik i komentarze(dzięki jeszcze raz), Wrocławiem, obrazami (z uwagi na męża), dachem bezokapowym i farbami Para:lol2:,każdy ma swoje własne skojarzenia. Ale na pewno każdy kojarzy Cię ze schodami,z wyczekiwaniem na nie i wieloma problemami z nimi związanymi.Warto było przez to przejśc efekt jest powalający.Schody są oryginalne i oprócz tego ,że są schodami i spełniają swoją funkcję, są ozdobą. Gratuluję Ci oryginalności i odwagi.No i ciesz się nimi,cykaj zdjęcia i nam pokazuj. A jak łązienka cegiełkowa,masz już fugi? -A ja byłam tu z pieskiem ,czy bez pieska ? Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.06.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Spirea - gratulacje! Schody wyglądają świetnie, czekam na zdjęcia całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Moi Drodzy Dzięki wszystkim również za udział w czekaniu Cieszę się, że się Wam podoba, mimo raczej nietypowego rozwiązania balustrady. Dzisiaj już nam się nie uda pojechać. Całość będzie jednak skończona w piątek, bo okazało się, że jeden słupek nie trzyma dokładnie pionu i Panowie muszą to poprawić. Stopnie zakładam na przyszły tydzień. Mała będzie miała niespodziankę i w końcu będzie mogła pójść do swojego pokoju Wojgoc, zdrowia trochę poszło, nerwy były i domowe kłótnie przy każdej kolejnej rozmowie o schodach. Ale teraz już naprawdę zmierzamy do końca Muszę jeszcze wspomnieć o moim A., bo te schody to w dużej mierze też dzięki Jego konsekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.06.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Spirea, już teraz widać, że są rewelacyjne serdeczne gratulacje! mam nadzieję, że to i naszym schodom dobrze wróży. no i jestem taka dumna, jakbym była mamą chrzestną tych Twoich :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.06.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Tatarak, dla Ciebie szczególne podziękowania za Wykonawców. Są rewelacyjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts