Spirea 06.07.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 fronty są w końcu Jego pomysłem, z którym się (słusznie zresztą) zgodziłam. Roboty będzie full, więc chyba w jeden z pierwszych dni trzeba będzie usiąść i zrobić tablicę, kto jest za co odpowiedzialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.07.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 a potem na tej tablicy będziecie sobie przyklejać białe i czarne kropeczki za realizowanie obowiązków lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 06.07.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Spirea, mam pytanie apropos płyty. Wpuszczasz ja w blat czy bedzie na blacie. Mam za sobą wczoraj i dzisiaj kilka godzina spędzonych w MM i płyty mają różne wykończenia brzegów stąd pytanie.Np. niektóre Electroluxy mają ścięte (frezowane) boczne krawędzie, inne mają wykończone brzegi stalowa listwą, niektóre Samsungi i chyba większość Whirlpooli i Mastercook ma frezowane wszystkie 4 krawędzie.Bosch, Siemens i Gorenje które oglądałam miały wysokie brzegi (więc może tylko do wpuszczeni w blat się nadają).Ma ktoś z Was to rozkminione, znaczy jak np. wykończtyć brzeg płyty wpuszcoznej w blat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.07.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 te metalowe listwy to mi się średnio podobają - mam obawy, jak jest z czyszczeniem. ja mam mastercooka z frezowanymi krawędziami nakładanego na blat. raz na jakiś czas przejadę wykałaczką pod krawędzią, bo jednak trochę tam włazi brud, i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 07.07.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Co do płyt to powtarza się opinia ze te z listami metalowymi trudniej utrzymać w czystosci bo tłuszcz się tam zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.07.2012 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Spirea, nie wiem jak to się stało, że mi umknęło, że będziesz miała fronty ze stali nierdzewnej - przyznam: odważne Wygląda badzo ciekawie Czekam na zdjęcia skończonej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ellfik 08.07.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Spirea schody i kuchnia jak dla mnie idealne.Dobrze,że wreszcie je masz.Nie zazdroszczę oczekiwania na montaż i nerwów z tym związanych.Sama czekam na podłącznie kanalizacji już ....3 miesiace.Ciągle tam dzwonimy i słyszymy,że za kilka dni.Masakra.Pozdrawiam ciepło i wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.07.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Cześć Basia - odważnie pod kątem czyszczenia czy wyglądu Montażyści z Ikei mówili, że montowali te fronty jedynie w serwisie Toyoty i na sali chirurgicznej Ellfik, witaj i dzięki U nas kanalizacja wg decyzji o warunkach zabudowy miała być robiona w 2012. Nie słychać nawet, aby cokolwiek zaczęli planować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Kasia, ja biorę z +/-. Wersja ze sliderem jest droższa o kilka stów, więc uznaliśmy, że nie ma sensu dopłacać. Bierzemy Bosch PIE651R14E. Sheenaz, dzisiaj A. uznał, że to żaden problem przetrzeć wieczorem fronty ściereczką. Potraktowałam to jako deklarację Są też jakieś specjalne płyty typu Mleczko INOX. Spirea, rozumiem, że przekopałaś się przez setki indukcji i Twój wybór jest najlepszym, rozsądnym cenowo produktem? pytam nie bez kozery, mdli mnie na samą myśl porównywania tych wszystkich opcji. Może bym sobie też taką kupiła? A do czyszczenia inoxu najlepszy IMO jest Chromol Ecolabu. Tani nie jest, ale rewelacyjny! Zresztą stosuje się go w 80% kuchni hotelowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.07.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Spirea - mam pytanie odnośnie tego Boscha PIE651R14E.Nie boisz się problemów ze sterowaniem, kiedy trzeba najpierw wybrać pole, a potem dopiero je regulować?Sprawdzałaś może takie rozwiązanie w praktyce albo gdzieś w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.07.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Spirea, rozumiem, że przekopałaś się przez setki indukcji i Twój wybór jest najlepszym, rozsądnym cenowo produktem? pytam nie bez kozery, mdli mnie na samą myśl porównywania tych wszystkich opcji. Może bym sobie też taką kupiła? A do czyszczenia inoxu najlepszy IMO jest Chromol Ecolabu. Tani nie jest, ale rewelacyjny! Zresztą stosuje się go w 80% kuchni hotelowych.tak mam go. od cz\asu do czasu w starym domu czyściłam inox na kawiarce:D Spirea gratuluje nocki w domu z małą!!! podoba jej się!!!!///////????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.07.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Spireo gratulacje ,zazdroszczę Ci tych okienek w ścianie kolankowej,mała musiała być podekscytowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 08.07.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Fantastycznie już jest u Ciebie:yes: Widać precyzyjną robotę przy panelach. Sama jestem dość dokładna, więc lubię takie perełki:D U Taty, mam nadzieję wszystko w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.07.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Spirea - mam pytanie odnośnie tego Boscha PIE651R14E. Nie boisz się problemów ze sterowaniem, kiedy trzeba najpierw wybrać pole, a potem dopiero je regulować? Sprawdzałaś może takie rozwiązanie w praktyce albo gdzieś w sklepie? salik no właśnie tego się obawiam i dopytuje o co kaman rozumiem ze tylko te płyty z sliderem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.07.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 ad. indukcja - a ja mam plusy i minusy osobno do każdego pola Spirea - co się Kalinie śniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 co do płyty: Olgo - początkowo sama próbowałam coś znaleźć i skoncentrowałam się na płytach z powiększonym polem. Finalnie skorzystałam z doradcy AGD. Po jego wywodach zrezygnowaliśmy z większego pola i wybraliśmy polecony przez Niego sprawdzony model Boscha. Polecił nam ogólnie dwa modele - jeden jako idealny (za wyjątkiem braku slidera) - PIE651T14E. Koszt to ok. 2200 zł. Drugi PIE651R14E polecił z pełną odpowiedzialnością jako wybór w sytuacji konieczności cięć budżetowych. Salik - no też miałam obiekcje. W analizowanej Amice nie podobało mi się to sterowanie właśnie. Pan zapewnia, że to kwestia tygodniowego przyzwyczajenia. A. twierdzi, że mam nie przesadzać, bo różnica w cenie z tym ww modelem to 600 zł. Jednak zaczęłam sprawdzać i zrobiłam porównanie 4 modeli Boscha http://www.bosch-home.pl/product-comparison.html?ps=PIE651T14E,PIE651R14E,PIE615R14E,PIE611T14E jeśli wybrać zwykłe sterowanie w wersji bezramkowej, to cena wychodzi o 200 zł niższa. Dopytam się jeszcze doradcy, bo wolę zapłacić mniej i mieć bez szlifu niż więcej mieć szlif i takie sterowanie z jednego pola ładnie nazwane TouchControlSuperquattro Kasia, ja w zasadzie nie zwracałam uwagi na wykończenie, dopiero potem zaczęłam odrzucać te z ramką. Teraz mam taką - jakoś mi to strasznie nie przeszkadza, ale estetyczniej wygląda taka bez ramki. Najładniej z tym szlifem, bo schodzi w dół. Mama z kolei chwali sobie ramkę, bo coś jej wykipiało i nie rozlało się nic poza ramkę. napiszę, co dowiem się u doradcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.07.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Piękne podłogi:cool:... perfekcyjna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 co do noclegu Małej. Najpierw nie chciała spać, potem zrobiłam jej pokoik w gabinecie - materac, taki domek papierowy do malowania biurko itd. i już chciała spać, nawet kilka dni. Powiedziała, że to już jest dombudowa a nie tylko budowa Potem pojechałyśmy po ciuchy do domu i w drodze powrotnej zaczęło zbierać się na płacz. Ogólnie bała się tam spać i chciała już wracać. Powiedziała, że to nie jest jej dom, dom jest tu gdzie mieszkamy. Finalnie obiecałam, że będę z nią spała i będzie wszystko dobrze. Dziecko po całym dniu wrażeń padło momentalnie. Niestety nie pamięta, co się jej śniło. Ale wiem, że będą 2-3 problemy: - na poddaszu w jej pokoju, który jest najlepiej doświetlony dzięki 2 połaciówkom jest mega gorąco. W sobotę w środku dnia było 30 stopni ! Myslę, że nawet uruchomienie WM na niewiele się zda. Muszę na pewno założyć jakieś rolety wewnątrz, które trochę pochłonią słońca. - nasze mieszkanie ma rolety. Dziecko przyzwyczajone jest, że na noc są opuszczane. Ostatnio coraz częściej zwraca na to uwagę i prosi o zasłonięcie (podobno jakieś dziecko coś jej naopowiadało). A jej pokój jako jedyny nie ma żadnej rolety. Na wąskim nie nadawało się, a na połaciówki nie mieliśmy wtedy kasy, więc zostało ewentualnie odłożone na zaś. No i chyba trzeba będzie to zrobić. I z uwagi na słońce też się przyda. - mieszkamy obecnie w dwóch pokojach - w jednym jest cały sprzęt komputerowy i mini pracownia A. z porozkładanymi wszystkimi farbami etc. Śpimy więc w jednym pokoju. Mała nie chce się przyznać, ale myślę, że tego obawia się najbardziej - spania sama w osobnym pokoju. Trzeba będzie więc się jakoś do tego przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 co do reszty. - dzięki za namiar na mleczko - kupię ale czyścić będziemy po montażu kuchni, bo znowu będą ją palcować. - podłogi naprawdę położyli świetnie. Biorąc pod uwagę stawki za układanie paneli - 16-30, a czasami nawet gratis, to nie wierzę, że tak się starają. Do tego układali tak, aby było jak najmniej ścinek. I całe szczęście. Kupiłam na sypialnię z garderoba panele wg wymiaru z projektu + zapas. A zostały 2 sztuki. - z Tatą na szczęście ok. Fakty okazały się korzystniejsze niż zakładane prognozy. To już nie pierwszy raz, więc mamy z nim dużo szczęścia. Warto więc robić różne badania i reagować wtedy, kiedy jest jeszcze na to czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 09.07.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Spirea, pokój małej będzie śliczny. Nasza mała meble będzie miała te same, tylko troche w innym układzie i obowiązkowo z baldachimem Nie zastanawiałam się jeszcze czy czy osobne pokoje to bedzie problem - może być choć mam nadzieję, że radość z nowych mebli i wanny w łazience przytłumi trochę ten lęk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts