Spirea 09.07.2012 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Sheenaz, też mam taką nadzieję. Myślę, że będzie się lepiej czuła, jak zwieziemy wszystkie zabawki. Mamy liścia nad łóżko, baldachim wydawał mi się klaustrofobiczny Dokupujemy jeszcze do tego Stuvę - szafę, komodę i szafkę. Jeszcze do Twojego wpisu o kanciastych brzegach płyt np. Boscha - płyty chyba nie są wpuszczane w blat. Wystają chyba zawsze ponad blat. Na stronie Boscha jest coś takiego: Jakie są rodzaje wykończenia płyt (np. ramka albo listwy) i czy ma to wpływ na ich funkcjonalność? W płytach Bosch wyróżniamy kilka sposobów wykończenia. Wszystkie formy zapewniają ochronę dla płyty oraz stanowią jej eleganckie wykończenie. Płyty do zabudowy na blacie są wykończone czterama sposobami: - listwy stalowe na krawędziach bocznych oraz szlif ozdobny z przodu - płyta bezramkowa – posiada szlify na wszystkich krawędziach - stalowa ramka na wszystkich krawędziach - MetalTouch – posiada z przodu szeroką, stalową listwę z sensorami. Boczne krawędzie wykończone są listwami stalowymi. Edytowane 9 Lipca 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 jeszcze do tej płyty. Sama zaczęłam szperać dalej. Może te obiekcje do sterowania są uzasadnione. Tu trafiłam na więcej opinii i sporo osób na to narzeka.http://cokupic.pl/produkt/Bosch-PIE-651R14E Różnice jakie udało mi się wyłapać między nowszym modelem z osobnym sterowaniem PIE651T14E (ok. 2200) a starszym PIE611T14E (ok. 1400) są takie:- tańszy nie ma timera- tańszy ma wersję bezramkową, a nowszy jakieś ozdobne szlify. Ktoś na forum skarżył się, że ta tańsza płyta mu odstaje. W opiniach nie znalazłam u nikogo takiego problemu.Może w takim razie lepiej wybrać osobne sterowanie i podarować sobie timer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.07.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Spirea - korzytałaś kiedyś z timera, tudzież miałaś taką potrzebę korzystania?Bo jak rozumiem odcina on dane pole grzejne po określonym czasie?Czy timer to tylko 'opóźniony start'?A może to taki timer jak w piekarnikach, że po prostu wyje np. po 30 minutach, ale nic nie robi?Patrzyłaś na odpowiedniki tych płyt u Siemensa?Może tam coś wypatrzysz, ich produkty są prawie identyczne, bo to jeden koncern... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Salik, nigdy nie korzystałam z timera, dlatego chyba lepiej tę funkcje sobie odpuścić. Siemensa. Musimy to obgadać w domu. Siemensa sprawdziłam. Niższe modele nie mają boostera. Z boosterem to cena od 2000 zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.07.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 ja zwróciłam uwagę na jeszcze inną prawidłowość 2 pola cena 1tys, 4 pola 2tys, 5 pól cena 5 tys i tak moje marzenie o 5 polach pozostanie marzeniem;) timer działa raczej tak że wyłącza pole po określonym upływie czasu traktuję to jednak jak dodatek przyglądam się mocno http://www.electrolux.pl/Products/Gotowanie/P%C5%82yty_do_zabudowy/P%C5%82yty_indukcyjne/EHL7640FOKale nie mam zdania co do firmy znam tylko ich odkurzacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Kasia, Electroluxa ma Madeleine. Wiem tylko, że lubią być kapryśne i istotny jest dobór garnków. Z tego, co pamiętam Madeleine korzystała z tych Ikea 365+ i jest chyba zadowolona. Ma ze sliderem. timer - ze strony Boscha Do czego służy timer? Funkcja timer pozwala zaprogramować żądany czas gotowania. Po upływie tego czasu pole grzewcze wyłączy się automatycznie. O zakończeniu pracy pola informuje sygnał dźwiękowy. Timer można ustawić dla każdego pola grzewczego oddzielnie, dzięki czemu można automatycznie kontrolować czas gotowania każdej potrawy. Podobno przydatne do gotowania jajek na miękko/twardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.07.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Spirea a nie rozważałaś zakupu indukcji w Ikei. Tam jest taka płyta za 999zł, z tego co wiem booster jest, sterowanie osobnymi przyciskami do każdego pola jest. Nie znam niestety opini na temat tej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.07.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 (edytowane) Piękne podłogi:cool:... perfekcyjna robota! Co do indukcji: mam z timerem i używam go często, bardzo często... jajka, makarony, kasze, ryże, ziemniaki, zupy... no wszystko co się gotuje lub dusi... Mam też plusy i minusy;), czyli nie mam slidera, nie wiem jak by było z tym drugim, przypuszczam że trochę szybciej, ale mówimy tu o sekundach;) Z boosta korzystam... rzadko... Edytowane 9 Lipca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 09.07.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Spirea my do pokoju małej kupujemy komody i biurko malm.A jaki piekarnik i zmywarkę wybraliście?Spirea czy zabezpieczasz jakoś ekstra ścianę nad płytą i okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.07.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 rasia - nie wiem jak Spirea, ale Ty chyba w kuchni stosunkowo dużo czasu spędzasz. Jak ktoś rzadko coś gotuje (jak np. u nas), to taki timer, to w sumie nieistotna pierdółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.07.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Ja z kolei z boostera korzystam bardzo często.Kwestia sterowania - no może można się przyzwyczaić, są ludzie, którym nie przeszkadza zlew w bezpośrednim sąsiedztwie kuchenki - ja się nie przyzwyczaiłam, a trochę czasu używałam kuchni pt. najpierw pole, potem moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.07.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 są ludzie, którym nie przeszkadza zlew w bezpośrednim sąsiedztwie kuchenki gorzej! moja Mama sobie nie wyobraża, żeby mieć w kuchni inaczej - co ja się natłumaczyłam ze swojego pomysłu na rozstawienie sprzętów... ale widać co pokolenie, to ergonomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 no i bądź tu mądry z płytą. To, co wybrać? - osobne sterowanie czy timer. Olga, nie chcę brać z Ikei. Ich sprzęt to Whirlpool lub Electrolux, jakoś nie mam przekonania. Sheenaz, dobry pomysł z komodą Malm. Myślę o niej też do garderoby. A jaką szafę bierzecie dla córki?Zmywarka już kupiona, fotki w dzienniku - Whirlpool ADG9960. Piekarnik Gorenje BO 8770AX. Wybraliśmy model z termosondą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 09.07.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 . Ich sprzęt to Whirlpool lub Electrolux, jakoś nie mam przekonania. . Wiesz coś czego ja nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 09.07.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 no i bądź tu mądry z płytą. To, co wybrać? - osobne sterowanie czy timer. Timer jest przydatny nie chcesz Ikei - kup taką jak ja http://m2.agitomedia.pl/image/700x700/dc4a485c7ad780436954ce03c3aca384/plyty-grzewcze/hotpoint-ariston-kio-744-dd-z.683032.2.jpg Hotpoint-Ariston KIO 744 DD Z - cena ok 1600zł ma i 1 i druga funkcję na której Ci zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.07.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 nie wiem, co wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Ale tu też jest sterowanie z wyborem pola a potem dopiero mocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.07.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Ale tu też jest sterowanie z wyborem pola a potem dopiero mocy... a to ma jakieś znaczenie? laik jestem w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.07.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Wczoraj odbyła się burzliwa dyskusja. Zapoznaliśmy się z instrukcją płyty i raczej pozostaniemy przy dotychczasowym wyborze. Jak widać z wypowiedzi Rasi czy Madeleine funkcje timer czy booster są przydatne. Modelu z osobnym sterowaniem teraz nie kupimy, więc przyzwyczaimy się do tego wspólnego przycisku. Nie jest to znowu nie wiadomo jakie skomplikowane urządzenie, z którym sobie nie poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.07.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Spirea, zazdroszcze podejmoweania decyzji w 1 wieczór Ja bym się kilak zstanawiała i analizowała. Mam pytnaie o termosondę, czy to jest potrzebne, np. do ciasta. W pokoju córki szafy brak, będą 2 komody Malm a właściwie chyba jedna ta podwójna i nic wiecej nie planuję. Czy szafa jest potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts