Moorela 10.07.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Spirea, zazdroszcze podejmoweania decyzji w 1 wieczór Ja bym się kilak zstanawiała i analizowała. Mam pytnaie o termosondę, czy to jest potrzebne, np. do ciasta. ? Mam teraz termosondę i uważam, że jest super!!! Do ciast chyba raczej nie (choć kto wie?), ale świetnie się sprawdza do mięs w duzych kawałkach. Ja już inaczej mięsa nie upiekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.07.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 pierwsze decyzje zazwyczaj są najtrafniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.07.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Mam teraz termosondę i uważam, że jest super!!! Do ciast chyba raczej nie (choć kto wie?), ale świetnie się sprawdza do mięs w duzych kawałkach. Ja już inaczej mięsa nie upiekę ale by sie zjadło kawałek takiego mięska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.07.2012 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Sheenaz, to raczej nie była decyzja w jeden wieczór. Najpierw ślęczałam kiedyś nad tymi płytami jakiś wieczór, dwa - zresztą opisywałam wnioski w dzienniku. Potem udaliśmy się po poradę do doradcy AGD, który nam wyłożył wszystko od strony bardziej funkcjonalnej. Wtedy odbyły się dyskusje i stanęło na Boschu. Już wtedy analizowaliśmy kwestię sterowania. Teraz, po wpisie Salika, żeby mieć spokojną głowę, usiadłam do tego jeszcze raz porównując już tylko modele Boscha. Finalnie dyskusja/decyzja sprowadzała się do tego czy lepiej zrezygnować z jednej funkcjonalności (timer) na rzecz prostszego sterowania czy jednak wybrać wariant z naciśnięciem dodatkowego przycisku i wybrać timer. Decyzja przy tak postawionym pytaniu była w zasadzie prosta. O termosondzie można poczytać tutaj - http://agdrtv24.pl/nowosc,1542,termosonda-ktora-zapewnia-doskonaly-rezultat-pieczenia Ostatnio już chciałam zrezygnować (wariant bez termosondy kosztuje 300 zł mniej), ale jeszcze raz analizowaliśmy sprawę i uznaliśmy, że warto to mieć. Można potem ją dokupić za ok. 150 zł, ale nie ma wtedy automatyki pieczenia. A tak ustawiasz wszystko na piekarniku i masz z głowy. Nie wiem jak z ciastami - nie piekę. U nas w ogóle to sprawy kulinarne są bardziej działką A. Poza paroma potrawami jakoś nie mam do tego smykałki. Jego głos był więc decydujący w kwestii termosondy czy sposobu sterowania. Mnie się raczej nie zdarza gotować coś w dwóch garnkach naraz Co do szafy, to wydaje mi się przydatna na sukienki, spódniczki etc. Jak wiszą nie są tak pogniecione, jak leżą w komodzie. W szafie i tak dam albo 2 półki albo dwa kosze. Edytowane 11 Lipca 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.07.2012 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 pierwsze decyzje zazwyczaj są najtrafniejsze... zgadza się, szkoda tylko tego czasu, kiedy szukało się czegoś innego, ale przynajmniej "zadanie odrobione" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 11.07.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Kupiliśmy starszej niedawno szafę, jak musieliśmy sie przeorganizowac na mlodsza (mają teraz wspolny pokój), do tej jednej szafy weszly mi wszystkie ubrania starszej, nawet bluzy dresowe wisza na wieszakach, młodej tez jest dużo łatwiej ściagac ubrania z wieszakow niż wygrzebywac z komody (ma 3,5 roku). Generalnie polecam!! Sama szafa też fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 11.07.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 (edytowane) Kurczę nie bardzo mam gdzie wtrynić szafę, ale pomyslę jeszcze. Mogłabym może u stolarza jakąs na zamówienie o wymiarach podwójnej kostkiExpedita i przystawić do Expedita... Edytowane 11 Lipca 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.07.2012 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Mała właśnie bawiła się szafą w Ikei - wyciągała i wieszała wieszaki. Myślę, że to dobry pomysł. Sheenaz takie kostki w okleinie białej (albo pomalowanej, nie pamiętam) dostaniesz w Locomoco. Mają piękne te mebelki, ale niestety musiały u nas przeważyć względy finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.07.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 wniosek o przekwalifikowanie gruntu pod domem idzie dopiero przed odbiorem? a ja myślałam, że to coś z tych kwitów, co się załatwia do pnb... blech w garażu robicie zetkę? u nas już jest (made by A) - muszę fotę cyknąć, to zrobimy analizę porównawczą. my będziemy do anteny mocować taki stelaż pod styropianem. muszę obcykać, to najdalej jutro wrzucę do dziennika. ja bym wzięła jeden model tych światełek lub ewentualnie po jednym modelu na pomieszczenia, bo ja nie lubię miszmaszu - kojarzy mi się z "targiem staroci" lampa z ikei będzie cudnie wyglądać przy schodach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2012 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 no u nas z tym uchwytem pod antenę już za późno. Co do przekwalifikowania, to chyba nawet chciałam to robić wcześniej, ale KB stwierdził, że teraz nie ma sensu. I nawet chyba w Gminie to samo powiedzieli. Nie wiem, co to zetka Trzeba przewiercić się przez styropian i pustaki kominowe na zewnątrz. Nie wiem do końca, jak będą to robić. Co do światełek, to poza wiatrołapem w zasadzie wszystkie pomieszczenia, do których potrzebujemy te lampki są ze sobą połączone. Teti jest taka zgrabna, ale nie nadaje się na oświetlenie blatu, bo max można dać 40W. Zresztą korzystniej wygląda zamocowana na ścianie niż suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.07.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Spirea - jeśli nie pomyślałaś o antenie na elewacji przed styropianem, to teraz będzie ciężko.Znaczy dać się da, ale trzeba będzie użyć długich kołków, no i jakoś musisz wprowadzić sygnał do domu.Macie coś zrobione pod instalację tv-sat w domu?U nas antena będzie na opasce na kominie - nie daj sobie wcisnąć łatwiejszego montażu kotwami do komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 12.07.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 ja mam przez kanał wentylacyjny wypuszczone kable tv-sat na komin tak doradził elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 teraz sobie przypomniałam, że wszystkie kable mam wyprowadzone przy kominie. Cała pętla wisi A możesz wyjaśnić jak ma być zrobione to mocowanie anteny na opasce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 12.07.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 takie 2 obręcze metalowe na kominie o to ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.07.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Przykład takiej opaski:http://www.ferdeksklep.pl/produkt/4471,OBEJMA-OK-50W13-KOMIN.+TASMA-2x5mb.htmlDo tego się potem mocuje maszt z anteną.Dodatkowo jeśli masz w domu rozprowadzoną instalację, to będziesz potrzebowała:- multiswitch aby rozprowadzić sygnał do dekoderów- splitter - jeśli zamierzasz np. dzielić uprawnienia Cyfra+ na kilka dekoderów (czyt. masz jedną kartę Cyfry+ i rozdzielasz uprawnienia do odbioru Cyfry+ na kilka dekoderów w różnych pokojach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 12.07.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 salik jesteś niezawodny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.07.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 ciekawe rzeczy do poczytania: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?66622-Anteny-na-kominie-czy-to-dobry-pomysl dzięki Salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.07.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Spirea, jak ladnie domowo juz u Was! Podloga w kuchni rewelka Biale panele tez super I widze ze zdecydowalas sie jednak na sonde do piekarnika Piszecie o antenie. Nam kurier przywiozl antene cyfrowego polsatu, K podjechal do Leroy, kupil jakies obejmy, wszedl na dach, zalozyl i z banki Nie ma sie czym przejmowac, "minuta osiem" roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Monia - no właśnie nie do końca tak jest że minuta osiem Po pierwsze obejmy muszą być bodajże ocynkowane (muszę zapytać żonę jak to było - które są dobre, a które nie), trzeba zamontować konwertery, ustawić to itd. Jak ktoś ma instalację z multiswitchem, to trzeba jeszcze zrobić całą robotę w środku. Poza tym nie wszyscy lubią biegać po dachu, po dachówce ceramicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.07.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Monia - no właśnie nie do końca tak jest że minuta osiem Po pierwsze obejmy muszą być bodajże ocynkowane (muszę zapytać żonę jak to było - które są dobre, a które nie), trzeba zamontować konwertery, ustawić to itd. Jak ktoś ma instalację z multiswitchem, to trzeba jeszcze zrobić całą robotę w środku. Poza tym nie wszyscy lubią biegać po dachu, po dachówce ceramicznej Salik, "minuta osiem" ujelam w cydzyslowie A co ma czas do ocynkowania? (mamy ocynkowane) K potwierdza ze zajelo mu to razem z ustawianiem anteny od samego poczatku do konca gora 2h. Potwierdzam bo siedzialam wtedy na kanapie i krzyczalam jaki jest sygnal A dachowka ceramiczna glazurowana, co wiesz , natomiast lawki kominiarskie przy kazdym oknie wylazowym na pewno zadanie ulatwily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts