Balbina200 16.07.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Fantastycznie ta lampa wygląda u Ciebie:jawdrop:Oglądałam ją w Ikei i była jakaś taka powyginania i nie wyglądała dobrze:no:I mam pytanie - czy Ty masz framugi w środku pomalowane na czerwono??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.07.2012 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Balbina, jeśli piszesz o tej ledowej, to w pokoju na tle tapety wyszła całkiem nieźle. Nie wiem, jak będzie z jasnością, ale nie chciałam Małej odmówić tej lampy. Już i tak indoktrynowałam ją z białymi ścianami do tego stopnia, że jak przyjechała siostra i mówiła jej, żeby dać kolorowe fronty mebli i pasek różowy na ścianę, to Mała mówiła, że tu będzie mnóstwo kolorów, jak powiesimy jej rysunki, zabawki itd. A z meblami, to otworzyła szafę, gdzie miała ciuchy powieszone na kolorowych wieszakach i powiedziała triumfalnie, że tu są kolory Na czerwono pomalowana jest framuga między sypialnią i garderobą Coś podobnego widziałam w jakiejś gazecie, nawet też była biała podłoga. Chciałam to ładnie wykończyć, podłoga przechodzi płynnie z sypialni do garderoby, bo nie będę tam już robić żadnych drzwi. Miała być też między kuchnią a spiżarnią, ale druga połówka się nie zgodziła. Miała rację, więc dałam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.07.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Lampa córki-świetna. Podłoga wygląda super! Zdolniacha ten Twój A. Ja też już czekam z niecierpliwością na pierwsze spanie w domu. W pierwszy weekend sierpnia mamy wesele przyjació,ł rzut beretem, więc okazja jest. Na razie powstrzymuje nas brak ciepłej wody, ale jakoś nie spieszy mi się do płacenia rachunków za gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Spirea czy Ty dodzwoniłaś się może do elektryka bo ja coś nie mogę....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 16.07.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Spirea czy Ty dodzwoniłaś się może do elektryka bo ja coś nie mogę....? A on nie jest na tym urlopie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 16.07.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 no nie od zeszłego poniedziałku już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.07.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Spireo pamiętasz u siebie montaż parapetów zewnętrznych?Nie widzę żadnej fotki z Twoimi parapetami,a nie wiem czy powinny być wcięte w styropian czy nie.Bedę mieć stalowe i po bokach listwy plastikowe.Muszę poszukać na forum ,może gdzieś o tym piszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.07.2012 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Basia, zajrzyj do Tatarak, bo dopiero co Jej o tym pisałam. Podeślę Ci też fotkę, gdzie trochę więcej widać. Nie mam plastikowych końcówek tylko pozaginaną w trójkąt blachę. Kaska, pisałam maila do elektryka. Jeszcze nie mam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.07.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Barbara - a w dodatku w dzienniku wkleiłam wyszperane zdjęcia, jak wygląda parapet wpuszczony w styro lub nie, więc od razu będziesz mieć wyobrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 20.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Czekamy na qchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.07.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 montaż zaplanowany na środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.07.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 OOO to juz jutro czekam na fotki, znając Ciebie to będzie cudnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.07.2012 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 zobaczymy Okaże się jutro.... Dziecko zostawiliśmy w weekend z babcią w Ciechocinku. Grozi, że nie wytrzyma 2 tygodni, więc z ostrożności powinniśmy wyrobić się w tydzień. Po jednym dniu widzę, że nie ma szans. Przez 12 lat uzbierałam parę rzeczy. Na złość nagle w pracy mnóstwo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.07.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 też doszłam do wniosku że nazbierałam parę rzeczy:)najgorsze jest to że systematycznie wywożę jakieś szpargały na budowę a teraz (zachciało mi się gładzi) muszę się wstrzymać aż ogarnę sytuację trzymam kciuki za akcję i życzę dużo siły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Kaśka - a my w końcu gładzimy tylko jedną ścianę przy schodach. a co do szpargałów - A. stwierdził, że jak już dokończy podłogę na strychu, to możemy zacząć stopniowo wywozić... takie "potrzebne" rzeczy typu: choinka, ozdoby, słoiki na przetwory (których nigdy nie ma czasu zrobić), balon na wino, buty narciarskie, sanki... ostatnio spędził dzień w kotłowni i wyrzucił 4 worki śmieci. to jest rzeczy typu "chłopu na wsi to się wszystko przyda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.07.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 śmieci jest mnóstwo. Sporo pewnie będzie takich, które będę chciała komuś oddać czy zanieść do PCK itp. Wiecie może, gdzie są we Wro takie miejsca? Chodzi mi o ciuchy, zabawki. Najbardziej wkurza mnie to, że własnie zmienia się asortyment w Ikei. Spiżarnię, pralnie i prawdopodobnie garderobę chcę zrobić w ich systemie szynowym. Do tej pory był Antonius, ale go wycofują. We Wrocławiu już nie dostanie się np. szyn. Wchodzi nowy system- Algot. Całkiem fajny, chociaż na fotkach nie widzę kółek, a przydałyby się. W każdym razie w Poznaniu powiedzieli, że dopiero będzie we wrześniu. We Wro, jak dzwoniłam w ubiegłym tygodniu jeszcze nie wiedzieli, co dokładnie będzie. No i klops. Chciałam mieć wszystkie pomieszczenia gospodarcze urządzone, żeby wszystko tam porozkładać, a chyba się nie da Zrobię chyba jednak coś innego w spiżarni, bo te wydają mi się za słabe wytrzymać ciężar. Na resztę będzie trzeba poczekać. Dla ewentualnie zainteresowanych http://images.ikea.com/assetbank-ikea/action/viewAsset?id=2867&index=1&total=36&view=viewSearchItem&movedBr=null Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.07.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Spirea - czy zamawiając sprzęt AGD, kupowaliście jakąś przedłużoną gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Spirea, obejrzyj sobie jeszcze regały spiżarnianie w juli, może akurat coś Ci wpadnie w oko?http://www.jula.pl/search-result/?q=regał Edytowane 24 Lipca 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.07.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 dzięki, może dzisiaj się uda. Zadzwoniłam do naszej i mam dowiadywać się po 6 sierpnia.Salik - nie kupowałam tego. Na każdy sprzęt poszło by mi chyba kolejne ok. 1000-1500 zł. Starałam się brać lepsze marki, aby nie było problemów. Chociaż reguły pewnie nie ma żadnej. Jeśli rozważasz, to zapoznaj się z waruknami tej "gwarancji". To tak naprawdę ubezpieczenie, więc warto sprawdzić, czy to działa z automatu - sprzęt padnie i wymienią Ci w 4 roku, czy jednak jakieś zastrzeżenia "małodruczkowe" tam są. Tatarak, rozmawiałam z tym szklarzem poleconym przez Ślężankę - raczej kleją lustra. Jak się powiesi na kołlach to odstają na ok. 0,5 cm. Mam więc nadzieję, że nie mam za krzywej ściany. Za 2 szt. 100x500 z montażem 160 zł + dojazd - do mnie ok. 15 zł. Bardzo dobra cena, chyba, że źle zrozumiałam. Facet jest w każdym razie na urlopie i mam kontaktować się po 5 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.07.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 w sprawie niepotrzebnych rzeczy napisałam Ci na priva w kwestii elektryka dalej cisza nosz kukrka....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts