Tatarak 24.07.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Tatarak, rozmawiałam z tym szklarzem poleconym przez Ślężankę - raczej kleją lustra. Jak się powiesi na kołlach to odstają na ok. 0,5 cm. Mam więc nadzieję, że nie mam za krzywej ściany. Za 2 szt. 100x500 z montażem 160 zł + dojazd - do mnie ok. 15 zł. Bardzo dobra cena, chyba, że źle zrozumiałam. Facet jest w każdym razie na urlopie i mam kontaktować się po 5 sierpnia. dzięki za info. też mam nadzieję, że nie mam za krzywej ściany, ale musimy ją jeszcze obejrzeć, to w razie czego wygładzimy. odstające byłoby bez sensu. wczoraj wymieniłam priwy z jednym forumowiczem (takim bardziej podczytywaczem ), który ma lustro przyklejone do tynku od kilkunastu lat i jest ok, więc może p. Krzysiek ma błędne informacje. w końcu jest postęp i coraz lepsza chemia budowlana. do elektryka próbowałam się dodzwonić 2 razy i nie wiem, co mam myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.07.2012 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 ja dodzwoniłam się wczoraj. Mamy się umówić na odbior jakichś dodatkowych papierzysk do nadzoru budowlanego. Mam nadzieję, że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.07.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Spirea czy do odbioru mam mieć wykonane ogrodzenie i podjazdy? mój wielce uczony KB tak mnie ostatnio pocieszył jak mu zasugerowałam że niedługo koniec:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.07.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Spirea co do rzeczy do oddania.U nas wszelkie ubranka i zabawki chetnie przyjmuje dom Samotnej Matki, we Wrocławiu pewnie niejeden taki macie.A jak nie to warto podzwonic po Domach Dziecka - też rzadko odmawiają. Z innych możliwości jest napisanie na forum gazetowe "Pomocne emamy" - jest we Wrocławiu i okolicy kilka bardzo potrzebujących rodzin, często z małymi dziecmi, wiec moze akurat ktos bedzie potrzebował.http://forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html Ja daję też czasem ogloszenie na "oddam / przyjme" i zawsze ktos chętny się zgłasza.http://forum.gazeta.pl/forum/f,834,Oddam_Przyjme_Praca_dorywcza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 czyli elektryk nie "uciekł", jak mój niedoszły elewator, to uff Kaśka - ogrodzenie? niemożliwe. Spirea - dom samotnej matki jest na pewno na Różance, chyba na Ligockiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.07.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 będę szukać. DziękiMój KB nic o tym ine wspominał. Ogrodzenie jakiekolwiek niby powinno być od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.07.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Kaśka - ogrodzenie? niemożliwe. też tak myślę tym bardziej że mam docelowe z 3 stron i wystarczy;) a le mój KB jest wybitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 24.07.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Spirea i inni zzainteresowani, wszelkie niepotrzebne ubrania i zabawki można oddawać do Domu Samotnej Matki na Strzegomskiej naprzeciwko Cermagu, to morze potrzeb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 24.07.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Spirea i inni zzainteresowani, wszelkie niepotrzebne ubrania i zabawki można oddawać do Domu Samotnej Matki na Strzegomskiej naprzeciwko Cermagu, to morze potrzeb... Hej tam pracuje żona kolegi - na prawdę potrzebują dosłownie wszystkiego i przyjmą właściwie każdą pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 26.07.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Spirea i inni zzainteresowani, wszelkie niepotrzebne ubrania i zabawki można oddawać do Domu Samotnej Matki na Strzegomskiej naprzeciwko Cermagu, to morze potrzeb... Hej tam pracuje żona kolegi - na prawdę potrzebują dosłownie wszystkiego i przyjmą właściwie każdą pomoc:) Też pomyślałam o tym ośrodku:) Spireo, a jak kuchnia? Skończona, umyta? Był pierwszy posiłek w nowym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.07.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dziewczyny możecie podać mi namiar na ten Dom Samotnej Matki na priv. Mam dużo zabawek, chętnie oddam bo szkoda wyrzucać, a w mojej okolicy przyjmują tylko nowe, nie wiem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2012 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Magda, na razie tylko skończona. Na mycie nie było czasu, a posiłek był w Ikei minutę przed zamknięciem Trzba było znowu jechac, bo kupiłam zły krzyżak do regałów spiżarnianych. Fotki pomontażowe w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.07.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Spirea, ciemny blat wyszedł super, co to za zlew? Wnęka piękna, Wymiarowo idealna. Mi by się nie udalo tak wymierzyć Nie masz nigdzie listew wykończajacych po bokacha ani u góry? A kratke pod spodem to Ty kupowała? czy monterzy mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.07.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) Spireo ja obecnie mam kosz na śmieci 140litrów ,wywóz 1 raz w miesiącu,i selekcja śmieci.W ogrodzie kompostownik.Z kompostownika to nie korzystam ostatnio bo dźdźownic nie ma ,więc nie ma kto to przerabiać.Plastiki,papiery osobno-wywóz raz w miesiącu.Dzisiaj mi wzięli śmieci i kosz nie był pełny,ale to przez wakacje,dziecko na obozie ,ogólnie mniej gotowania.Normalnie kosz mam wypchany na maxa.Warto robić selekcję nawet nie tylko z uwagi na finanse,ale środowisko.Moje dzieci już nauczone papier ,plastik,szkło.W nowym domu bedzie w zlewie młynek,więc kompostownika nie robię i będzie zdecydowanie mało śmieci.U mnie 5 osób i i pies.Ale to zycie zweryfikuje ci jakiej wielkości kosz potrzebujesz.Jak macie 110 litrów,to wzięłąbym taki rozmiar 2 razy w miesiacu. No i gapa ze mnie bo miałam o kuchni...tak super zlew i bateria -podaj co to?a fronty metalowe to kto robił,czy była możliwość takie ,które nie pozostawiają ślady palców? Edytowane 26 Lipca 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Zlew to Bredskar z Ikei, ten szerszy.Wnękę mierzyli monterzy, a wykonał idealnie wykończeniowiec.Listew nie mam nigdzie. Po bokach nic by nie weszło. Na blacie nie chcę, będzie silikon. We wnęce nie były wliczane. Początkowo listwy/płyty miały zapełnić wszystkie przerwy, ale byłoby to sztukowanie, więc wnękę dopasowaliśmy do mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Basia, segregować będziemy. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu - zawsze mogę aneksować umowę i zmienić na mniejszy. Na początek woleliśmy wziąć większy, bo z pewnoscią będzie więcej śmieci po przeprowadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.07.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Dzięki, a kratkę sama kupowałaś, czy monterzy przywożą ze sobą? Co do śmieci.My mamy 240l na ogolne smieci z wywozem co 2 tygodnie. Choćbym nie wiem jak się starała, to w 2 rodziny nie jestesmy w stanie go zapełnic, zazwyczaj jest pol pojemnika.Za to worków z plastikami raz w miesiącu mam 4 szt. 120l, na to by się kontener przydal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2012 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 tak super zlew i bateria -podaj co to? a fronty metalowe to kto robił,czy była możliwość takie ,które nie pozostawiają ślady palców? zlew jw bateria to Franke Sentinel Fronty ikeowskie. Nie było wersji antyfringerprint. To nie jest problem. Odpowiedni środek i A. zobowiązał się do czyszczenia, bo fronty były jego pomysłem. Martwią mnie załamania - dopóki nie wyczyścimy, nie wiem czy to załamania światła, śladów czy są to jakieś mini zniekształcenia samej blachy, którą obite są płyty frontowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Sheenaz, zapomniałam o kratce. Monterzy mieli, bo nie wiedziałam, że będzie potrzebna. Może są jakieś inne ładniejsze.. To, co jest musi wylecieć, bo wygląda fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.07.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Cena baterii do przyjęcia,wygląd taki jakie potrzebuję -nowoczesny -loftowy,zastanawia mnie załączanie ,bo to przez ten dinks pionowy-czy jest to wygodne?Ja wprawdzie brałam zlew podwieszany pod uwagę,ale u Ciebie wyglada ślicznie ten zlew,więc znając ceny dużych wpuszczanych to być może ,że się na ikeowski skuszę, idę na ich stronę sprawdzić cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts