Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

Tatarak, rozmawiałam z tym szklarzem poleconym przez Ślężankę - raczej kleją lustra. Jak się powiesi na kołlach to odstają na ok. 0,5 cm. Mam więc nadzieję, że nie mam za krzywej ściany. Za 2 szt. 100x500 z montażem 160 zł + dojazd - do mnie ok. 15 zł. Bardzo dobra cena, chyba, że źle zrozumiałam. Facet jest w każdym razie na urlopie i mam kontaktować się po 5 sierpnia.

dzięki za info. też mam nadzieję, że nie mam za krzywej ściany, ale musimy ją jeszcze obejrzeć, to w razie czego wygładzimy. odstające byłoby bez sensu. wczoraj wymieniłam priwy z jednym forumowiczem (takim bardziej podczytywaczem ;)), który ma lustro przyklejone do tynku od kilkunastu lat i jest ok, więc może p. Krzysiek ma błędne informacje. w końcu jest postęp i coraz lepsza chemia budowlana.

do elektryka próbowałam się dodzwonić 2 razy i nie wiem, co mam myśleć...

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea co do rzeczy do oddania.

U nas wszelkie ubranka i zabawki chetnie przyjmuje dom Samotnej Matki, we Wrocławiu pewnie niejeden taki macie.

A jak nie to warto podzwonic po Domach Dziecka - też rzadko odmawiają.

Z innych możliwości jest napisanie na forum gazetowe "Pomocne emamy" - jest we Wrocławiu i okolicy kilka bardzo potrzebujących rodzin, często z małymi dziecmi, wiec moze akurat ktos bedzie potrzebował.

http://forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html

Ja daję też czasem ogloszenie na "oddam / przyjme" i zawsze ktos chętny się zgłasza.

http://forum.gazeta.pl/forum/f,834,Oddam_Przyjme_Praca_dorywcza.html

Spirea i inni zzainteresowani, wszelkie niepotrzebne ubrania i zabawki można oddawać do Domu Samotnej Matki na Strzegomskiej naprzeciwko Cermagu, to morze potrzeb...

Hej :)

tam pracuje żona kolegi - na prawdę potrzebują dosłownie wszystkiego :) i przyjmą właściwie każdą pomoc:)

Też pomyślałam o tym ośrodku:)

Spireo, a jak kuchnia? Skończona, umyta? Był pierwszy posiłek w nowym domu?;)

Spireo ja obecnie mam kosz na śmieci 140litrów ,wywóz 1 raz w miesiącu,i selekcja śmieci.W ogrodzie kompostownik.Z kompostownika to nie korzystam ostatnio bo dźdźownic nie ma ,więc nie ma kto to przerabiać.Plastiki,papiery osobno-wywóz raz w miesiącu.Dzisiaj mi wzięli śmieci i kosz nie był pełny,ale to przez wakacje,dziecko na obozie ,ogólnie mniej gotowania.

Normalnie kosz mam wypchany na maxa.Warto robić selekcję nawet nie tylko z uwagi na finanse,ale środowisko.Moje dzieci już nauczone papier ,plastik,szkło.W nowym domu bedzie w zlewie młynek,więc kompostownika nie robię i będzie zdecydowanie mało śmieci.

U mnie 5 osób i i pies.Ale to zycie zweryfikuje ci jakiej wielkości kosz potrzebujesz.

Jak macie 110 litrów,to wzięłąbym taki rozmiar 2 razy w miesiacu.

No i gapa ze mnie bo miałam o kuchni...

tak super zlew i bateria -podaj co to?

a fronty metalowe to kto robił,czy była możliwość takie ,które nie pozostawiają ślady palców?

Edytowane przez Barbara74

Zlew to Bredskar z Ikei, ten szerszy.

Wnękę mierzyli monterzy, a wykonał idealnie wykończeniowiec.

Listew nie mam nigdzie. Po bokach nic by nie weszło. Na blacie nie chcę, będzie silikon. We wnęce nie były wliczane. Początkowo listwy/płyty miały zapełnić wszystkie przerwy, ale byłoby to sztukowanie, więc wnękę dopasowaliśmy do mebli.

Dzięki, a kratkę sama kupowałaś, czy monterzy przywożą ze sobą?

Co do śmieci.

My mamy 240l na ogolne smieci z wywozem co 2 tygodnie. Choćbym nie wiem jak się starała, to w 2 rodziny nie jestesmy w stanie go zapełnic, zazwyczaj jest pol pojemnika.

Za to worków z plastikami raz w miesiącu mam 4 szt. 120l, na to by się kontener przydal.

tak super zlew i bateria -podaj co to?

a fronty metalowe to kto robił,czy była możliwość takie ,które nie pozostawiają ślady palców?

zlew jw

bateria to Franke Sentinel

Fronty ikeowskie. Nie było wersji antyfringerprint. To nie jest problem. Odpowiedni środek i A. zobowiązał się do czyszczenia, bo fronty były jego pomysłem. Martwią mnie załamania - dopóki nie wyczyścimy, nie wiem czy to załamania światła, śladów czy są to jakieś mini zniekształcenia samej blachy, którą obite są płyty frontowe.

Cena baterii do przyjęcia,wygląd taki jakie potrzebuję -nowoczesny -loftowy,zastanawia mnie załączanie ,bo to przez ten dinks pionowy-czy jest to wygodne?

Ja wprawdzie brałam zlew podwieszany pod uwagę,ale u Ciebie wyglada ślicznie ten zlew,więc znając ceny dużych wpuszczanych to być może ,że się na ikeowski skuszę, idę na ich stronę sprawdzić cenę