narendil 17.09.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Spireo, masz już może jakieś przemyślenia odnośnie zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.09.2012 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Narendil, mam wątpliwości do rzeczy, które ciężko zweryfikować przed kupnem - np. szerokość miejsc na szklanki czy wysokość miejsca między koszami na talerze. Musiałabym przywieźć do sklepu kilka sztuk z zastawy i sprawdzać, czy się mieszczą, czy za bardzo nie opieraja się na talerze o siebie itd. Kilka razy tabletak została w części w pojemniku nierozpuszczona. Kilka razy zmywarka też niedomyła. Nastawiam na noc i jak rano otwieram, to niektóre naczynia są wilgotne. Muszę raz sprawdzić w dzień, jak jest w środku zaraz po otwarciu, bo nie wiem, czy dosusza. Jestem za to bardzo zadowolona z szuflady na sztućce.Muszę pewnie przećwiczyć programy i opanować układanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.09.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Spirea, to jest niestety zawsze problem przy trzech poziomach, że u góry talerzyka już niestety nie postawisz (ew. kosztem dołu, a to - wiadomo - nie zawsze możliwe). Chyba nie do przeskoczenia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 20.09.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Spirea i inni jesli macie, jakl się uzytkuje kuchnię jedynie z farbą na ścianie?Czy gdy sie coś rozleje to nie brudzi się od razu ściana. Czy warto zrobić cokól ok. 3cm przy blacie kamiennym gdy na ścianie tylko farba? I druga sprawa. Czy ociekacz przy zlewie warto mieć nad zmywarka czy nie ma to praktycznego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.09.2012 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Madeleine, u mnie chodzi o dolny kosz. Mam zwykłe talerze z Ikei i pierwsze 2 wejdą, a kolejne musze ustawiać odwrotnie. Ostatnio sprzęt sprawuje się trochę lepiej. Obserwuję dalej. Sheenaz, z samej farby jestem na razie zadowolona. Ostatnio wzięłam lekko wilgotną ścieręczkę i przetarłam ją. Zeszło wszystko. Z tym, ze nie pryska mi tak, że mam brudne plamy - widać je tylko pod światło. Jest to chyba też duża zasługa indukcji. Mam wrażenie, że nie ma tylu tłustych oparów, co przy zwykłej elektrycznej czy gazówce. Niemniej jednak trzeba będzie pokusić się o okap, bo jak mocno paruje, to osiada na ścianie. Lepiej więc, żeby wciągało to do góry. Jak wykipiała mi woda przy gotowaniu makaronu, to wszystko zostało na płycie. Raz wyleciało bardzo dużo, bo się zagapiłam i dopiero wtedy poszło na blat. Do ściany nie doleciało. Musimy jednak i tak uszczelnić brzegi blatu silikonem lub akrylem. Jak był wykończeniowiec, to zapomnieliśmy o tym. Co do ociekacza, myślę, że nie ma to znaczenia. Raczej zastanów się, na którą stronę wygodniej Ci odłożyć naczynia po umyciu. Ja jestem leworęczna i odkładam na lewo. Jak A. myje to na prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.09.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Spireo, dziękuję za odpowiedź Nadal nie wiem, co wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.09.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Cześć jak się mieszka ?? nabyłaś juz może jakiś czajnik na indukcję? ja nadal w garnku wodę gotuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Spireo widziałam TWÓJ stół ,w serialu Lekarze na TVN ma w swoim gabinecie Stenka,wygląda pięknie !!!!!!!!!! Edytowane 24 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 25.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Spirea, dobrze Cię znów czytać, mam nadzieję, ze pochłaniają Cię same pozytywne tematy, a skoro cierpisz na brak czasu tym bardziej dzięki za posta w kwestii zabudowy murlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 27.09.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Spirea, dzięki za bardzo obrazowy opis blatu Cokół jednak zamówiłam, bo jesli nie teraz, to później zapłacę za to 50% więcej i pewnie nie będzie mi się chcialo ciągnąć blaciarzy żeby kawalek kamyka przywieźli. Teraz też mam pewnośc, że kamień z jednego bloku będzie, czyli mniej więcej w tej samej tonacji. Ociekacz będzie po lewej stronie, bo po prawej od zlewu mamy gówny blat roboczy, no i leworęczna jestem Nastepny temat odhaczony Fajnie ,że napisałaś o życiu w domu. Dużo optimizmu i spokoju płynie z tego tekstu. Sama nadzieję, że sama w okolicy Świąt bedę pisala podobnie Pochwal się lampami na elewację. Akurat poszukuję czegoś stalowego, energoszczednego, oświetlającego chodnik i w niskiej cenie. Pozdrawiam Edytowane 27 Września 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.09.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 sheenaz - podpinam sie pod Twoje lampy na elewację bo ja też własnie poszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2012 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Narendil, nie wiem co Ci doradzić. Jeśli zastanawiasz się nad tym moim modelem, to spytaj jeszcze Jarreta. Ma tę samą zmywarkę. Może ja coś źle robię, a zmywarka jest ok. Ogólnie zmywa itd. Ale zdarzają się naczynia niedomyte i nierozpuszczona do końca tabletka. Muszę sprawdzić chyba jeszcze ten nasz rodzaj wody. Malkul, mieszka się świetnie w zasadzie to szybko zapomina się o warunkach w poprzednim lokum. Jak pojechaliśmy po pozostałe rzeczy, to różnica jest kolosalna. Zaakceptowałam i przyzwyczaiłam się do dojazdów, znalazłam sposoby na omijanie korków. A w przyszłym tygodniu uruchamiają odcinek S8, to w zasadzie prawie spod domu będę miała autostradę do pracy. Minus to moja aktualna sytuacja w pracy - wracam ok. 19-20 i padam razem z córką o 22. Na szczęście jest to okresowe i za parę miesięcy (a może wcześniej) powinno się ustabilizować. Pod warunkiem, że wcześniej organizm nie odmówi posłuszeństwa Czajnika nie kupiłam. Na razie używamy zwykłego elektrycznego. Basia, bo on jest PIĘKNY poszukam z ciekawości w necie zdjęć. Sheenaz, wczoraj przecierałam ścianę, bo była popryskana i wszystko ładnie zeszło. Co do lamp, to nie kupiłam żadnego WOW Miały być proste i w naszym stylu. Wcześniej chciałam je w domu, ale wybraliśmy inne. Potem obejrzałam je na elewacji u Oksymoron i uznaliśmy, że będą pasować. Zwykłe oprawy kanałowe. Mamy łącznie 7 sztuk, więc też nie mogły być zbyt "intensywne". Do przodu kupiłam żarówki z czujnikiem zmierzchu, żeby wieczorem było cały czas światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 28.09.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 a jakie to lampy? dasz linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2012 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Czuszka, zdjęcie wkleiłam w poście. tu jest z Eglo - Anolahttp://sklep.immag.pl/pl/p/EGLO-ANOLA-Lampa-zewnetrzna-ogrodowa-88802/88802 tu te, które kupiłam, bo akurat trafiłam do Julihttp://www.jula.pl/oprawa-kanaowa-422231 Ten z Juli jest z cały z metalu, ma mleczne szkło, można dać mocniejszą żarówkę 60 W i ma większą szczelność IP54. Eglo jest z tworzywa sztucznego ma przezroczyste szkło, żarówka 40W i szczelność IP44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.09.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 spireo dobrze cię znow czytać i slyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Spireo Ty nie szukaj w necie,ale zobacz na tym filmie, we wtorek na TVn serial Lekarze,jest dużo scen w gabinecie dyrektora szpitala ,któ®ą gra Stenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.09.2012 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Moniko, dzięki lubię zaglądać na forum. Przez ponad dwa lata siedzenie, czytanie i pisanie były sposobami na odreagowanie, czasem dla siebie, formą spędzenia wolnego czasu Basia, jak będę pamiętać, zerknę Uwielbiam ten stół, bo jest bardzo duży i wszystko się mieści. Teraz zasypany jest papierzyskami, ale ja bałaganiara jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.10.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Spirea, bo ja już się zamotałam... Ostatecznie macie kozę czy nie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.10.2012 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Moorela, nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.10.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Spirea, mogłabyś zrobić dokładne zdjęcia, jak masz rozwiązaną sprawę przy ziemi, z listwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts