Spirea 12.10.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 ok, w weekend. Dzisiaj już będzie ciemno, jak przyjadę. Ale podjazd już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 12.10.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Oj kochana jak Ci fajnie z tym podjazdem, ja nadla niszczę obcasy na kamirocach:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 13.10.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Spirea pewnie pisałaś już kilka razy, ale trudno mi teraz przeglądać te 100 stron:o Mogłabyś napisać co masz na podłodze w pokoiki Małej i korytarzu??To te same (jasne) deski czy panele ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.10.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 spirea fajnie ,że juz macie podjazd. opaska z kamykami super- też mam taką , tylko kamyczki drobniejsze:pbloto i chlapa juz wam nie straszna:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Spireo, opaska wyszla super!Fajnie, ze jestes zadowolona....dluzsze dojazdy czasami musza byc kompromisem:p ale za to jak mieszkasz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 13.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Spireo, super, że kolejny etap za Wami i już nie musisz grzęznąć w piachu i w błocie. Jak teraz patrzę na Wasz dom na zdjęciach to taki olbrzymi się wydaje i wysoki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.10.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Spirea, dobra decyzja z podjazdem, docenisz szczegolnie w deszczowe dni i w trakcie nadchodzącej zimy. Gratuluję wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 14.10.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Spireo, muszę się wpisać. Wygląda wszystko extra. Podjazd z kostki pasuje do całości domu o wiele lepiej niż forma, którą zastosowano u mnie. Bardzo dobra decyzja. Betonowy podjazd stłamsiłby cały dom! (dom, który dopiero teraz mogłam zobaczyć! wcześniej w tym gąszczu się nie doszukałam!) Brama garażowa - cudna. Przez swoją wielkość wręcz majestatyczna. Cieszę się, że coraz więcej powstaje takich pięknych, nowoczesnych domów, oddających ukłon tak bliskiej memu sercu, współczesnej architekturze. Chciałabym tylko, żeby więcej osób miało świadomość, że mogą wybudować za mniejsze pieniądze niż im się wydaje, piękne, wcale nie kilkuset metrowe, duże domy Cudnie Spireo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.10.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dzięki, Spirea, za zdjęcia. A podjazd popieram, standard życia to właśnie takie tam "drobiazgi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.10.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Spireo, piękny masz podjazd. Super wygląda ta kostka bez przesunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 14.10.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Spireo, Podjazd świetny. Zapisuję do dobrych pomysłów w celu odgapienia w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.10.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 o jak domek wyprzystojniał po dodaniu podjazdu! jest super. jaką kostkę w końcu położyliście, bo chyba mi umknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.10.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Spirea, podjazd wyglada świetnie, gratulacje. Przyłączam się do prośby Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 15.10.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Spireo wygląda to wspaniale, już jestem ciekawa aranżacji zieleni wokół. masz juz pomysła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 a jak cenowo wyszły te roboty brukarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Mam w końcu chwilę, żeby odpisać. Dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór podjazdu i opaski Ida2 , wszędzie mamy panele - u córki to Quick Step Classic Teak biały bielony, na korytarzu to Quick Step Vogue Dąb biały passionata. Katti, masz rację. Beton mógłby zaszkodzić. U Ciebie będzie to jako całość wraz z elewacją i będzie naturalną konsekwencją rozwiązań na zewnątrz i wewnątrz. U nas nie. Cieszę się, że nie kombinowaliśmy i zrobiliśmy tę kostkę. Malkul, Madeleine i wszyscy - wygoda z podjazdem jest olbrzymia, ale najbardziej skorzystał wizualnie dom i działka. Nabrał bardziej domowego charakteru. Niestety mamy wysypany pod domem na drodze jakiś pył i przy wczorajszym deszczu mamy już brudną kostkę. I nie jestem pewna, czy da się ten brud usunąć. Muszę gdzieś interweniować, aby posypali czymś albo usunęli ten pył. Opaska wyszła fajnie. Kamyczki to żwir 16-32mm. Możliwe, że w późniejszym terminie będziemy uzupełniać jakimiś jaśniejszymi kamyczkami. Ale to już zostawimy na czas ogrodu. Mayadaski, dojazdu już nie takie straszne - 30 min i jestem na miejscu. Do Wro w okolicach Korony to wychodzi ok. 20 min. Poprzednio z mieszkania we Wrocławiu 9 km wracałam co najmniej pół godziny. Magda34, przy podsypaniu i rezygnacji z cokołu dom wychodzi teraz na niższy W kalenicy mamy 9 m, więc do niskich obiektywnie nie należy. Tatarak, Sheenaz - kostka to zwykła kostka betonowa szara typu Holland 6 cm. Kupowana przez wykonawcę w Pebek w Świdnicy. Myk polega na ułożeniu bez przesunięcia. Wojgoc, no tanie to nie było Przede wszystkim odwodnienie. Ceny ustaliliśmy na robociznę i materiał - opaska - 40 zł/mb, kostka - 120 zł/m2, studnia chłonna 1000 zł, odwodnienie - 50 zł/mb. Malkul, jeśli chodzi o front, to mam ogólną wizję - dookoła będzie trawa, pod ogrodzeniem jakieś drzewka, z przodu na środku pojedyncze coś (uzależnione od tego, co można posadzić na szambie). Na podjeździe widziały mi się jakieś wielkie donice, ale biorąc pod uwagę wiatry jakie u nas wieją od zachodu, nie ma na to szans. Inny pomysł, to było postawienie gdzieś tam jakiejś rzeźby w rodzaju "głazu narzutowego" - tego wiatr nie ruszy. Ale nie wiem, czy to będzie. Nie wiem, ile to by kosztowało. To i tak kwestia przyszłości. Na razie zarezerwowałam termin u Elfir, która będzie nam w kwietniu robić projekt ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.10.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 dzieki za infocena ułozenia kostki obejmuje tez zakup kostki?cena odwodnienia z materialem czy sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 wszystko z materiałem. Pewnie w ramach tego, szczególnie cenie kostki, Pan zrekompensował sobie trochę dojazd, bo miał do nas ok. 60 km. W cenie kostki była kostka, obrzeża, mączka granitowa, kliniec, piasek, cement + robocizna. W opasce - obrzeża, żwir, piasek, cement + robocizna. W cenie odwodnienia - rury pełne, rury drenarskie, wykończenie rynien (takie korytka), geowłóknina, piasek, żwir + robocizna. Ogólnie cenowo wychodził pośrodku zebranych ofert. Wyszło drożej niż szacowałam, bo studnie posadowił na końcu działki, a rury poszły nie w V, ale w U i wyszły nam 94mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.10.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Spirea, super wyszło! Gratuluję możliwości dojścia do domu suchą stopą My ruszyliśmy z ociepleniem i kostką. Też nie robimy cokołu i mam nadzieję, ze się to sprawdzi. Listwę startową dawaliście? Czy pierwsza warstwa grubego styro, ta przysypana ziemią to był zwykły styro czy taki fundamentowy? Bo zastanawiamy się, który dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.10.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Spirea, jest we Wro knajpa indyjska Masala Grill, dobre jedzenie, ale ja nie o tym; wystrój opiera się na kolorowych pięknych lampach. Wygooglaj sobie proszę, bo ja nie umiem z telefonu zdjęć dodawać, moze Cię zainspiruja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts