RK1719508166 28.10.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 zazdroszcze tego garażu .... u nas 1 stanowiskowy i jeszcze niegotowy do użytku skrzynki na listy również brak co do prysznica - spokojnie może wystwać ponad kabinę - gdy szukalem gotowych szyb wszedzie były na 1,90 taka sama zamówiłem u szklarza i to że z panela prysznicowego ktory jest znacznie wyżej woda leci - nic nie przeszkadza bo mamy oboje wzrost 175 i dopiero na tej wysokości woda może się rozpryskiwać ps. przez rozliczenie VATu sama przebrnełaś ? jakiś program? czy ręcznie ? tez mnie to czeka po raz 2 tylko za 1 razem było łatwiej bo mniej faktur i mniej pozycji i wiekszosc znalzlem w sieci , a teraz wszytskie instalacje i wykończeniówka - jest tego cała masa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.10.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Moorela, dzięki za info. Znalazłam ich stronę i artykuł o wnętrzach. Projektował je Maciek Skupiński z Mooos. To ten sam, którego projektami schodów się zachwycałam. Napisali, że lampy były zaprojektowane przez nich - są wykonane z PCV oklejonego kolorową folią. R&K, biorąc pod uwagę nasz wzrost, też nie będzie pryskać, więc może nie będę na to zwracać uwagi.Co do VAT, to zrobiłam sama korzystając z programu zalinkowanego w wątku na forum o zwrocie VAT. Stąd ściągnęłam program http://www.pit.republika.pl/vzm.htmStąd wyszukiwarkę materiałów http://www.pit.hoseo.pl/wvzm1.htmKoszt to 2 smsy - jeden 5 zł, drugi 6 zł - chyba netto.Poszło mi całkiem sprawnie. Nie miałam jednak za dużo faktur - 40 sztuk, bo sporo rzeczy kupowałam przez wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.10.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Spirea, Moos i Skupinskiego znam, jestem pozytywnie zaskoczona, że brał w tym udział, fajnie jeśli lampy są wykonane rąk jak piszesz, to może nie jest to taka droga opcja, ciekawy pomysł w sumie. Dzięki za reaserch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.10.2012 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 zastanawiam się jeszcze nad kupieniem kul tam, gdzie kupowałam córce fancy lights. Wyglądają zjawiskowo zaczerpnięte z:http://www.lacasedecousinpaul.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.10.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 no i pojawiła się zima. Na razie spokojna, ale sniegu trochę napadało. Większość w porannym słońcu stopniała, co potwierdzają spadające z dachu kawałki śniegu (czyżby zaczęły mi się przypominać drabinki przeciwśniegowe, czy jak je tam zwał?). Obawiam się, że mi także przypomniał się ten temat... zwłaszcza, gdy wczoraj zobaczyłam pięknie zjeżdżający śnieg z dachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 06.11.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Spirea jak tam u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.11.2012 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 dobrze Sporo pracy.... a domowo przymierzam się do kolejnych zakupów. Korci mnie, bo chciałabym coś dokończyć, zamknąć. Parę rzeczy już nabytych, część zamówionych, część spisanych do zamówienia w najbliższym czasie. I chciałabym, żeby ten czas nadszedł jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 06.11.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 spirea mACIE SUPER WYGODNY GARAZ. JA MAM NIESTETY DWUSTANOWISKOWY , ale jeden za drugim . I to jest minus..... logistycznie cięzko. wieczorem myślimy , kto pierwzy musi jechać i przestawiamy auta:D a tak w ogóle powklejaj nowe fotki, może w komentarzach:yes: nie lubię dziennika i jego formy( to nie znaczy ,że nie zaglądam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2012 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Monia, garażem jestem zachwycona. Po pierwszym parkowaniu byłam tak szczęśliwa, że zaczęłam pisać na forum Top 10 naszego domu z garażem na czele, ale nie miałam czasu skończyć Pamiętam, jak dyskutowaliśmy, czy robić garaż w ogóle, czy na 1 auto + wiata czy 2. Stanęło na dwustanowiskowym i jestem zadowolona z tej decyzji. Są opinie, że szkoda kilkudziesięciu tysięcy na pokój dla samochodów. Jednak do tego dochodzi komfort. Warunkiem jest przejście między domem a garażem, bo jak nie ma, to faktycznie równie dobrze można robić garaż jako wolnostojący. Nie mam nowych fotek, bo nic specjalnie się nie zmienia. Nie chcę też już wklejać ratami, bo wolałabym pokazać już skończone pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 ja w swoim garażu jescze ani razu nie parkowałam jest tak zagracony... jak już popaliłam kartony, to na ich miejsce weszły doniczki z roślinami do przezimowania/wysadzenia. opony leżą na środku. ledwie rower i hulajnogę można wstawić karramba! Spirea - i jak wpadniesz w tym tygodniu? mnie by najlepiej pasowało w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 12.11.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Hej. Jak tam się żyje po przeprowadzce? Będziesz na konferencji jutro i pojutrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Tatarak, jak już zrobiliśmy podjazd, to chcieliśmy jak najszybciej oczyścić garaż, żeby wjechać. Wszystkie pozostałe rzeczy porozkładaliśmy po bokach, a roślin u mnie niet Zamówiłam już pomiar i będziemy się decydować. Jest za duża różnica, a jak bierzemy białe, to nie ma sensu kombinować. Nadwyżkę mogę przekazać na listwy czy coś innego. W tym tygodniu nie dam niestety rady przyjechać. Mam robotę, do tego przeziębiłam się, a w czwartek ma przyjechać serwisant do pieca. Dr_au, fajnie się żyje Wygodnie Powierzchnia ma też swoje minusy - wczoraj cały dzień sprzątaliśmy. Niestety nie należymy do pedantów i trzeba się nauczyć odkładania od razu rzeczy na swoje miejsce. Będę na konferencji. Załatwiłam zastępstwo na środę i mam nadzieję, że nie wyskoczy mi nic pilnego. Jutro będę jednak dopiero po przerwie kawowej, bo rano mam spotkanie. A Ty będziesz od jutra czy w środę dopiero? Zaglądałam wczoraj do Ciebie. Zazdroszczę tych umiejętności sketch-upowych. Ściągałam te programy i za nic nie udało mi się tam nic zrobić A wygenerowana kuchnia prezentuje się świetnie Myślałam, że będziesz chciał bardziej "ocieplone" klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 no tak, u nas w garażu jest tak wąsko, że jak wszystko daliśmy na boki, to akurat zostało miejsce, żeby się przecisnąć bokiem na pieszo szkoda, ale rozumiem - też jestem zagoniona. i w końcu bierzecie płytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 tak - jak u Ciebie - z pełnym wypełnieniem, trzema zawiasami, ościeżnica malowana, podcięcie wentylacyjne. Mam wycenione na 750 zł z montażem. Klamki Tupai 2002 16.A jakie drzwi brałaś między dom a garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 12.11.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Będę jutro i w środę. Mam wprawdzie urwanie głowy i pewnie gdzieś będę się musiał zaszyć na chwilę, ale chcę i posłuchać i przygotować się dobrze do własnego występu. Niestety gadam w środę, więc nie mogę za bardzo nadużyć na bankiecie . Umiejętności sketchupowe to wynik przydługiego procesu projektowego. Jak zaczynałem zabawę, to proste rzeczy przychodziły z trudem, choć sketchup był pierwszym programem, w którym udało mi się narysować bryłę w 3d . Z czasem nabrałem wprawy . Co do kuchni - w rzeczywistości będzie wyglądać cieplej - miejsce na oknie jest przeznaczone na zioła, których zawsze sporo w domu hodujemy. Do tego jeszcze trochę urządzeń robiących bałagan (ekspres do kawy, czajnik, może kupię sobie wreszcie urządzenie do sous-vide). Niemniej rzeczywiście cały projekt coraz bardziej skręca w stronę, której bym jeszcze jakiś czas temu nie przewidział. Np. szukam dobrego rozwiązania "podłogowego", bo ogrzewanie podłogowe bardzo mi się podoba jako pomysł, ale nie chcę rezygnować z drewna. I wychodzi mi na razie, że najlepiej będzie wszystko pokryć olejowanym parkietem przemysłowym z merbau (przydzielając punkty za przewodnictwo cielne, stabilność wymiarową, wygląd i cenę ). A to dosyć ciemna podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 do garażu mam drzwi antywłamaniowe/wewnątrzlokalowe ze starego mieszkania we Wrocku.gdziezamawiasz te Płytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2012 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 dr_au, to ja nawet nie marzę o bankiecie, bo wieczorem będę nadrabiać nieobecność w pracy Przed chwilą dowiedziałam się, że mam kolejne spotkanie, gdzie muszę być, więc może przynajmniej po obiedzie dotrę. Ostatnio zajrzałam na program i właśnie zobaczyłam, że masz swoje wystąpienie Trzymam kciuki. Tatarak, w Belpolu na Olsztyńskiej. A u Ciebie jak wyszły cenowo? (u Ciebie doszedł jeszcze bulaj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.11.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 za 4 pary z montazem i klamkami i osłonkami na zawiasy wyszło ok. 4,5 k, z tym, że simple były droższe. ale nie pamiętam teraz dokładnie, ile za sztukę. jakoś -25 % od cen katalogowych chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 21.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ładny rysunek córy. Życzę więcej czasu dla wszystkich w "jednej kratce". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossisko 27.11.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Witaj Spirea. Od jakiegoś czasu przyglądam się Twoim balustradom i bardzo wpadły mi w oko. Myślałem o balustradzie z wypełnieniem z blachy perforowanej (w dziurki), ale za bardzo zaciemniałaby korytarz. Szkło odpada, bo konstrukcja samonośna cenowo nie dla mnie, w konstrukcja ze słupkami nie wygląda już tak atrakcyjnie. Siatka wygląda lekko i transparentnie i w ogóle git! Napisz proszę czy siatkę zamawiałaś sama, czy wykonawca miał to w swoim zakresie? Rozglądam się za siatką, ale wszędzie sprzedają w arkuszach z drutami pionowymi i poziomymi a takich po obróceniu o 45st. nijak nie mogę wpasować w "przęsła" balustrady, bo ciągle brakuje fragmentu wypełnienia, a nie wyobrażam sobie łączenia arkuszy. Czy wypełnienia Twoich balustrad były robione z właśnie takich czy też udało Ci się kupić arkusze z prętami pod kątem 45st.? Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts