Spirea 27.11.2012 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Bossisko, siatkę załatwiał wykonawca. Ona też była robiona w arkuszach 1mx2m, ale montowana była właśnie pod skosem. Wyszło trochę więcej materiału. Wykonawca postarał się, bo pręty są w jednej linii - wychodzą po drugiej stronie słupka w tej samej linii, co wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossisko 28.11.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dzięki za info. Będę musiał jeszcze raz przysiąść do tematu i rozrysować sobie siatkę w przęsłach. Gdy robiłem to ostatnio, to w rogach przęseł wychodziły mi puste miejsca, ale jak widać na Twoim przykładzie da rade dobrze to wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossisko 28.11.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Pokombinowałem chwilę nad siatką i nie wykombinowałem. Jeśli siatka jest w arkuszach 1x2m w układzie +++ a nie xxx , to po obrocie siatki +++ o 45 stopni wychodzi łączenie siatek w środku przęsła. Jeśli masz tak zrobione to niezły spawacz musiał to robić, bo na fotkach ni śladu łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.11.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Bossisko - nie do końca rozumiem, jak ta siatka ma u Ciebie lecieć, ale zapewniam, że spawacza Spirea miała świetnego u mnie ostatnio kolega, który sam trochę spawa hobbystycznie oglądał zespawane przez tę samą ekipę pręty w barierkach i wzdychał nad kunsztem wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.11.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Bossisko, zbliżenie łączeń poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.11.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Tatarak, nie mam kiedy podjechać. Jak nie urwanie głowy w pracy, to choróbska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.11.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 mam to samo.... wzdech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Po roku mieszkania jest łatwiej Na tyle łatwiej, że zapomina się, jak ciężko było. U nas minie rok za 4 dni - niesamowite, jak ten czas pędzi. Jeszcze ze 2 i zaczniemy myśleć o nowej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.11.2012 00:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Madeleine, Ty miałaś takiego powera, że faktycznie co 3 lata możesz prowadzić inwestycje Ja po swojej jestem wykończona, ale szczęśliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.11.2012 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Przyszłam posypać głowę popiołem... dawno mnie nie było:oops:... a u Ciebie coraz piękniej:cool::cool:... Córa to już i ogród Ci zaprojektowała:cool:... czy ja już Ci pisałam, że uwielbiam Twój dom:rolleyes:... pewnie tak, ale nie zaszkodzi raz jeszcze... a mają nasze domki tak wiele wspólnych cech, że w zasadzie mogłabym zamieszkać u Ciebie od jutra i czułabym się jak u siebie;). Z pergotendą stoję w rozkroku i chyba w tym roku już nic nie zrobię... Na tej tańszej firmie zawiodłam się bardzo i jeśli nic się nie zmieni, to zrealizuję swój autorski projekt pergoli z aluminium z łamaczami światła i szklanym daszkiem po środku... a na wiosnę szmaty;). Uściski zostawiam:hug:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Przylaczam sie do rasiowych zachwytow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 02.12.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki za info gdzie mogę tę farbę zakupic ?Jakis market budowlany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 02.12.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki za info gdzie mogę tę farbę zakupic ? Jakis market budowlany ? Ja nie Spirea, ale chyba mogę odpowiedzieć f.5 , Para nie jest farbą marketową. Mozna ja kupić w wybranych punktach-mieszalniach. Nie wiem skąd jesteś, ale wejdź sobie na stronę Pary i zobacz, gdzie najbliżej masz dystrybutora http://www.para.pl/dystrybucja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 03.12.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 To chyba tak samo jak tikurilla aczkolwiek nie znam się przyznaję.OK Katowice 20 kilometrow przy okazji podjadęDziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.12.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Spireo w salonie patrząc na antresolę widzisz jej przekrój,tam dawałaś styropian,podłogówkę i wylewkę.Mam pytanie nie pęka Ci tam nic.Czyli na tej ściance -co jest grubością podłogi .Ja mam podest mam pęknięcia i mówią ,że zawsze w takich miejscach pęka,dawałaś jakąś siatkę,tapetę z włókna szklanego czy inny wynalazek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.12.2012 00:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Basia, ja mam to wszystko zabudowane płytą gipsowo -kartonową, bo pod stropem mam pustkę na wentylację parteru. Łącznie jest tego chyba coś ok. 60 cm. Nic mi więc nie pęka. Rasia, Małgoś - cieszę się, że się podoba Rasia, miałam pytać o pergotendę, ale ze względu na ciężki moment z Filipem, nie chciałam zawracać głowy. Na wiosnę będziemy robić elewację, więc musimy podjąć jakieś decyzje, żeby ewentualnie zamontować jakieś elementy do przyszłego montażu. F.5. - Magda wszystko wyjaśniła Możesz też farbę kupić w internecie. Jest parę miejsc, ale chyba najlepiej udać się bezpośrednio do dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.12.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Basia, ja mam tak samo z antresolą zrobione - "front" jest oklejony płytą kg, co prawda u mnie jest antresola cieńsza, bo nie mam pustki wentylacyjnej, czyli wychodzi jakieś max 40cm, ale wszyscy mówili, że tynk będzie pękać na łączeniu między stropem/styro/wylewką, więc nawet nie ryzykowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.12.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 U nas na wystającej klatce schodowej na poddaszu, zrobiliśmy trochę krótszy styropian i zalaliśmy po bokach po prostu więcej wylewki (zamiast warstwy styropianu itd)Na razie odpukać nic nie pęka, zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.12.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 To mamy podobnie, ostatnie ok. 5 cm podłogi poddasza jest już bez styropianu, jakby trzeba było zamocować tam słupki od balustrady. Strop i wylewka były w ogóle nierówno zrobione i szpara między nimi a płytą została dodatkowo wypełniona wylewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.12.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 ja bym też dała płtę karton gips,ale mam kafle na podeście i by płyta karton gips wystawała,zastanawiam się nad gładką tapetą z włókna szklanego-tylko nie wiem jak to wygląda ,bo nie chcę aby było widać ,że tam jakaś tapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts