greywolf 26.06.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 witam, elewacja wyszła obłędnie, idealny kolor - brawo! dołączam się do próśb o dokładne obfotografowanie w słoneczną i pochmurną pogodę - to takie ułatwienie dla łamiących sobie głowy od rozmyślania nad kolorem elewacji barierka - taka jaką uwielbiam, nie mogę się napatrzeć; a do bryły waszego domu, kolorów i sposobu ułożenia kostki, pasuje doskonale. szczerze gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.06.2013 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dziękuję za miłe słowa Greywolf, ta barierka to w części dzięki Twojej inspiracji, bodajże z japońskiego domu. Prace elewacyjne, w związku z intensywnymi opadami uległy niestety wstrzymaniu. Mamy na razie zrobioną połowę. Mam tylko zdjęcia w dzień częściowo zachmurzony http://imageshack.us/a/img838/3884/g5xg.jpg http://imageshack.us/a/img825/3522/zgh6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.06.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Basia, jeszcze jesteśmy w trakcie ustalania projektu. Został w zasadzie jeden fragment. Wklejam to, co było przed ostatnimi zmianami. http://img708.imageshack.us/img708/3327/mlkw.jpg Na dzisiaj jest kilka zmian - od frontu będzie mniej roślin - bardziej jednolite nasadzenia, będą odwrócone proporcje rabat i pasów trawnika, prawdopodobnie w końcu drugiego pasa rabat będzie stał domek dla córki i gdzieś jeszcze huśtawka z czymś do wspinania, na razie rezygnujemy z pasów z borówkami, ścieżki (po prawej stronie i w głębi ogrodu) chcemy zrobić z deski tarasowej (wciąż jeszcze zmagamy się z kosztami), trochę inaczej będzie w tej części zaraz przy tarasie (placyk, i taras będzie krótszy, bo tutaj źle podałam wymiary). Nie ma jeszcze wrysowanych nasadzeń po lewej - jeśli dobrze pamiętam, będą tam mikrobiota. Projekt robi nam Elfir i jesteśmy bardzo zadowoleni Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.06.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 :yes: a czy moge prosic o nazwe kostki, bo szukam czegoś do siebie i wróciłamdo zdjęc w Twoim dziennikubo bardzo mi sie podobało ułożenie+ kostka Ivy, kostka to zwykła betonowa typu Holland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 26.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Hej Spirea . Czy mogłabyś napisać jakie kontakty elektryczne wybrałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.06.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 najprostsze z dobrych jakościowo - Berker - B.Kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 26.06.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Uff . Dzięki , że napisałaś . Właśnie przeglądałam Twojego bloga w poszukiwaniach Swego czasu , kiedy odkryłam FM przeglądałam różne dzienniki , w tym Barbary 76 . Dotarłam do tematu Twojego stołu i myślałam , że spadnę z krzesła . Czy Ty wiesz dziewczyno , że sprzątnęłaś mi go z przed nosa ? Jechałam do Czeladzi z mężem żeby go kupić i ktoś nas ubiegł . Znalazłam go u Ciebie )) . Cieszę się , że trafił do fajnego domu )) . Dzięki za info o pstryczkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.06.2013 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Onoa, to nie byłam ja kupowałam we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onoa 27.06.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 O!! Czyli mój stół mieszka sobie w innym , mam nadzieję równie fajnym domu . . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.06.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Spirea - bardzo fajnie wyszła elewacja. I barierki są też super! Takie delikatne.A drzwi te białe będziecie przemalowywać, to pewnie do pomieszczenia technicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.06.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 dzięki Adk,raczej przemalujemy. Były brane białe, bo elewacja miała być początkowo bardziej biała. Czekam na informację, czy dostanę w Caparolu w tym samym kolorze farbę do metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.06.2013 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 ścieżki (po prawej stronie i w głębi ogrodu) chcemy zrobić z deski tarasowej (wciąż jeszcze zmagamy się z kosztami), trochę inaczej będzie w tej części zaraz przy tarasie (placyk, i taras będzie krótszy, bo tutaj źle podałam wymiary). Wczoraj trafiłam na świetny materiał, który wykorzystamy na ścieżki po bokach i w trawach - duże betonowe płyty Megan firmy Jadar. Tak mi się podobają, że wracamy do pomysłu Elfir z placykiem przy tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 28.06.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Spireo, domek wygląda pięknie Gratuluję! Projekt ogrodu zapowiada się świetnie. Już chciałabym wiedzieć, jakie rośliny wybierzecie U nas na ścieżki też wykorzystamy płyty... Będę podglądać i podpatrywać. Może mnie zainspirujesz i dodasz sił, bo to odchwaszczanie terenu mnie wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.06.2013 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Część roślin znamy, ale na razie nie będę pisać. Wczoraj dostaliśmy projekt uwzględniający nasze zmiany - jest inny i rewelacyjny Z wrzucaniem poczekam już na finalną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimblau 28.06.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Spirea, chyba ten sam pan ślusarz będzie wam i nam robił konstrukcję tarasową. My czekamy na wycenę od niego, zobaczymy co nam zaproponuje. Pozdrawiam, anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 28.06.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Spirea, witam się u Ciebie co prawda, przeleciałam pobieżnie,ale jestem pod wrażeniem suuuper i wracam aby dokładniej się przyjrzeć i poszukać z czego zrobiłaś "barierki" w oknach (chyba,że bedziesz tak miła i jeszcze raz napiszesz...bo pewnie pisałaś z góry dziękuję :)i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.06.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Spirea, jak zwykle wszystko dobrane perfekcyjnie. Bardzo podobają mi się barierki. Ogród też się ciekawie zapowiada. Drzwi techniczne jak najbardziej w kolorze elewacji, zresztą bardzo ładnej. To Ci posłodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Uff . Dzięki , że napisałaś . Właśnie przeglądałam Twojego bloga w poszukiwaniach Swego czasu , kiedy odkryłam FM przeglądałam różne dzienniki , w tym Barbary 76 . Dotarłam do tematu Twojego stołu i myślałam , że spadnę z krzesła . Czy Ty wiesz dziewczyno , że sprzątnęłaś mi go z przed nosa ? Jechałam do Czeladzi z mężem żeby go kupić i ktoś nas ubiegł . Znalazłam go u Ciebie )) . Cieszę się , że trafił do fajnego domu )) . Dzięki za info o pstryczkach . To moja siostra sprzątnęła ci go sprzed nosa,ale potem oddała następnego dnia,ja miałam go kupić ,ale ponieważ miał blat uszkodzony ,a ja głupia wtedy nie pomyślałam ,że stolarz mi dorobi na wymiar. Spireo muszę przeanalizować projekt jak go rozszyfruję,ciekawa jestem... Aha drzwi do kotłowni zrobiłabym w kolorze okien. a to co jest w kolorze sraczkowatego brązu ?to komunikacja, z czego jest (piszę o projekcie) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.06.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Spireo natknęłam się dzisiaj na ogrodzenie panelowe firmy Legi,i to z Twoich okolic,słyszałaś coś o nim,nie myślisz o takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.06.2013 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Mimblay, Honya - witam serdecznie Mimblau, nie wiem jeszcze czy pergolę będziemy robić z drewna czy ze stali. Jeśli ze stali, to na pewno u tego samego ślusarza, co schody i barierki. Honya, zajrzałam do Ciebie na chwilę, widzę, że masz podobną bryłę Barierki są z siatki spawanej, prostokąty 100x25, profile stalowe chyba 2x4. Wszystko malowane proszkowo na RAL 9006 Rere, posłodziłaś, że aż miło Basia, ostateczną wersję koncepcji wkleiłam już do dziennika. Drzwi techniczne pójdą w kolor elewacji. Nie chcę ich eksponować, szczególnie, że są niższe niż linia okien. Brąz na projekcie to albo taras drewniany (to największe), linia na froncie to siedzisko drewniane na murku, po bokach po lewej to miejsca na kompostownik do wyboru. Co do ogrodzenia, to panelowe fajnie wygląda, ale nie chcę przepłacać. Najbliższe prace na zewnątrz już i tak będą dochodzić prawie do 30 tys. Robimy siatkę, bo wszędzie będą rośliny, które prędzej czy później ją zasłonią. Dowiedziałam się dzisiaj u wykonawcy, że można kupić grafitową, więc taka będziemy brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts