Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

Ja niestety muszę mieć "tradycyjne siedzisko", bo jak Mama przyjeżdża, to głównie ona siedzi przed telewizorem :) nasze życie koncentruje się wokół stołu: jedzenie, wspólne prace plastyczne, odrabianie lekcji... mocno stołowi jesteśmy ;)

sesja zdjęciowa to dobry powód by się zmobilizować do sprzątania :D :D

Gabinetowa lampa jest piękna! u nas sporo książek ma A. w pracowni (technologiczne), Junior u siebie ma bajki itp, a i tak mój gabinet zawalony :( no ale pracując w domu, parę półek zajmuję rzeczami zawodowymi, więc pewnie dlatego.

lampa jest absolutnie piękna.

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas jest wciąż sofa z poprzedniego mieszkania, ale w zasadzie z niej nie korzystamy. Teraz siedzimy na siedziskach albo też przy stole. Chciałam też kupić stolik do sofy, ale właśnie A. mówi, że nie ma sensu, bo i tak na niej nie siedzimy i nasze centrum to też stół . Niestety przez to, że Mała schodzi ze wszystkimi rzeczami na dół, to biurko w gabinecie, stolik i stół jest zawalony często jej rzeczami. Mnie w zasadzie też najlepiej pracuje się przy stole w kuchni.

Pstryknę wieczorem jeszcze zdjęcie lampy jak świeci. Jest też całkiem spora, bo średnica to coś ok. 80 cm.

U nas Junior oblega komody pod schodami - wiecznie tamleżą malunki, herofactory, dobok na teakwondo, podręczniki... masakra

a na stoliku przy kanapie Juniorowy keyboard, bo tu nam się najlepiej ćwiczy :)

ja natomiast pracuję wyłącznie w gabinecie - dzięki temu tylko tam czuję się "w pracy".

czekam na zdjęcia lampy - nie wygląda na taką wieeeelką

Spirea, no wreszcie jakiś kolor w salonie, choc widze, ze obecne krzesła w kuchni też z tych kolorowszych :-)

Bardzo ciekawy regał w gabinecie, nie widzialam wcześniej czegoś takiego. I w ogóle robi Ci sie tak domowo :-)

Tatarak, ciesz się, że to podręczniki juniora sie walają, bo mogłyby to być np. kucyki pony, pet shopy, syrenki, tudzież recepty na bandaż dla kłapouchego albo gitara od dziadka...:-x

• 3 weeks później...

Po długiej przerwie muszę nadrobić zaległości.

Tatarak, zdjęcia lampy w załączeniu. Żarówka jest na dole srebrna więc światło odbija się do góry. Do sesji zdjęciowej łazienki jeszcze się nie zmobilizowałam ;)

Basia KRK, dziękuję :) mnie się też bardzo podobają. Wczoraj dotarły krzesła. Są boskie. Basalt wpada trochę w brąz, ale jest ok. W weekend wrzucę lepsze fotki. Żałuję tylko, że nie wzięłam od razu 6. Chciałam rozłożyć koszt i na razie wzięłam 4 szt.

Sława05, dziękuję także :) Płyty to Megan firmy Jadar z Radomia. Widziałam, że niedawno dotarły też do Mooreli.

Moorela, nie planujemy domku na narzędzia. Teraz miejsca nie ma, ale docelowo będziemy je trzymać w kotłowni.

U nas tymczasem przygotowania do prac ogrodowych. Przywieźliśmy pierwszy transport traw - ok. 300 sadzonek. Mamy ambitny plan posadzenia ich w sobotę. Na poniedziałek mamy zamówione skrzynie na warzywa. W przyszłym tygodniu może zwieziemy kolejną partię roślin.

lampa 1.jpg

lampa 2.jpg

lampa 3.jpg

krzesła.jpg

nie siedziałam na wygodniejszych :) dlatego się zdecydowaliśmy mimo ceny. Minus - mam nawyk podwijania nóg i kilka razy walnęłam się w te metalowe nogi. Teraz już pamiętam ;) Rozważałam np. krzesła Polonia f. Paged, ale jak sprawdziliśmy je na żywo, to były niestabilne, a kosztowały coś ok. 500 zł.

Witamy :)

Bardzo podoba nam się Państwa dom :) Wraz z mężem obecnie jesteśmy na etapie modernizacji budynku i chcemy stworzyć podobny klimat. Gdyby można było prosić o kilka porad to bylibyśmy wdzięczni :) Mamy pytanie odnośnie okien- czy są one tworzywowe czy aluminiowe, czy możecie Państwo podpowiedzieć nam jakie okna Państwo wybraliście, jaki jest ich model i Ral? Bardzo podoba nam się również brama garażowa i drzwi wejściowe.

Pozdrawiam

Magda

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...