Madeleine 31.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Chyba Fakro. Klamka na dole, z nawiewnikami. Mają dosyć słabe parametry (robiliśmy badanie termowizyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.04.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Spirea, Ty też nie masz "wyłazu" na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.04.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 nie mam nie mam nawet komunikacji na dachu. Kierownik twierdzi, że się z tego nie wymigamy. Rozmawiałam z kominiarzem i powiedział, ze kondensata i tak nie będzie odbierać i czyścić i nie potrzebuje dojścia. Do kozy już tak, ale nasz komin będzie wysoki, czyszczenie raz na jakiś czas i uznaliśmy, że zalatwimy drabinę albo pojazd z bocianim gniazdem Była o tym dyskusja na grupie wrocławskiej i chyba Frankai ma podobnie zrobione. Podawałam tam tez koszt komunikacji dachowej. Kiepska i niestabilna = tania, ładna - stabilna = droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.04.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 My zadecydowaliśmy analogicznie - brak wyłazu i brak komunikacji dachowej.Dodam jeszcze że komunikacja dachowa oznacza przy płaskiej dachówce problemy z instalacją tejże komunikacji dachowej i np. powoduje nieszczelności zamków, dachówek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.04.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Salik, zdjęcia komina (przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale najpierw padł modem, potem laptop i mogę pisac, jak dobiorę się do stacjonarnego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.04.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 i jeszcze opaska - mam zdjęcia tylko z okresu śniegowego, z opaski nie jestem zadowolona, bo chociaż była robiona pod dachówkę płaską, to odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 na przedostatniej fotce - zastanawiam się, czy te światła na suficie nie są za gęsto? na pierwszej fotce - bardzo ładnie to wszystko wygląda z dodatkiem tej zieleni za oknem, ale trzeba się liczyć z tym, że ogród nie powstanie od razu, a poza tym przez pół roku nie jest taki kolorowy. chodzi mi o to, czy bez tej zielenie za oknem salon w takie kolorystyce nie będzie wyglądać trochę smutno? może sofa w innym kolorze? aa! przecież obrazy dojdą! i w sumie obok zaraz są kolorowe krzesła. dobra, cofam to o smutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.04.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Super, super. Macie już konkretną sofę na oku?Nie wiem, ile oglądacie tv, ale jeśli sporo - to nie wiem, czy kanapa nie powinna być obrócona. Z drugiej strony kominek... Obecnie główny widok jest z niej na kuchnię, boczny na tv, i tyłem do ogrodu. Cegła średnio mi pasuje, ale to pewnie kwestia niedobranego odcienia na wizualizacji i frontów szafek. Pstryczki chyba lepiej jednak białe, nie czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Spirea - dzięki za zdjęcia Muszę teraz poszukać jak wygląda np. rura od kozy w kolorze antracytu. Bo może jednak nie będziemy się pierdzielili z murowaniem tego komina i puścimy rurę kwasówkę przez strop i dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.04.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Tatarak - no drzewek oczywiście nie ma i trudno powiedzieć kiedy będą. Będziemy rozważać jeszcze opcję jasnych płytek. Obrazy urozmaicą - przede wszystkim ściana przy wiatrołapie jest za pusta (miejsce po zamurowanym wejściu do pom. gospodarczego.) Obawiam się sofy w kolorze, bo to zobowiązuje. Wolę, aby była stonowana, neutralna a pobawić się dodatkami. Madeleine - pstryczki będą białe, na wizce zostały jeszcze ciemne. Gdzieś trzeba zacząć oszczędzać, a tu przynajmniej będzie dodatkowo lepiej wyglądać. Z cegły juz w zasadzie zrezygnowaliśmy. Chcieliśmy zobaczyć jeszcze wizualkę, ale uznaliśmy, że idziemy w proste materiały i gładkie faktury - ściana będzie pomalowana na ciemny szary (nie wiem jeszcze jaki dokładnie odcień) lekko błyszczącą Parą. Jest to farba lateksowa do kuchni i łazienek. Taka sama będzie na słupie, ścianach w małej łazience na dole i na ściance kolankowej w sypialni. A z tym TV to właśnie problem. Tam jest miejsce, zeby przestawić sofę, więc będziemy kombinować, jak już będziemy bliżej wykańczania. Innego miejsca na tv nie ma, więc trzeba dopasować sofę. Z tym kominkiem to też tak, że raczej nie nalezymy do osób, które rozmarzonym wzrokiem będą wpatrywać się w języki ognia za szybą Zobaczymy jeszcze - jak pisałam w komentarzach na blogu, to mozliwe, że dojdzie tam jeszcze fotel. Ta sofa to Bo Concept chyba Quatro (nie pamiętam dokładnie). Jaka konkretnie stanie, to też nie wiem. Ta nam sie podoba, jest wygodna, ale ceny BC są jednak wysokie. Ostateczna decyzja też na koniec. Bardzo fajne tkaniny ma Noti, ale z wzorami już trochę gorzej. Kiedyś podobał mi się Sits, ale nigdy nie widziałam tego na zywo. Salik - cała przyjemność po mojej stronie A rurę (czy też jej wizualkę) mozesz zobaczyć w moim dzienniku a ciemniejszy kolor u Irmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.04.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dla mnie szczerze mówiąc kanapy Noti są mało wygodne. Ale to oczywiście kwestia preferencji - ja wolę raczej miękkie niż twarde typu krzesełko.Bo Concept - szczerze mówiąc, nie siedziałam na nich i wzdycham na razie do zdjęć. Mała szansa, że nas będzie na nie stać, no ale może, może. Ostatnio w domarze natknęłam się na stoisko Italmeble - tam mają sofy Olta. Np. Olta Fiord:http://www.italmeble.pl/pl/salon-meblowy-wroclaw/16-salon/17-meble-wypoczynkowe/27-olta/926-fiordNa zdjęciu szczerze mówiąc wygląda tak sobie, na żywo na ekspozycji jest w tkaninie - i naprawdę bardzo fajna i wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.04.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Fajnie! bardzo mi się podoba. Dobrze, że zrezgnowaliście z tej czerwonej cegły, biała ok, ale ta czerwona jakiś zamęt siała. Tylko jedno mnie zastanawia - czy za kanapą nie macie fajnego widoku na ogród? zawsze mnie dziwi umieszczanie kanapy tyłem do dużego okna. Ale wiadomo, że u każdego inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.04.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 zapomniałam dodać - też jestem za rezygnacją z cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.04.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Już mi się u Was podoba.... bardzo...Cegła do wywalenia, ewentualnie umiejscowienia w innej lokalizacji - nad blatami roboczymi w kuchni to chyba nienajlepiej by się sprawdzała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 05.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Bardzo fajna kolorystyka się zapowiada. A kolorowe krzesla to super pomysł. Dla mnie problematyczna jest bardzo mała ilość blatu roboczego w kuchni ale ja bałaganiara jestem i wszystko rozwalam,więc potrzebuję dużo miejsca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.04.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 my tez rozwalamy, dlatego na pewno stół nie będzie tylko jadalniany ale i roboczy. A mało blatu - może w końcu uda się trochę wdrożyć samodysycplinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.04.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 ja też rozwalam, ale pocieszam się, że gotowanie jest sztuką, a przy sztuce człowiek nie zwraca uwagi na takie drobiazgi jak porządek rewelacyjne to Twoje zestawienie kosztów przyznam się, że ja meblowania nie uwzględniam, bo właściwie wszystkie meble, jakie mamy i tak nadają się do wymiany, więc musielibyśmy na nie wydać kasę nawet nie ruszając się z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 hej, co tam słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.04.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Set Raw świetnie wygląda, chyba ukradnę ten pomysł do kuchni Te drugie kafle na moim monitorze wyglądają w ogóle na beżowe, więc kolor jest naprawdę mocno przekłamany. Gdzie kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.04.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 no właśnie w rzeczywistości wyglądają inaczej - ładniej Kupuję w Outlecie Villeroy&Boch Eurobest (Warszawa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts