Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, odpisałam w tamtych komentarzach. Eurobest wystawia też na allegro.

Co do kupowania, to pewnie trzeba sprawdzić. Początkowo planowałam kupować wszystko tam, gdzie kupię kafle. Możliwe, że tak się skończy, bo ta ceramika też jest ładna i wychodzi niewiele drożej od Roca a jakoś na pewno wyższa. Bielsza biel itd. Wygodniej kupić w jednym miejscu, bo za transport raz policzą i raz będzie się wszystko odbierać i ewentualnie reklamować u jednego sprzedawcy. Ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

Ja wybieram najtańsze oferty na ceneo lub Allegro, szukam u jednego sprzedawcy, ale z reguły jedna rzecz jest tańsza, reszta droższa, albo wcale jej nie ma. Z ceramiki mam do kupienia tylko dwie umywalki i dwie toalety, więc to nie problem, na dodatek jedną kupiłam z odbiorem osobistym, akurat najtansza oferta była w moim mieście. Agd będę starała się kupić w jednym sklepie - tu przesyłka jest znacznie droższa.

ja zebrałam do kupy wszystkie umywalki, wc, bidety, stelaże, przyciski, wanna, kabina, baterie, odpływy, grzejniki łazienkowe, etc wyszło tego sporo... spróbuję powyceniać hurtem i powalczyć o rabaty... Najlepiej byłoby zamówić w jednym m-cu...

A jak kupujecie kabiny prysznciowe - w sensie jakie planujecie i gdzie kupić? Ja chialabym bez profilu, samo szkło z możliwie niewidocznym mocowaniem...

A jak kupujecie kabiny prysznciowe - w sensie jakie planujecie i gdzie kupić? Ja chialabym bez profilu, samo szkło z możliwie niewidocznym mocowaniem...

ooo, ja też bym tak chciała i jeszcze w normalnej cenie, za normalne pieniądze, nie że kabina ronala 90x120 za 6900 (jak ostatnio w opexie). Chyba że to normalna cena, normalne pieniądze :eek:To chyba przemyślę sprawę (ale na ceneo to i po 2500 ronale są)

Żona podpowiada że płytki Ergon Alabastro Evo Carbone można kupić w Domotece na Targówku (to do Anuli) za 79zł (II gatunek).

Salik :jawdrop:

Czy żona trzyma w rękawie jakieś inne (tego typu) niespodzianki?

Może widziała gdzieś Casalgrande metalwood (mogą być*i 2 razy droższe od Alabastro). Pojadę nawet na Twrgówek :p

Ale czy ona ma te wszystkie okucia itd? I szybę antykamieniową (jak to się*nazywa?)

o szybach ostatnio rozmawiałam z panem od okien - pytałam o takie "samoczyszczące", bo jedno okno mam nad daszkiem na taras, gdzie ciężko będzie się dostać "ze szmatą". pan powiedział, że szczerze mówiąc, to są bajki i wszystkie takie powłoki sprawdzają się do 3-4 mycia (bo jednak czasami trzeba to umyć). I on osobiście by nie przepłacał. Obawiam się, że z tymi antykamieniowymi może być tak samo. Najlepszym rozwiązaniem byłoby tu pewnie zamontowanie filtra zmiękczającego wodę, wtedy kamień by się nie osadzał.

Ta od szklarza? tak, szklarze mają okucia, a jak nie mają, to jadą do hurtowni i kupują:) w szyby antykamieniowe nie wierzę:)

A ja nie wiem czy wierzę bo nie używałam do tej pory takowej.

To trzeba będzie się koło jakiegoś szklarza zakręcić.

Chyba że ktoś powie mi gdzie kupić sensowną gotową ronala za normalną*cenę.

Mazo, a jaką tę kabinę masz mieć? Jakie wymiary? I jaka jest orientacyjna cena takiej?

Nie mam jeszcze konkretnej wyeny, bo pytałam szklarza z rok temu, cena wydała mi się niska, więc teraz po prostu pojadę do niego i zamówię. Już w kilku miejscach czytałam, że to najtańsze rozwiązanie, więc nawet nie szukam innej opcji. Po dwóch latch szukania, szperania teraz staram się to ograniczyć, bo można zwariować :)