Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

Odpływy kupiłam.

W firmie w Wilanowie.

Ok 130 pln netto za 1m, 13 cm szeroki 10 cm głęboki, klasa B125 z żeliwnym rusztem. Mają zawsze na stanie, więc wystarczy podjechać i odebrać.

My planowaliśmy zrobić w garażu 4 szerokie podłużne odpływy pod koła każdego samochodu (tak by stojące auto ociekało z błota pośniegowego prosto do tych odpływów). Planowaliśmy .... Na planowaniu się skończyło (same materiały grubo ponad 10tys) :jawdrop:

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Salik :jawdrop:

Czy żona trzyma w rękawie jakieś inne (tego typu) niespodzianki?

Może widziała gdzieś Casalgrande metalwood (mogą być*i 2 razy droższe od Alabastro). Pojadę nawet na Twrgówek :p

Też bym się chętnie dowiedziała gdzie dają taniej metalwooda...

Jak na razie najtaniej znalazłam tu

http://www.granitogres.pl/

ale to Warszawiaków pewnie nie zainteresuje...

Odpływy kupiłam.

W firmie w Wilanowie.

Ok 130 pln netto za 1m, 13 cm szeroki 10 cm głęboki, klasa B125 z żeliwnym rusztem. Mają zawsze na stanie, więc wystarczy podjechać i odebrać.

My planowaliśmy zrobić w garażu 4 szerokie podłużne odpływy pod koła każdego samochodu (tak by stojące auto ociekało z błota pośniegowego prosto do tych odpływów). Planowaliśmy .... Na planowaniu się skończyło (same materiały grubo ponad 10tys) :jawdrop:

10 tys???? za co, za te odpływy???

Anula, nie ma sprawy, zawsze mozna się czegoś ciekawego dowiedzieć. Np. o cenie odpływów :eek:

My też będziemy brać szybę od szklarza. Na razie wycenialiśmy szybę/lacobel do zamontowania na ścianę zamiast kafli. Chcę jednak dogadać się i wziąć wszystkie szklenia w jednym miejscu. Szyba będzie przy prysznicu u góry. Dół mial być ekstremalny i bez szyby, ale po eksperymencie u siostry wyszło, że chlapać będzie do samych drzwi, więc trzeba robić szybę. Szkoda, bo podobała mi się taka surowizna.

U nas odplyw w garażu miał być na srodku, ale namawiają mnie na zrobienie przy bramie. Szwagier ma coś takiego. Musżę spytać o materiały. Coś jednak mu nie pasowało z tymi odpływami i mówil, że nawet lepiej, ze mamy na środku. Dopytam i napiszę.

Anula, mój znajomy ostatnio meblował mieszkanie (raczej wyższy standard niż niższy) i wszystko do łazienki ściągał z Niemiec. Wyszło kilkanaście procent taniej niż najtańsza oferta w Polsce. Meble zresztą w dużej mierze też. Do łazienki zamawiał tu:

reuter-badshop.com/

Oczywiście jeszcze taniej niż ceny na stronie.

Anula, mój znajomy ostatnio meblował mieszkanie (raczej wyższy standard niż niższy) i wszystko do łazienki ściągał z Niemiec. Wyszło kilkanaście procent taniej niż najtańsza oferta w Polsce. Meble zresztą w dużej mierze też. Do łazienki zamawiał tu:

reuter-badshop.com/

Oczywiście jeszcze taniej niż ceny na stronie.

ciekawe, a za transport ile policzyli?

szukam czarnych baterii, help!!!

10 tys???? za co, za te odpływy???

Najtańsze które obejmują wymiarami oponę samochodu i spełniają wymagania nośne dla auta. 550 pln netto za metr (polska produkcja)

Dlatego poprzestaliśmy na jednym poprzecznym odpływie (mniejszym, tylko do zebrania wody) 5 m długim 13 cm szerokim.

Już się montuje

Też bym się chętnie dowiedziała gdzie dają taniej metalwooda...

Jak na razie najtaniej znalazłam tu

http://www.granitogres.pl/

ale to Warszawiaków pewnie nie zainteresuje...

Jaka jest cena metelwooda tam (nie mogę znaleźć cennika) i dlaczego ma mnie nie zainteresować? To nie jest sklep wysyłkowy? (nia mialam czasu się wgłębiać):rolleyes:

Najtańsze które obejmują wymiarami oponę samochodu i spełniają wymagania nośne dla auta. 550 pln netto za metr (polska produkcja)

Dlatego poprzestaliśmy na jednym poprzecznym odpływie (mniejszym, tylko do zebrania wody) 5 m długim 13 cm szerokim.

Już się montuje

napisz mi proszę, kiedy trzeba się wziąć za te odpływy w garażu? Przed wylewkami? Zupełnie jestem zielona w tym temacie. Kto to robi, wylewkarze? I co macie na posadzce w garażu??

napisz mi proszę, kiedy trzeba się wziąć za te odpływy w garażu? Przed wylewkami? Zupełnie jestem zielona w tym temacie. Kto to robi, wylewkarze? I co macie na posadzce w garażu??

Już Aniu piszę, odpowiadałam na bieżąco i dopiero potem doczytałam że pytałaś.

Otóż odpływy montujesz przed wylewkami (podobnie jak grzejniki kanałowe).

Nam dziś montuje nasz hydraulik.

Wylewkarze tego nie robią (chyba że jako dodatkową fuchę, wszystko jest pewnie do ustalenia)

Jeśli chodzi o posadzkę, jeszcze nie wiem, może żywica, może terakota ... nie wiem

Madeleine, strona fajna, że pow 2000 transport gratis też fajnie, ale ja swoją serie Memento V&B kupiłam u nas taniej (porównałam dokładnie te same rzeczy, z powłoką cp itd) Muszę się temu bardziej przyjrzeć, ale jak znajdę czas

monsanabia

Cena zależy od formatu. Ja pytałam o 15x90 cm - 212 zł/m2. Wyjściowa, liczę, że przy zamówieniu może coś jeszcze uda się wynegocjować:)

Te 30x60 np. są tańsze.

Nie to właśnie nie jest sklep wysyłkowy, choć właściciel dość chętny do współpracy, więc może można by telefonicznie sprawę załatwić i zamówić towar z wysyłką:)

Spirea - moja żona była dzisiaj w Eurobeście.

Oglądała te płytki Bernina (jedną nawet przywiozła do domu) drugiego gatunku i są z nimi 2 problemy:

- mają nieobrobione krawędzie

- płytki mogą być różnej wielkości

To drugie oznacza ni mniej nie więcej że np. jedna płytka może być kilka mm dłuższa od drugiej.

Może się oczywiście zdarzyć że w transporcie płytki będą w miarę ok, ale szansa na to jest niewielka.

Ogólnie sprzedawczyni mówiła że płytki 2 gatunku to jak najbardziej na jakiś garaż, czy piwnicę ale do salonu czy innych pomieszczeń 'domowych' - nie bardzo :(

Oprócz tego zdarzały się także np. jakieś płytki z nadlewem, która można niby zeszlifować, ale potem już płytka się odróżnia od innych.

Nie wiem czy Ty już je zamówiłaś czy jeszcze nie, ale może się zastanów.