anula05 21.04.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 a ja do tego wykończenia garażu. Co lepsze - najtańszy gres czy właśnie jakaś żywica? Co planujecie? Ja to bym chciała beton, taki polerowany, jak w wielkich garażach, ale nie wiem czy Matexi się pofatyguje do 40m2... W sumie niedaleko mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.04.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Monsabia, no to czekam na wyniki researchu, czy w ogóle warto sobie zawracać głowę ściąganiem sprzętu z zagranicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ja już wiem, że warto, bo dziś znalazłam baterie, których w Polsce nie ma już nigdzie i kupuję w Niemczech w cenie niższej niż były w PL. Zaproponowali mi za wysyłkę do PL 17 euro, ale ja i tak mam rodzinę w Niemczech, więc będzie free Temu Twojemu sklepowi też się bliżej przyjrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 monsanabia Cena zależy od formatu. Ja pytałam o 15x90 cm - 212 zł/m2. Wyjściowa, liczę, że przy zamówieniu może coś jeszcze uda się wynegocjować Te 30x60 np. są tańsze. Nie to właśnie nie jest sklep wysyłkowy, choć właściciel dość chętny do współpracy, więc może można by telefonicznie sprawę załatwić i zamówić towar z wysyłką Hmmm, ciekawe jak 45x90 (bo ja właśnie o tych myślę). Na Bartckiej to było ok 220 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja już dzwoniłem i pytałem. Mam wysłać maila z dokładnym zapotrzebowaniem na towar, zaznaczyć że transport do Wawy i oni wtedy przygotują ofertę. Salik, masz na myśli ten sklep, który podała myszonik? O jakie płytki pytałeś? Jakby co to przy dobrej ofercie możnaby połączyć zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.04.2011 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Spirea - moja żona była dzisiaj w Eurobeście. Oglądała te płytki Bernina (jedną nawet przywiozła do domu) drugiego gatunku i są z nimi 2 problemy: - mają nieobrobione krawędzie - płytki mogą być różnej wielkości To drugie oznacza ni mniej nie więcej że np. jedna płytka może być kilka mm dłuższa od drugiej. Może się oczywiście zdarzyć że w transporcie płytki będą w miarę ok, ale szansa na to jest niewielka. Ogólnie sprzedawczyni mówiła że płytki 2 gatunku to jak najbardziej na jakiś garaż, czy piwnicę ale do salonu czy innych pomieszczeń 'domowych' - nie bardzo Oprócz tego zdarzały się także np. jakieś płytki z nadlewem, która można niby zeszlifować, ale potem już płytka się odróżnia od innych. Nie wiem czy Ty już je zamówiłaś czy jeszcze nie, ale może się zastanów. Salik, wiemy o tym rzeczach. Pani ze sklepu napisała mi tak: "Płytki w II GAT to płytki, które nie spełniają standardów I GAT tzn. mogą mieć przebarwienia, nadlania, kropki, koncentrację pigmentu w jednym miejscu itp. Tak naprawdę nie ma ściśle określonej definicji II GAT, ja Pani mogę tylko powiedzieć to co sama widziałam na płytkach w II Gat. Z chwilą, gdy płytka wychodzi z pieca jest poddawana kontroli jakości, jeżeli zostaną zauważone jakiekolwiek defekty, płytka jest pakowana i oznaczona II GAT. W momencie, gdy płytka jest dobra, przed pakowaniem jest kalibrowana (docinana na idealny wymiar 59,7x59,7). Aby zgubić róznice na wielkości płytki zalecamy układanie płytek na co najmniej 3mm fugę." i potem "Podstawową różnicą między I a II gatunkiem jest to, że płytki w II gat, są nie kalibrowane, różnią więc się między sobą 2-3 milimetry. " Też mówiła o garażu itd. Powiedziała też, że na Berninie i Zoomie "dużo się dzieje" i cięzko stwierdzić co jest skazą II gatunku a co jest plamą zamierzoną. Postanowiliśmy jednak zaryzykować. Od samego początku zakładaliśmy, że nie oszczędzamy na materiałach budowlanych, sprzętach typu dachówka,rynny, okna, piec, rekuperator ale będziemy mniej inwestować w wykończenie. W miarę możliwości starając się, aby materiały były ładne. Oglądaliśmy już trochę kafli i ta bernina, która przyszła jest o wiele ładniejsza od Zircionio Cemento, które leży obok czy loftów, które się jednak za bardzo błyszczą. Jak kafle dojdą będziemy je oglądać. Jeśli będą takie, które ewidentnie nie będą nadawać się na salon, to część idzie do spiżarni, pod meble kuchenne, szafę w wiatrołapie. Jeśli okażą się kompletnie nietrafionym pomysłem - będziemy mieć ładny garaż i pralnię Ryzyk fizyk Poza tym tylko rektyfikowane kafle są kalibrowane i mają idealne rozmiary. Takie są zwykle droższe i są tzw. bezfugowe. Np. Impronta Boulevard rektyfikowana kosztuje 250 zł a zwykła 160 zł (cały czas I gat.). Durstony Lofty ponoć też nie są rektyfikowane. Ze względu na podłogówkę nie możemy dać minimalnych fug - wymóg wg normy to 0,5. W Maxx Fliz powiedzieli mi kiedyś, że niektórzy producenci zastrzegają, że bez zachowania tej normy i położenia kafli na podłogówce traci się gwarancje. Obojętnie jakie więc kafle kupilibyśmy i tak trzeba dać fugę ok. 0,5. Nikogo nie namawiam do II gat. Swój wybór opieram też na wpisach paru osób z forum, które kupowały te Zirconio taniej i były zadowolone. Poza tym nie oczekujemy idealnej powierzchni, bo dom będzie w klimacie technicznym. Zobaczymy. Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.04.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://w-kartki.eu/kartki/91/4/d/4311.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.04.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Spireo Wasze schody tymczasowe są piękne. jakby je trochę podrasować to mogłyby już za gotowe robić Zaintrygowała mnie wypowiedź powyżej odnośnie do fug i podłogówki. Jakoś się tym nie interesowałam, ale z tego zrozumiałam, że na podłogówkę nie można kłaść bezfugowo? nawet na małej powierzchni np. łazienki? i minimalna fuga to 0,5 cm? chyba oszaleję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.04.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Myszonik - gorzej.Przy dużych kaflach (60x60) fuga musi mieć przynajmniej 2-3mm.Chodzi o rozszerzalność temperaturową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.04.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Shit.....no nic będę musiała te fugi na podłogach w łazience znieść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.04.2011 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Spireo Wasze schody tymczasowe są piękne. jakby je trochę podrasować to mogłyby już za gotowe robić Zaintrygowała mnie wypowiedź powyżej odnośnie do fug i podłogówki. Jakoś się tym nie interesowałam, ale z tego zrozumiałam, że na podłogówkę nie można kłaść bezfugowo? nawet na małej powierzchni np. łazienki? i minimalna fuga to 0,5 cm? chyba oszaleję.... też mi się podobają z wejściem jeszcze ok, ale schodzi się bokiem. Trzeba więc robić zabiegowe Ale z siatką też będą ok. Schody to w ogóle nie lada przedsięwzięcie. Będzie z tym mnóstwo roboty, więc przedwczoraj scedowałam wszystko na męża. Do kafli i podłogówki jeszcze jedna rzecz - tak jak przy drewnie, najpierw trzeba wygrzać podłogę, a dopiero potem kłaść kafle - tak mi doradzili w Domusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.04.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 To chyba u mnie nie przejdzie biorąc pod uwagę to kiedy potencjalnie mogę mieć gaz (a co za tym idzie ciepełko w podłogówce), a kiedy zaczynam kłaść kafle. Mam nadzieję, że nic się nie stanie, ale u mnie podłogówka to tylko kuchnia i łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.04.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Ja miałem dzisiaj spotkanie z ekipa od CO i pytałem ich o gaz. Powiedzieli że nie ma problemu żeby podpiąć tymczasowo pod kocioł butlę i tym wygrzewać wylewki. Ja pewnie też tak będę musiał zrobić, bo gaz mamy mieć dopiero w listopadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 22.04.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Wesołych Świąt http://images50.fotosik.pl/821/442afd3e99b43505.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.04.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://foto3.m.onet.pl/_m/b1e243c8ce70fbddf3280604274b5943,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 23.04.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją, pogody w sercu oraz radości a także smacznego jajka w gronie bliskich osób. http://ellizabeth.republika.pl/kurczaczki.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.04.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img607.imageshack.us/img607/491/jajo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.04.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Dziękuję wszystkim za życzenia i wszystkim zaglądającym i tym, którzy nie mają swoich komentarzy http://img705.imageshack.us/img705/9228/jajo2w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 23.04.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT http://img132.imageshack.us/img132/8383/comp2845061.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.04.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.swiateczne-tapety.pl/wielkanoc/wielkanocne-tapety-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts