BetaGreta 28.04.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 To koniecznie zrób zdjęcia i pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.04.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzięki Chyba nie ma innych formatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.04.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzięki Chyba nie ma innych formatów są 45x90 i 30x60. W necie może nie ma, ale na stronie durstone tak. Sklep może pewnie sprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.04.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 są 45x90 i 30x60. W necie może nie ma, ale na stronie durstone tak. Sklep może pewnie sprowadzić. A widzisz! Jednak Dopisuję sobie na listę "do zobaczenia" Ktoś stoliczny gdzieś widział te durstony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.04.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja też się przyłączam do grupy oczekującej na fotorelację z okien:) A brama prezentuje się wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Jeju ależ Ci zazdroszczę tych pięknych antracytowych okien! Mój nawet nie chciał o tym kolorze słyszeć i nie dało rady przekonać... Pięknie się ten kolor prezentuje, a po zdjęciu folii i zrobieniu elewacji będzie miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.04.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Jeju ależ Ci zazdroszczę tych pięknych antracytowych okien! Mój nawet nie chciał o tym kolorze słyszeć i nie dało rady przekonać... Pięknie się ten kolor prezentuje, a po zdjęciu folii i zrobieniu elewacji będzie miodzio. Myszoniku, nie wiem co lepsze. Ja się zorientowałam, że są takie fajne okna dopiero po montażu swoich. Za późno No cóż, może w przyszłym życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.04.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 cześć Dziewczyny okna są cudne - zdjęcia ładują się na serwer i zaraz je wrzucę. Jak wyjeżdzałam, to zostały jeszcze 4 szyby do zamontowania. Kolor i faktura super. Było tyle wątpliwości, ale cieszę się, że zdecydowaliśmy się na taki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.04.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Mysz siedzi z gryzie pazury z zazdrości!Piękne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.04.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Gratuluję okien Chociaż wiemy jak mniej więcej będą wyglądały nasze okna od zewnątrz (acz czuję się dyskryminowany z powodu 'cześć dziewczyny' ) I miałem Cię właśnie pytać o te drzwi stalowe i czy Ci przypadkiem Jareko montował, kiedy dojechałem do odpowiedniego komentarza w dzienniku Mogłabyś napisać gdzie je kupiłaś i ile kosztowały? Ale Ci zazdroszczę - i tych okien i tej elektryki... U nas i jedno i drugie dopiero nastąpi za kilka tygodni (o ile do tego czasu będziemy mieli projekty instalacji od naszej projektantki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.04.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Salik, niezmiernie przepraszam Cześć Wszystkim drzwi zamontował Jareko - zrobili to naprawdę solidnie. Kupiłam najtańsze drzwi stalowe w Castoramie za ok. 290 zł + 83 za transport (do 25 km). Bardzo się cieszę, że się w końcu doczekaliśmy. Rolety będą za ok. 2 tyg. i mam nadzieję, że Jareko gdzieś wciśnie nasz montaż. W międzyczasie skończą elektrycy. Potem chciałabym, aby instalator zamontował rurki w ścianach. Potem tynki. Chciałabym, żeby te prace zostały zrobione do końca maja. Czerwiec to pozostała część wod-kan, ocieplenie i wylewki. W lipcu wchodzimy z wykończeniówką. Matko, aż trudno mi uwierzyć z tym wszystkim Salik, cierpliwości, potem radość ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 29.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Okna cudne. Ile wysokości ma ten podwójny fix? Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.04.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Nie no, jest się czym zachwycać, okna są piękne Nie powinnam tu wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 29.04.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 ja już pisałam w dzienniku. śliczne te okna:) mam ten sam kolor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.04.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Moniko, ten kolor to między innymi dzieki Tobie Przesyłałaś mi zdjęcia i to pomogło nam w decyzji. Dzięki Beta - fix ma 0,9 x 4,4 - jest skręcony z dwóch. W projekcie przeszklenie szło do końca ściany i przechodziło na dach - łącznie na 7,2m. Okazało się, że wykonanie mozliwe jest tylko w konstrukcji aluminiowej jak ogrody zimowe i wyceniono nam na 14 tys. netto. Postanowiliśmy zrezygnować z części dachowej i zostawić okno na całą wysokość ściany do wienca scianki kolankowej - wyszło 4,4. Jeden fix nie wchodził w rachubę, więc są dwa skręcone. Cena - ok. 2,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 30.04.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Spirea fajne masz te okna. W moim ulubionym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 01.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 witaj spirea, wpadam do ciebie po rekomendacji rere, i muszę przyznać bomba, surowy wygląd i minimalizm pełną gębą, aż załuję że u mnie nowoczesność jest ale surowości to brakuje jednak, bosko pod każdym względem, czekam z niecirpliwością az wizualki staną się rzeczywistością o i o wilku mowa, pisałyśmy w tym samym czasie rere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 01.05.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Spirea codziennie wpadam do Twojego domku i czekam na więcej zdjęć i więcej wiadomości , okna wyglądają świetnie,a co będzie po zrobieniu elewacji gratulacje.W zasadzie jesteśmy na podobnym etapie.Ja wprawdzie nie mam jeszcze okien, ale elektryka, wod-kan, alarm zrobione.Tynki umówione.Teraz zastanawiam się tylko nad firmą pompy ciepła powierza i wtedy szybciutko podłogówka.A jakie będziesz mieć drzwi wejściowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.05.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 witajcie,o minimalizm nam chodzi i mam nadzieję, że uda się go zrealizować.Reni1980, zajrzałałam do Twojej galerii - masz piękny dom i wnętrza, nam daleko do tego. Muszę wpaść do Twojej galerii z paroma pytaniami. Barbaro, mam nadzieję, że po elewacji ładny widok się utrzyma. Dojdzie bowiem ocieplenie. Drzwi wejściowe to problem, na rozwiązanie którego nie ma pomysłu. Przy tak prostej bramie i oknach drzwiami możemy zepsuć efekt. Drzwi powinny być w oczywiście w antracycie, gładkie i albo całe pełne albo z delikatnym przeszkleniem. To wszystko wskazuje na drzwi aluminiowe. A te kosztują. I tu jest problem. A jakie będziesz mieć okna? z tym wielkim przeszkleniem to chyba aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.05.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ja bedę mieć drewniane o najgrubszym profilu. Mąż chciał w kolorze drewna dla ocieplenia surowości bryły.Architekt obstawał przy antracycie.Trochę stresuję się ich podziałem.Chyba dokonaliśmy złego wyboru ( moje zdanie , aczkolwiek mąż uważa inaczej).Podzieliliśmy duże przeszklenie na krzyż- rozumiesz połowa szer.i ok 70 cm od góry w poziomie.Wydaje mi się że lepiej by było na 4 równe częśći i w poziomie jedna kreska.Zobaczymy niedługo, okna zamówione ,zmian nie można dokonać.My mamy drzwi Hormanna -te z zeszłego roku z promocji:) Brama nie wybrana,ale chyba też Hormanna żeby zachować kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts