Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeju ależ Ci zazdroszczę tych pięknych antracytowych okien! Mój nawet nie chciał o tym kolorze słyszeć i nie dało rady przekonać... Pięknie się ten kolor prezentuje, a po zdjęciu folii i zrobieniu elewacji będzie miodzio.

Myszoniku, nie wiem co lepsze.

Ja się zorientowałam, że są takie fajne okna dopiero po montażu swoich. Za późno :(

No cóż, może w przyszłym życiu

Gratuluję okien :)

Chociaż wiemy jak mniej więcej będą wyglądały nasze okna od zewnątrz :)

(acz czuję się dyskryminowany z powodu 'cześć dziewczyny' ;))

I miałem Cię właśnie pytać o te drzwi stalowe i czy Ci przypadkiem Jareko montował, kiedy dojechałem do odpowiedniego komentarza w dzienniku :)

Mogłabyś napisać gdzie je kupiłaś i ile kosztowały?

Ale Ci zazdroszczę - i tych okien i tej elektryki...

U nas i jedno i drugie dopiero nastąpi za kilka tygodni (o ile do tego czasu będziemy mieli projekty instalacji od naszej projektantki).

Salik, niezmiernie przepraszam :) Cześć Wszystkim :)

drzwi zamontował Jareko - zrobili to naprawdę solidnie. Kupiłam najtańsze drzwi stalowe w Castoramie za ok. 290 zł + 83 za transport (do 25 km).

Bardzo się cieszę, że się w końcu doczekaliśmy. Rolety będą za ok. 2 tyg. i mam nadzieję, że Jareko gdzieś wciśnie nasz montaż. W międzyczasie skończą elektrycy. Potem chciałabym, aby instalator zamontował rurki w ścianach. Potem tynki. Chciałabym, żeby te prace zostały zrobione do końca maja. Czerwiec to pozostała część wod-kan, ocieplenie i wylewki. W lipcu wchodzimy z wykończeniówką. Matko, aż trudno mi uwierzyć z tym wszystkim :)

Salik, cierpliwości, potem radość ogromna :)

Moniko, ten kolor to między innymi dzieki Tobie :) Przesyłałaś mi zdjęcia i to pomogło nam w decyzji. Dzięki :)

Beta - fix ma 0,9 x 4,4 - jest skręcony z dwóch. W projekcie przeszklenie szło do końca ściany i przechodziło na dach - łącznie na 7,2m. Okazało się, że wykonanie mozliwe jest tylko w konstrukcji aluminiowej jak ogrody zimowe i wyceniono nam na 14 tys. netto. Postanowiliśmy zrezygnować z części dachowej i zostawić okno na całą wysokość ściany do wienca scianki kolankowej - wyszło 4,4. Jeden fix nie wchodził w rachubę, więc są dwa skręcone. Cena - ok. 2,5 tys.

witaj spirea, wpadam do ciebie po rekomendacji rere, i muszę przyznać bomba, surowy wygląd i minimalizm pełną gębą, aż załuję że u mnie nowoczesność jest ale surowości to brakuje jednak, bosko pod każdym względem, czekam z niecirpliwością az wizualki staną się rzeczywistością

o i o wilku mowa, pisałyśmy w tym samym czasie rere

Spirea codziennie wpadam do Twojego domku i czekam na więcej zdjęć i więcej wiadomości , okna wyglądają świetnie,a co będzie po zrobieniu elewacji gratulacje.W zasadzie jesteśmy na podobnym etapie.Ja wprawdzie nie mam jeszcze okien, ale elektryka, wod-kan, alarm zrobione.Tynki umówione.Teraz zastanawiam się tylko nad firmą pompy ciepła powierza i wtedy szybciutko podłogówka.

A jakie będziesz mieć drzwi wejściowe?

witajcie,

o minimalizm nam chodzi i mam nadzieję, że uda się go zrealizować.

Reni1980, zajrzałałam do Twojej galerii - masz piękny dom i wnętrza, nam daleko do tego. Muszę wpaść do Twojej galerii z paroma pytaniami.

Barbaro, mam nadzieję, że po elewacji ładny widok się utrzyma. Dojdzie bowiem ocieplenie.

Drzwi wejściowe to problem, na rozwiązanie którego nie ma pomysłu. Przy tak prostej bramie i oknach drzwiami możemy zepsuć efekt. Drzwi powinny być w oczywiście w antracycie, gładkie i albo całe pełne albo z delikatnym przeszkleniem. To wszystko wskazuje na drzwi aluminiowe. A te kosztują. I tu jest problem.

A jakie będziesz mieć okna? z tym wielkim przeszkleniem to chyba aluminium?

Ja bedę mieć drewniane o najgrubszym profilu. Mąż chciał w kolorze drewna dla ocieplenia surowości bryły.Architekt obstawał przy antracycie.Trochę stresuję się ich podziałem.Chyba dokonaliśmy złego wyboru ( moje zdanie , aczkolwiek mąż uważa inaczej).Podzieliliśmy duże przeszklenie na krzyż- rozumiesz połowa szer.i ok 70 cm od góry w poziomie.Wydaje mi się że lepiej by było na 4 równe częśći i w poziomie jedna kreska.Zobaczymy niedługo, okna zamówione ,zmian nie można dokonać.My mamy drzwi Hormanna -te z zeszłego roku z promocji:) Brama nie wybrana,ale chyba też Hormanna żeby zachować kolor.