Tatarak 19.05.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 albo odpal panu parę dyszek za fatygę lub idź pod najbliższy sklep i tam poszukaj szybko taniej sily roboczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.05.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 albo odpal panu parę dyszek za fatygę lub idź pod najbliższy sklep i tam poszukaj szybko taniej sily roboczej. O, to jest myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.05.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 uff, udało się moment i przerzuciłam 200 paczek http://img844.imageshack.us/img844/5900/img00177201105191350.jpg a tak na poważnie... udało mi się ściągnąć ekipę od ocieplenia. Przerzuciłam do garażu jakieś 30 paczek, a resztę juz oni zrobili. Efekt powyżej. Jutro ruszamy z ociepleniem fudamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.05.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Który to dokładnie styropian, jaka grubość i jaka cena za m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.05.2011 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Gold Fasada 146/m3 - 20 cm Gold Fundament 295/m3 - 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.05.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Pięknie sobie poradziłaś...Ja właśnie myślę jak rozładować 2 palety wełny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Słuchajcie, to na czym stanęło z tą murłatą?? Ja mam ścianę kolankową 160 czy 170, k-g do samego dołu odpada. Zresztą ja już mam ściany kolankowe otynkowane. Był pomysł żeby murłatę g-k obudować. Ale zważywszy, że pewnie sami będziemy się zabudową trudnić, boję się o jakość wykonania połączenia.Był plan zamurowania murłaty pełną cegłą, ale wiadomo-słaba izolacyjność. Tynkarze wracają na dokończenie prac za 3 tyg i muszę coś wymyślić.Styro, klej i siatka? Czy już nie panikować i dać cegłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.05.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 a gdyby tak cegłę, a za nią napsikać jakąś pianką? one mają b. dobre parametry izolacyjne, jeśli się ich nie docina po zaschnięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A w sumie nie ma potrzeby docinać. O jakiej piance piszesz? Takiej niskorozprężnej ale z lepszymi parametrami? No i wtedy wypadałoby murłatę jakąś folią zaizolować? Czy pianka może stykać się z drewnem? Muszę zmierzyć jakiej szerokości szczelina zostanie między murłatą a cegłą.Od zew . pójdzie na murłatę wełna i styro lub styro i styro. Powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 20.05.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 zamiast cegły kup suporeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.05.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 właśnie dlatego, że nie trzeba przycinać to może być dobre rozwiązanie. nie wiem, jakie są rodzaje pianek - trzeba by to sprawdzić, ale raczej mogą się stykać z drewnem, przecież jak się montuje na piankę okna czy drzwi drewniane, to się stykają i nic im nie jest. rany, mam podwyższoną temp., chore dziecko i powinnam gdzieś legnąć pod kocykiem, jak ono, a tymczasem wisi nade mną praca do zrobienia cmokasy i znikam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Właściwie to mi nawet trochę zostało. Musiałbym docinać tylko. Ale zdecydowanie pod rozwagę.Jest jeszcze klops bo pod murłatą nie ma papy. Panowie murarze nie dali, a pan Kierownik powiedział o tym przed tynkami, jak już byliśmy z ekipą daaawno rozliczeni! I teraz musimy ją jakoś tam wcisnąć. Sorry Spirea za tę prywatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.05.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Przez papę masz na myśli folię?Bo pod murłatę się raczej daje folię niż papę.I co tzn. 'zamurować murłatę'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No folię albo taką papę jak na fundamencie. Ja nie mam nic!Przez "zamurowanie" miałam na myśli takie domurowanie cegły, żeby ją zlicować z istniejącą ścianą, a przestrzeń między murłatą a tą cegłą wypełnić pianką. Wypali to? Żeby powstała szczelina cegła musi byc chyba na sztorc murowana...ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.05.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 U nas idzie w tym miejscu styropian. Na bloczek mamy za malo miejsca. Bede chciala, żeby to wszystko potem opiankowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.05.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 My u nas dajemy Silkę E12 lekko przyciętą na wysokość (bo wystaje nad murłatę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 23.05.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Jestem po wizji lokalnej na budowie. Bloczek 5cm będzie idealny, między niego a murłatę zmieści się jeszcze pianka. Łatwy do obróbki, ciepły- musi być dobrze. Oczywiście też trzeba go będzie przyciąć z wysokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 23.05.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Spirea - właśnie przeczytałem twój ostatni wpis i wygląda na to, że przechodzisz do Wielkiego Finału. Możesz być pewna, że ci zazdroszczę . Zazdroszczę tym bardziej, że przede mną jeszcze naprawdę daaaaleka droga. Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.05.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 dr_au, ten finał trochę czuć Właśnie wróciliśmy z budowy - hydraulik zostawił klucz w innym samochodzie i trzeba było jechać zamknąć dom, ale też pomalowac niedomalowane przez murarza słupy. Było ciemno, więc zapaliliśmy światło i już naprawdę jest fajnie, tak trochę domowo Widać już miejsca na armaturę, zarówka w każdym pokoju... Jednak jak sobie pomyślę ile przed nami, to aż mnie skręca z przerażenia. Teraz dwa dni bez budowy, bo muszę do pracy wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.05.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 dr_au a co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts