Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

Gość monika996
no, no. zobaczycie , ale będzie jazda!!! chyba ,że macie kogoś kto za was będzie pilnował wykonawców.ja robiłam to sama. schudłam 3 kilo.musimy jechać gdzieś szybko na wczasy. psychicznie wypocząć i nabrać sił.

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak ja sobie wspomnę, ze myślałam, że pociągnę wykończeniówkę z brzuchem, wszystko ogarnę, wybiorę, dopilnuję i na koniec jeszcze posprzątam- to tak sobie myślę, że albo byłam bardzo wtedy pijana albo zachwiana emocjonalnie jakoś... Fakt, że poprzednią ciążę znosiłam o niebo lepiej, ale ja już teraz nie wyrabiam, nie mam siły, a wykańczamy w zółwim tempie, bez spinki.

No, ale Spirea, ludzie jakoś te domy wykańczają... a że kasy na wakacjie potem brak... Wyjechałabyś tuż po przeprowadzce? Przecież marzyliście żeby mieszkać w domu, siedzieć na tarasie itp :D Trzeba się najpierw domem nacieszyć ;)

anula05 - wygląda na to, że kończę koncepcję. Po przetestowaniu paru układów funkcjonalnych (za podpuszczeniem architekta ;)) wróciliśmy do układu bliskiemu temu, co znalazło się w dzienniku, z kilkoma drobnymi zmianami. Bryła w zasadzie jest gotowa, zostało jeszcze trochę detali, a z całości jestem naprawdę zadowolony (żeby nie powiedzieć zachwycony). Z wolna zaczynamy się zastanawiać nad koncepcją wnętrz. Niestety ze względu na zarabianie na dom raczej nie mam czasu na aktualizację dziennika - możesz powiedzieć "a nie mówiłam" :).

Spirea - przepraszam za prywatę - miło się u Ciebie siedzi i popadam regularnie w offtop ;).

O rety, ale zamieszanie z tą rurą. Współczuję i trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie problemu.

Poza tym gratuluję postępu w pracach, wyglądają imponująco, jakieś ekspresowe ekipy masz:)

A tym styro przeraziłaś mnie nie na żarty. To już drugi przypadek wyczytany dziś na forum o krzywej termorganice, a ja ją planowałam na cały dom położyć jako ocieplenie...

no właśnie dzisiaj siostra pytała czemu już ocieplamy, że lepiej, aby tynki sobie schły przez lato bez ocieplania. W ogóle o tym nie pomyślałam. Zresztą bank mógłby mi nie chcieć dać kolejnej transzy.

Co do innych firm to nie wiem. Czytałam, że ktoś polecał Genderkę i Austrotherm.

niestety nie. Problem w tym, ze właśnie tego zaworu nie można zakręcić. Jest do wymiany na mój koszt. Do tego okazało się, że powinnam mieć dodatkowy zawór już na swojej działce, ale tego nie miałam uwzględnione w projekcie przyłącza i tego nie mam. Wyszło też, że jak było robione przyłącze, to w miejscu, gdzie był mój zawór leżała kupa piachu. GPK zrobiło więc wejście w innym miejscu i tam zrobiło nowy zawór.

Wczoraj był hydraulik, godzinę zamrażał i nic nie wyszło, bo obejma ma 35mm, a rura 32mm. Ma próbować w poniedziałek. Tynkarze twierdzą, ze facet się nie zna i tylko mnie skasuje na jakieś duże kwoty. Dzisiaj jest hydraulik, który robi w domu i miał pożyczyć od kogoś zamrażarkę i spróbować podmienić. Jak się nie uda, to nie wiem co robić.

A popękały zawory między rura a konsolą już w budynku.