Tatarak 28.05.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 u nas we wsi były okresy, że przez tydzień codziennie nie było wody od 8-15, bo rozbudowywali stację uzdatniania. i jakoś się dało przezyć, nie można w ostateczności kogoś podgadać, żeby ten zawór feralny zamknęli na 2-3 godziny, zrobić zaraz za nim zawór odcinający tylko dopływ do Ciebie, potem odkręcić wodę dla innych, a ten Wasz nowy zawór zamknąć i robić spokojnie dalsze naprawy? przecież na upartego można to zrobić nawet nad ranem - ok. 3-5 - zanim ludzie zaczynają normalne życie i zauważą, że wody nie ma? trzeba by tylko komuś za fatygę o tak wczesnej porze zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.05.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 udało się Nasz hydraulik dał radę. W poniedzialek podjedzie ten drugi i skręci wszystko, żeby wymienić licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.05.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.05.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 no to uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.05.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 no to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Spirea - nie przejmuj się Nam wyszło mikro okienko w kotłowni i to jest dopiero porażka (rozmiar łatwo odnieść do wielkości pustaka Porothermu 25P+W wokół tego okna ) Jak będziesz następnym razem mogłabyś zrobić kilka zbliżeń obłożenia styropianu wokół profili (na ościeżnicy?) i zbliżenia wykończenia ocieplenia przy ścianach szczytowych? Ja mam wrażenie że u nas dekarze zostawili trochę bezmyślnie 20cm od krawędzi dachówki szczytowej do ściany zewnętrznej, a biorąc pod uwagę grubość dachówki i obróbki ściany szczytowej oznacza to że efektywnie będzie pewnie z 2-3cm mniej ocieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 29.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Nawet tylko w tym styropianie domek wygląda już bardzo fajnie. Połączenie bieli, grafitu i prostej formy zawsze wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.05.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 mamy właśnie próbkę białej elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.05.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Spireo - masz tynkarzy od Wojgoca? Biel elewacji zdecydowanie mi się podoba co do wizualizacji - też się stresuję,że na obrazku wszystko ładnie, ale jak to wyjdzie na żywo? szczególnie, że u nas na wizualizacjach są miejscami okna, których nawet w projekcie nigdzie nie ma ale najbardziej się boję, jak będzie wyglądać to "zwężenie" poddasza w stosunku do parteru (tak mamy w projekcie i na wizkach jest super - jak to na wizkach). przy okazji - jak oglądam Twoje fotki, to coraz bardziej jestem zadowolona, że też będziemy mieć dach bezokapowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.05.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 acha, parapety bym robiła blaszane pod kolor okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.05.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 dzięki Tatarak, czekam na wyceny parapetów Fenorm Aluminium. Tynkarze od Wojgoca nie mieli czasu i polecili mi kolegów, którzy robią tak samo. Spotkałam się z z nimi, zrobili dobre wrażenie i wzięliśmy idch, trochę w ciemno, ale mam nadzieję, ze nie będziemy załowac. Siedzą już tydzień i na razie jest ok. Dzisiaj może zaczną konkretne tynkowanie. Będziemy po południu to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 30.05.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ja ma parapety z blachy, wyginane przez blacharza, więc koszt był znikomy. A montowane w czasie robienia elewacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.05.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Pięknie się dom prezentuje w białym kolorze... ja już nie mogę patrzeć na pustaki z zewnątrz.A tytan- cynkowa blacha chyba też w kolorach występuje, z tego co kojarzę to mi dachowcy proponowali do obróbek dachu po kolor dachówki, ale za drogo wyszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 tak, tytan cynk jest w kolorze, ale kosztuje tyle, że fiu fiu rynny oglądałam, to taka mądra jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.05.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Rynny to ja sobie nawet zaszalałam i kupiłam (teraz na etapie wykończeniówki już bym tego nie zrobiła, znalazłabym lepsze sposoby na zagospodarowanie kasy...), ale blacha też była, z blachą już nie szalałam, z tego co pamiętam to była jakieś 3 czy 4 razy droższa od normalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.05.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 dzisiejsza oferta - wykonanie parapetów z blachy tytan-cynk patyna pro grafit gr. 0,7mm będzie kosztowało ok 1035,99zł netto. Mamy ok. 24mb parapetów. Nie wiem, czy to dużo czy malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.05.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Myślę, że niedużo. U nas robili parapety do 3 małych okien w lukarnach i nie z blach tytan - cynk i wyszło niewiele taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 30.05.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam, chcialam sie przywitac i pogratulowac pieknego domu i bezcennej wiedzy jaka posiadasz my dopiero zaczynamy etap projektowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 30.05.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Myślę, że to dość tanio. I to pro grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.05.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 |Dom już teraz prezentuje się super! będzie ekstra! Co z balustradą wewnątrz, Spireo? zrezygnowałaś z siatki architektonicznej? ja jestem coraz bliżej zamawiania szklanej (czekamy na schody) i do końca się waham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts