Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

u nas we wsi były okresy, że przez tydzień codziennie nie było wody od 8-15, bo rozbudowywali stację uzdatniania. i jakoś się dało przezyć, nie można w ostateczności kogoś podgadać, żeby ten zawór feralny zamknęli na 2-3 godziny, zrobić zaraz za nim zawór odcinający tylko dopływ do Ciebie, potem odkręcić wodę dla innych, a ten Wasz nowy zawór zamknąć i robić spokojnie dalsze naprawy? przecież na upartego można to zrobić nawet nad ranem - ok. 3-5 - zanim ludzie zaczynają normalne życie i zauważą, że wody nie ma? trzeba by tylko komuś za fatygę o tak wczesnej porze zapłacić.

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea - nie przejmuj się :)

Nam wyszło mikro okienko w kotłowni i to jest dopiero porażka (rozmiar łatwo odnieść do wielkości pustaka Porothermu 25P+W wokół tego okna :))

Jak będziesz następnym razem mogłabyś zrobić kilka zbliżeń obłożenia styropianu wokół profili (na ościeżnicy?) i zbliżenia wykończenia ocieplenia przy ścianach szczytowych?

Ja mam wrażenie że u nas dekarze zostawili trochę bezmyślnie 20cm od krawędzi dachówki szczytowej do ściany zewnętrznej, a biorąc pod uwagę grubość dachówki i obróbki ściany szczytowej oznacza to że efektywnie będzie pewnie z 2-3cm mniej ocieplenia :(

Spireo - masz tynkarzy od Wojgoca?

Biel elewacji zdecydowanie mi się podoba :) co do wizualizacji - też się stresuję,że na obrazku wszystko ładnie, ale jak to wyjdzie na żywo? szczególnie, że u nas na wizualizacjach są miejscami okna, których nawet w projekcie nigdzie nie ma :( ale najbardziej się boję, jak będzie wyglądać to "zwężenie" poddasza w stosunku do parteru (tak mamy w projekcie i na wizkach jest super - jak to na wizkach).

przy okazji - jak oglądam Twoje fotki, to coraz bardziej jestem zadowolona, że też będziemy mieć dach bezokapowy :D

dzięki Tatarak, czekam na wyceny parapetów Fenorm Aluminium.

Tynkarze od Wojgoca nie mieli czasu i polecili mi kolegów, którzy robią tak samo. Spotkałam się z z nimi, zrobili dobre wrażenie i wzięliśmy idch, trochę w ciemno, ale mam nadzieję, ze nie będziemy załowac. Siedzą już tydzień i na razie jest ok. Dzisiaj może zaczną konkretne tynkowanie. Będziemy po południu to zobaczymy.