Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mogę tutaj - to Galeko Leszek Kordy

[email protected]

brałam u nich całą blachę na obróbki na dachu, orynnowanie. Musimy podjechać i zobaczyc jak te parapety wyglądają, bo te boki to nie są takie nakładane plastikowe tylko odpowiednio gięta blacha. Uznaliśmy, że jak będzie patyna pro grafit - jak na dachu, to nie będzie się gryzło z kolorem okien.

Sheenaz, dzięki, u Was też już niedługo tak będzie, to ocieplenie zrobili w kilka dni.

Mazo, plan jest taki, że na antresoli będzie barierka z szybą (wklejałam ostatnio w dzienniku pomysl na nią) a na balustrada przy schodach dalej z siatki - będziemy wybierać coś z tego www.mevaco.pl

mogę tutaj - to Galeko Leszek Kordy

[email protected]

brałam u nich całą blachę na obróbki na dachu, orynnowanie. Musimy podjechać i zobaczyc jak te parapety wyglądają, bo te boki to nie są takie nakładane plastikowe tylko odpowiednio gięta blacha. Uznaliśmy, że jak będzie patyna pro grafit - jak na dachu, to nie będzie się gryzło z kolorem okien.

Spirea, z Galeco brałaś? czy jaka to dokładnie firma? (albo gdzie się mieści)

Spirea, z Galeco brałaś? czy jaka to dokładnie firma? (albo gdzie się mieści)

chodzi o Galeko przez "k" :) . Przez "c" to firma z rynnami. Nie pamiętam dokładnie miejscowości, gdzieś pod Strzelinem są. Ok. 4 km od zjazdu z A4 na Strzelin/Wrocław Wsch. Muszę jechać, zobaczyć jak te parapety wyglądają. Kiedyś kolega z Rheinzink mi pokazywał, ale już nie pamiętam.

Pisalam kiedys do niego, bo chcialam sie zapytac o oblozenie kominow blacha.

Podobno jest jedyny na nasz obszar.

Niestety, olal mnie:(

Zadnej odpowiedzi. Kontaktowalam sie z przedstawicielem Rheinzinka. Tez mi dal namiary na niego i nic.

Widzę, że z wysokości wylewki wyciągnęłyście nieuzasadnione wnioski ;) Doprecyzuję, że przeszorowałam się po podłodze, a brama ma na końcu uszczelkę gumową, która pod naciskiem musiała się zwinąć, a i chyba brama lekko drgnęła do góry ;)

Salik, Jareko dotarł, rolety zamontowane i wyglądają super. Mam też poregulowane okna, z którymi był problem przy otwieraniu. Elektryk się wkurzył, bo nie podłączyli kabli a podobno tak się umawiali. To już elektryka, więc ja wolę, żeby On to zrobił. Muszę jednak poczekać z tym do początku tygodnia.

Poddasze mamy już prawie całe otynkowane. Jestem pod wrażeniem tynków. Panowie naprawdę ładnie robią. Do tego, na pytanie co zrobić z brudem na podłodze, powiedzieli, ze spokojnie, oddadzą mi dom uprzątniety tak jak im daliśmy. Uff, bo nie wyobrazam sobie tego sprzątać.

Dostałam poprawione wizualki, wrzucę w wolnej chwili.

zamknięte będzie, jak elektryk podłączy, ale to już niedługo.

W ogóle, jak wczoraj byliśmy na budowie, to już widać, że jesteśmy blisko :) Chociaż newralgicznych rzeczy trochę jeszcze jest. Trzeba się w końcu zabrac za drzwi zewnętrzne i schody. Drzwi to plan na weekend, może i ze schodami uda się coś przygotowac.