Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

odpowiedź Pana z Genderki na pytanie o styropian do garażu:

"Jeżeli chodzi o izolację garażu, zdecydowanie polecam zastosowanie EPS 200.

Garaż jest pomieszczeniem najbardziej narażonym na obciążenia dynamiczne i punktowe od pojazdów, zatem nie warto ryzykować z odmianami „słabszymi”. Samochody osobowe (terenowe lub SUV) ważą ponad 2 tony, czyli jedno koło naciska punktowo posadzkę masą ponad 500 kg !!!

EPS 100 z powodzenim można stosować jako izolację posadzkową pozostałych pomieszczeń mieszkalnych."

I co? Kolejne 600-700 więcej :(

Spirea, nie smuć się, lepiej zrobić drożej i bardziej solidnie niż oszczędzać a potem płakać nad rozlanym mlekiem. To jest garaż, będzie obciążany

Ty przynajmniej zaoszczędzisz na macie styropianowej z folią pod podłogówkę. My wpakowaliśmy w to grube tysiące. Bez sensu

podziel się namiarem, please. Mnie AR powiedział, że jeśli folia sama, bez styro, to inaczej liczy układanie. Ale i tak się będzie opłacać - ja mam 20cm styro w podłodze - w sam raz na dwie warstwy plus trzecia folia.

widzę w tym pewne dostosowanie do klienta:( folie brałam w folnecie ale nie przez allegro tylko w sklepie

Monsanbia, EPS 200 genderki ma 0,036. Nizej nie schodzę. Na dzien dzisiejszy nie ma to dla mnie sensu.

A nie nie, ja wiem, ja tak tylko z salikiem naszym szyfrem ;) bo my się bardzo lubimy w tym temcie :D

Bardzo dobrze Spireo, ja też bym nie schodziła. Dla mnie to bardzo przyzwoite parametry

W IC market jest drożej. Chcę spróbować kupić przez jakąś stronę multizakupy.pl Minimum to 25m3. Cena za 1m3 EPS100 to 164 zł. W IC chyba 184. Wszystkiego potrzebuję ok. 21-23m3. Przy cenie 164 opłaca mi się nawet kupić to 25.

Różnica miedzy 100 a 200 na pow. garażu to 650 zł

W IC market jest drożej. Chcę spróbować kupić przez jakąś stronę multizakupy.pl Minimum to 25m3. Cena za 1m3 EPS100 to 164 zł. W IC chyba 184. Wszystkiego potrzebuję ok. 21-23m3. Przy cenie 164 opłaca mi się nawet kupić to 25.

Różnica miedzy 100 a 200 na pow. garażu to 650 zł

No tak

My jak kupowaliśmy to pamiętam IC market byl najbardziej konkurencyjny. Opłacało nam się nawet sporo do transportu dopłacić. Ale to było dawno.

No i sporo wynegocjowaliśmy