Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

ja własnie po partii termoorganiki prosto z fabryki mam do niej uprzedzenia. Zostało mi w ogóle ok. 6m3 i nie wiem co z nim zrobić.

dzięki za namiary, będę szukać.

Cholera, obejrzałam jeszcze raz zdjęcia z dziennika i olśniło mnie, że nie mamy sciany nad wejściem do gabinetu!? Od początku miały tam być drzwi przesuwne, ale nie było mowy o otwarciu wejścia do góry. Jak coś takiego mogło nam umknąć :bash: Swoją drogą, ciekawe co jest w projekcie.

Edytowane przez Spirea

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki Tatarak, co do kolorów, to myślę, że będzie można zdecydować ostatecznie dopiero jak będą położone kafle. W zasadzie dopiero wtedy chciałabym dobrać dokładnie też frotny mebli kuchennych, ale to może się okazać za późno.

A stół masz rozkładany? Jakiej firmy i ile płaciłaś?

Nie przepadam za rozkładanymi, ale chyba muszę połączyć przyjemne z pożytecznym.

wysłałam maila do człowieka z Genderki. To, że się daje zbrojenie w postaci sitaki lub rozproszone to wiem, ale to dystansowe to co to takiego?

Dziewczyny, czy mówiąc o zbrojeniu macie na myśli taką siatkę, jak np. mr6319 (załączam jego zdjęcia) ?

http://foto1.m.onet.pl/_m/d1d213fec1d608d536d4cf7d2693ed6d,10,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/4c4ce3f8c7024d2c0aac6c6d6adbbafd,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/b01b169905868ac939f5bc35782b2550,10,19,0.jpg

Reasumując, co kładziemy po kolei?

Dobrej jakości czarna folia, styropian, zbrojenie, folia pod podłogówkę, na to rurki podłogówki i wylewka?

:confused:

Uwielbiam oglądać wizualki to świetna sprawa. Spirea mam pytanie odnośnie garażu.Ocieplasz ściany i sufit. Przwidujesz tam jakiekolwiek grzanie? np.jeden kaloryfer aby była temperatura 16 stopni? I co dalej robisz jak dasz styropian w garażu?siatka i tynki, co się tam robi? co potem na ściany i sufit?

Basia, nie mam jeszcze zgłębionego tematu, więc nie odpowiem. Z tego, co się orientuję, to można dać takie zbrojenie albo daje się w wylewce jakieś rozproszone Ciekawi mnie natomiast, czemu są takie przerwy między styropianem.

Barbara74, na ocieplenie pójdzie siatka i klej 2x. Tynków nie robimy na tym. Grzejnik raczej będzie.

Basia, nie mam jeszcze zgłębionego tematu, więc nie odpowiem. Z tego, co się orientuję, to można dać takie zbrojenie albo daje się w wylewce jakieś rozproszone Ciekawi mnie natomiast, czemu są takie przerwy między styropianem.

Spirea, tymi przerwami to akurat się nie przejmuj.

mr6319 podobnie jak i ja, mamy przebudowę domu i pozostałości ze starego stropu ze stalowymi belkami. U Ciebie wszystko będzie równo i bez przerw :D

Spirea, tymi przerwami to akurat się nie przejmuj.

mr6319 podobnie jak i ja, mamy przebudowę domu i pozostałości ze starego stropu ze stalowymi belkami. U Ciebie wszystko będzie równo i bez przerw :D

tak u nas wygląda podłoga z tymi belkami.... koszmar jakiś... :( Mieliśmy zamawiać okna, ale chyba się wstrzymamy do momentu jak już będzie wylewka po podłogówce....

http://img121.imageshack.us/img121/6140/dsc04545ra.jpg

dzięki Tatarak, co do kolorów, to myślę, że będzie można zdecydować ostatecznie dopiero jak będą położone kafle. W zasadzie dopiero wtedy chciałabym dobrać dokładnie też frotny mebli kuchennych, ale to może się okazać za późno.

A stół masz rozkładany? Jakiej firmy i ile płaciłaś?

Nie przepadam za rozkładanymi, ale chyba muszę połączyć przyjemne z pożytecznym.

nie, mam taki układ i sposób montowania nóg, ale nie jest rozkładany. firmy nie pamiętam - to jakiś import z chin, ale bardzo dobry jakościowo. niewykluczone, że mam gdzieś jeszcze fakturę, to powiem Ci, na którym stoisku kupowaliśmy, ale myśmy brali ten stół z okazji likwidowania ekspozycji, bo firma miała zrezygnować z prowadzenia tej serii. parę lat temu kupowaliśmy i nie za bardzo pamiętam, dopytam wieczorem męża - on czasami pamięta takie szczegóły :)

Basia, pytałaś o zbrojenie. Tak, chodzi dokładnie o takie maty, oczka 10x10 i kładzie się je na folii czarnej na dystansach. Chodzi o to że to zbrojenie ma wzmacniać wylewkę, a wzmocni ją*tylko wtedy kiedy w niej będzie. Czyli wylewką zalewasz takie zbrojenie które ma lewitować, nie może leżeć na folii. Tak to łopatologicznie tłumacząc :)

Idę oglądać wizualki

Basia, pytałaś o zbrojenie. Tak, chodzi dokładnie o takie maty, oczka 10x10 i kładzie się je na folii czarnej na dystansach. Chodzi o to że to zbrojenie ma wzmacniać wylewkę, a wzmocni ją*tylko wtedy kiedy w niej będzie. Czyli wylewką zalewasz takie zbrojenie które ma lewitować, nie może leżeć na folii. Tak to łopatologicznie tłumacząc :)

monsanbia to już mi się wszystko pomieszało i nie wiem jaka ma być ostatecznie kolejność :( Czyli przy podłogówce to te maty-oczka z drutów kładę na rurkach od podłogówki i na to dopiero wylewka? Ale czy te druty nie "podziurawią" rurek podłogówki?

Ale będzie pięknie.

Te ciemniejsze płytki fajniejsze, a ścianę też bym chyba wolała tę grafitową. Podobała mi się ta cegła od początku, ale jakoś nie współgra do końca. Może na żywo inaczej by wyglądała, a może trzeba jeszcze nad czymś na tej ścianie pomyśleć

Ja to chyba bym tam dała betonowe płyty :cool:

monsanbia to już mi się wszystko pomieszało i nie wiem jaka ma być ostatecznie kolejność :( Czyli przy podłogówce to te maty-oczka z drutów kładę na rurkach od podłogówki i na to dopiero wylewka? Ale czy te druty nie "podziurawią" rurek podłogówki?

A to co potrzebujesz wzmacniać?

Basiu, nie wiem jak to jest przy podłogówce, bo u nas były one kładzione w wylewkę garażową (tak się zresztą chyba wszędzie robi zgodnie ze sztuką, tzn mam na myśli garaż). Kładzenie zbrojenia w inną warstwę nie ma sensu, tu chodzi o to, że te druty dość gęste i na sporą zakładkę mają za zadanie wzmocnić w masie beton, rozumiesz?