Spirea 10.06.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) ja własnie po partii termoorganiki prosto z fabryki mam do niej uprzedzenia. Zostało mi w ogóle ok. 6m3 i nie wiem co z nim zrobić. dzięki za namiary, będę szukać. Cholera, obejrzałam jeszcze raz zdjęcia z dziennika i olśniło mnie, że nie mamy sciany nad wejściem do gabinetu!? Od początku miały tam być drzwi przesuwne, ale nie było mowy o otwarciu wejścia do góry. Jak coś takiego mogło nam umknąć Swoją drogą, ciekawe co jest w projekcie. Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.06.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Bardzo mi się podobają te wizualki dałabym tylko jaśniejszą tę scianę w kuchni nad oknem. A! mam taki stół kuchenno/jadalny, jak masz na wizualizacji kupowaliśmy na Braniborskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.06.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 dzięki Tatarak, co do kolorów, to myślę, że będzie można zdecydować ostatecznie dopiero jak będą położone kafle. W zasadzie dopiero wtedy chciałabym dobrać dokładnie też frotny mebli kuchennych, ale to może się okazać za późno. A stół masz rozkładany? Jakiej firmy i ile płaciłaś? Nie przepadam za rozkładanymi, ale chyba muszę połączyć przyjemne z pożytecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 wysłałam maila do człowieka z Genderki. To, że się daje zbrojenie w postaci sitaki lub rozproszone to wiem, ale to dystansowe to co to takiego? Dziewczyny, czy mówiąc o zbrojeniu macie na myśli taką siatkę, jak np. mr6319 (załączam jego zdjęcia) ? http://foto1.m.onet.pl/_m/d1d213fec1d608d536d4cf7d2693ed6d,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/4c4ce3f8c7024d2c0aac6c6d6adbbafd,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/b01b169905868ac939f5bc35782b2550,10,19,0.jpg Reasumując, co kładziemy po kolei? Dobrej jakości czarna folia, styropian, zbrojenie, folia pod podłogówkę, na to rurki podłogówki i wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.06.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Uwielbiam oglądać wizualki to świetna sprawa. Spirea mam pytanie odnośnie garażu.Ocieplasz ściany i sufit. Przwidujesz tam jakiekolwiek grzanie? np.jeden kaloryfer aby była temperatura 16 stopni? I co dalej robisz jak dasz styropian w garażu?siatka i tynki, co się tam robi? co potem na ściany i sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.06.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Basia, nie mam jeszcze zgłębionego tematu, więc nie odpowiem. Z tego, co się orientuję, to można dać takie zbrojenie albo daje się w wylewce jakieś rozproszone Ciekawi mnie natomiast, czemu są takie przerwy między styropianem.Barbara74, na ocieplenie pójdzie siatka i klej 2x. Tynków nie robimy na tym. Grzejnik raczej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.06.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Sorki drążę temat po tym kleju coś dajesz? płytki czy tak zostawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Basia, nie mam jeszcze zgłębionego tematu, więc nie odpowiem. Z tego, co się orientuję, to można dać takie zbrojenie albo daje się w wylewce jakieś rozproszone Ciekawi mnie natomiast, czemu są takie przerwy między styropianem. Spirea, tymi przerwami to akurat się nie przejmuj. mr6319 podobnie jak i ja, mamy przebudowę domu i pozostałości ze starego stropu ze stalowymi belkami. U Ciebie wszystko będzie równo i bez przerw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.06.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wizualki super! bardzo mi się podoba! tylko nie wiem, jak blisko koza jest od kanapy, z jakiego miejsca będziecie obserwować ogień, bo po to przecież ona będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Spirea, tymi przerwami to akurat się nie przejmuj. mr6319 podobnie jak i ja, mamy przebudowę domu i pozostałości ze starego stropu ze stalowymi belkami. U Ciebie wszystko będzie równo i bez przerw tak u nas wygląda podłoga z tymi belkami.... koszmar jakiś... Mieliśmy zamawiać okna, ale chyba się wstrzymamy do momentu jak już będzie wylewka po podłogówce.... http://img121.imageshack.us/img121/6140/dsc04545ra.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.06.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Pięknie się wnętrze na wizualkach prezentuje:) Teraz czekamy na efekt końcowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.06.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Kominek zostaje przy słupie?Podobają mi się lampy, fajniejsze niż poprzednie, przemysłowe. Ale nie wiem, czy nad blatem kuchennym nie powinny być niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.06.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 dzięki Tatarak, co do kolorów, to myślę, że będzie można zdecydować ostatecznie dopiero jak będą położone kafle. W zasadzie dopiero wtedy chciałabym dobrać dokładnie też frotny mebli kuchennych, ale to może się okazać za późno. A stół masz rozkładany? Jakiej firmy i ile płaciłaś? Nie przepadam za rozkładanymi, ale chyba muszę połączyć przyjemne z pożytecznym. nie, mam taki układ i sposób montowania nóg, ale nie jest rozkładany. firmy nie pamiętam - to jakiś import z chin, ale bardzo dobry jakościowo. niewykluczone, że mam gdzieś jeszcze fakturę, to powiem Ci, na którym stoisku kupowaliśmy, ale myśmy brali ten stół z okazji likwidowania ekspozycji, bo firma miała zrezygnować z prowadzenia tej serii. parę lat temu kupowaliśmy i nie za bardzo pamiętam, dopytam wieczorem męża - on czasami pamięta takie szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.06.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Basia - ja pod folię na pewno dam papę termozgrzewalną na zakład. teraz tak mamy i jest ok - w domu nigdy nie było czuć smrodku papy, przecież nad nią jeszcze sporo innych materiałów leży, a mamy pewność, że izolacja przeciw wilgoci jest solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 14.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Wizualki cud-miód. Zresztą nie pierwszy raz sienimi zachwycam. IMO masz jedne z ładniejszych wnętrz jakie widziałam (na wizualkach). Zadroszczę Edytowane 14 Czerwca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Basia, pytałaś o zbrojenie. Tak, chodzi dokładnie o takie maty, oczka 10x10 i kładzie się je na folii czarnej na dystansach. Chodzi o to że to zbrojenie ma wzmacniać wylewkę, a wzmocni ją*tylko wtedy kiedy w niej będzie. Czyli wylewką zalewasz takie zbrojenie które ma lewitować, nie może leżeć na folii. Tak to łopatologicznie tłumacząc Idę oglądać wizualki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Basia, pytałaś o zbrojenie. Tak, chodzi dokładnie o takie maty, oczka 10x10 i kładzie się je na folii czarnej na dystansach. Chodzi o to że to zbrojenie ma wzmacniać wylewkę, a wzmocni ją*tylko wtedy kiedy w niej będzie. Czyli wylewką zalewasz takie zbrojenie które ma lewitować, nie może leżeć na folii. Tak to łopatologicznie tłumacząc monsanbia to już mi się wszystko pomieszało i nie wiem jaka ma być ostatecznie kolejność Czyli przy podłogówce to te maty-oczka z drutów kładę na rurkach od podłogówki i na to dopiero wylewka? Ale czy te druty nie "podziurawią" rurek podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Ale będzie pięknie. Te ciemniejsze płytki fajniejsze, a ścianę też bym chyba wolała tę grafitową. Podobała mi się ta cegła od początku, ale jakoś nie współgra do końca. Może na żywo inaczej by wyglądała, a może trzeba jeszcze nad czymś na tej ścianie pomyśleć Ja to chyba bym tam dała betonowe płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 monsanbia to już mi się wszystko pomieszało i nie wiem jaka ma być ostatecznie kolejność Czyli przy podłogówce to te maty-oczka z drutów kładę na rurkach od podłogówki i na to dopiero wylewka? Ale czy te druty nie "podziurawią" rurek podłogówki? A to co potrzebujesz wzmacniać? Basiu, nie wiem jak to jest przy podłogówce, bo u nas były one kładzione w wylewkę garażową (tak się zresztą chyba wszędzie robi zgodnie ze sztuką, tzn mam na myśli garaż). Kładzenie zbrojenia w inną warstwę nie ma sensu, tu chodzi o to, że te druty dość gęste i na sporą zakładkę mają za zadanie wzmocnić w masie beton, rozumiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.06.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 te druty=zbrojenie to ewentualnie w chudziaka lub w wylewkę garażu ale przy podłogówce nie (o takim czymś to nawet jeszcze nie słyszałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts