Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

te druty=zbrojenie to ewentualnie w chudziaka lub w wylewkę garażu ale przy podłogówce nie (o takim czymś to nawet jeszcze nie słyszałam)

Kaśka, ale właśnie w zdjęciach pokazanych przez Basię jest zbrojenie na styropianie, a na nim folia pod podłogówkę, rurki i na to wiadomo - wylewka :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Jak ktoś mi wytłumaczy co to za magia, to go ozłocę

Zbrojenie w chudziaka albo w wylewkę - zgadzam się. Po to zbrojenie zresztą jest

Kaśka, ale właśnie w zdjęciach pokazanych przez Basię jest zbrojenie na styropianie, a na nim folia pod podłogówkę, rurki i na to wiadomo - wylewka :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Jak ktoś mi wytłumaczy co to za magia, to go ozłocę

Właśnie też tego nie rozumiem, i te zdjęcia mnie totalnie zmyliły... Ale to co mówicie jest dla mnie jasne i tak też planuję zrobić :)

W wylewce na podłogówkę daje się chyba to rozproszone zbrojenie. Jutro albo w czwartek mam spotkanie z Panem od wylewek, to wypytam o wszystko.

Monsanbia, betonowych płyt nie chcę. Kiedyś chciałam i potem mi przeszło. One ładnie wyglądają na gładkiej, pełnej ścianie (vide dziennik Mazo czy Marcina Cetery). U nas na tej ścianie jest okno, więc nie będzie takiego efektu. Do tego trzeba tam zamontować kontakty. A z cegłą trochę zgryz, bo sprawa podobna, ale cegła składa się z mniejszych części, więc może wygladać lepiej. Cegła wzięła się m.in z tego pomieszczenia:

http://img542.imageshack.us/img542/5739/cegla.jpg

zdjęcie:http://polki.pl/dom_wnetrza_artykul,10022064.html

Gdyby wziąć cegłę, trzeba "uspokoić" resztę - albo fronty albo stół z krzesłami. Ten zestaw na zdjęciu mi się podoba. Projektantka wskazuje własnie przy cegle na zmianę stołu i jednolite krzesła.

Właśnie też tego nie rozumiem, i te zdjęcia mnie totalnie zmyliły...

No ja się Tobie nie dziwię. Może czegoś nie wiem (ale mój mąż*też*zareagował podobnie :jawdrop:)

Ciekawi mnie też o co chodzi z filozofią układania styropianu tam. Ale w sumie ... co mnie to obchodzi, powinnam wziąć się za swoje sprawy

Gdyby wziąć cegłę, trzeba "uspokoić" resztę - albo fronty albo stół z krzesłami

O to to. Pod tym się podpisuję obiema ręcyma :)

Nie no, wiesz co. W sumie ta cegła może sie okazać najbardziej trafnym wyborem.

Zresztą co ja mówię, od początku mi się*podobała :yes:

Edytowane przez monsanbia

wczoraj trafiłam na fajne meble (a przede wszystkim na piękne łóżko, ale o tym kiedy indziej). Mają fronty z drewna litego, które mi się podobają. Są podłużne usłojenia.

http://img3.imageshack.us/img3/9784/mazzivodecha.jpg

Piękne!

A mają stoły?

Co to za firma?

Moja zaprojektowana pod stół manufaktury drewna komoda jest podobna (chodzi mi o te masywne boki i blat)

Gdyby wziąć cegłę, trzeba "uspokoić" resztę - albo fronty albo stół z krzesłami. Ten zestaw na zdjęciu mi się podoba. Projektantka wskazuje własnie przy cegle na zmianę stołu i jednolite krzesła.

Spirea, mi akurat fronty bardzo pasują do ściany z cegły - zwłaszcza jak patrzę na zdjęcie, które Cię inspirowało :)

Komoda to Mazzivo. A tu cud łózka tej firmy, które mnie interesują - dokładnie takie jakich szukam, maksymalnie proste, surowe, bez zagłówka.

Loop

http://img600.imageshack.us/img600/7627/loopc.jpg

Pool

http://img196.imageshack.us/img196/2456/pooly.jpg

Monsanbia, stołów na stronie nie mają, ale będę ich pytać, czy robią.

Dakula, nie chcę lodówki w zabudowie - przekładam praktyczność nad estetykę. O swoich awersjach do lodowki w zabudowie pisałam jakiś czas temu u Myszonik.

Sheenaz, cieszę się, że się podoba. Nie sądziłam, że mogą zrobić aż takie wrażenie :)

Edytowane przez Spirea

Spireo

te meble (komoda i łóżka) są zupełnie fantastyczne. Zapytaj koniecznie o stoły i daj tu znać. I może uchyl rąbka tajemnicy - wiesz coś o cenach?

monsanabia

pokaż gdzieś swój stół z manufaktury i komodę do niego.

Ja właśnie planuję masywne proste meble, które mają wyglądać fakturą drewna. Kupię pewnie za 100 lat, bo kiedy ja będę miała na to kasę, ale namiary trzeba zbierać:)

edit

właśnie odnalazłam na ich stronie cennik na łóżka, nie wiem tylko czemu nie ma cennika na inne meble... pozostaje zaciskać pasa i zbierać kasiorkę na takie cuda.

Edytowane przez myszonik

No ja też właśnie się zastanawiam czy nie zaszaleć i nie kupić tego łóżka, bo obawiam się, że porządnego z litego drewna taniej nigdzie nie dostanę. Ja rozważam model bauhaus.

A co do długości u mnie odpowiedź prosta - największe jakie jest. Małżonek ma 194 cm wzrostu i ciągle piszczy, że wszystkie łóżka są dla niego za małe ;)

A orientowałaś się jak to jest u nich z zamówieniem. Bo z info na stronie wynika pośrednio, że ta cena dotyczy łóżka w stanie drewna surowy, które potem indywidualnie wykańczają bejcą, olejem lub woskiem. Ciekawe jak to wygląda z tymi wyprzedażowymi?