Basia_KRK 14.06.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Dzięki dziewczyny teraz już wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 te druty=zbrojenie to ewentualnie w chudziaka lub w wylewkę garażu ale przy podłogówce nie (o takim czymś to nawet jeszcze nie słyszałam) Kaśka, ale właśnie w zdjęciach pokazanych przez Basię jest zbrojenie na styropianie, a na nim folia pod podłogówkę, rurki i na to wiadomo - wylewka :jawdrop: Jak ktoś mi wytłumaczy co to za magia, to go ozłocę Zbrojenie w chudziaka albo w wylewkę - zgadzam się. Po to zbrojenie zresztą jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Kaśka, ale właśnie w zdjęciach pokazanych przez Basię jest zbrojenie na styropianie, a na nim folia pod podłogówkę, rurki i na to wiadomo - wylewka :jawdrop: Jak ktoś mi wytłumaczy co to za magia, to go ozłocę Właśnie też tego nie rozumiem, i te zdjęcia mnie totalnie zmyliły... Ale to co mówicie jest dla mnie jasne i tak też planuję zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.06.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 W wylewce na podłogówkę daje się chyba to rozproszone zbrojenie. Jutro albo w czwartek mam spotkanie z Panem od wylewek, to wypytam o wszystko. Monsanbia, betonowych płyt nie chcę. Kiedyś chciałam i potem mi przeszło. One ładnie wyglądają na gładkiej, pełnej ścianie (vide dziennik Mazo czy Marcina Cetery). U nas na tej ścianie jest okno, więc nie będzie takiego efektu. Do tego trzeba tam zamontować kontakty. A z cegłą trochę zgryz, bo sprawa podobna, ale cegła składa się z mniejszych części, więc może wygladać lepiej. Cegła wzięła się m.in z tego pomieszczenia: http://img542.imageshack.us/img542/5739/cegla.jpg zdjęcie:http://polki.pl/dom_wnetrza_artykul,10022064.html Gdyby wziąć cegłę, trzeba "uspokoić" resztę - albo fronty albo stół z krzesłami. Ten zestaw na zdjęciu mi się podoba. Projektantka wskazuje własnie przy cegle na zmianę stołu i jednolite krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Właśnie też tego nie rozumiem, i te zdjęcia mnie totalnie zmyliły... No ja się Tobie nie dziwię. Może czegoś nie wiem (ale mój mąż*też*zareagował podobnie ) Ciekawi mnie też o co chodzi z filozofią układania styropianu tam. Ale w sumie ... co mnie to obchodzi, powinnam wziąć się za swoje sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.06.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 wczoraj trafiłam na fajne meble (a przede wszystkim na piękne łóżko, ale o tym kiedy indziej). Mają fronty z drewna litego, które mi się podobają. Są podłużne usłojenia. http://img3.imageshack.us/img3/9784/mazzivodecha.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Gdyby wziąć cegłę, trzeba "uspokoić" resztę - albo fronty albo stół z krzesłami O to to. Pod tym się podpisuję obiema ręcyma Nie no, wiesz co. W sumie ta cegła może sie okazać najbardziej trafnym wyborem. Zresztą co ja mówię, od początku mi się*podobała Edytowane 14 Czerwca 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 wczoraj trafiłam na fajne meble (a przede wszystkim na piękne łóżko, ale o tym kiedy indziej). Mają fronty z drewna litego, które mi się podobają. Są podłużne usłojenia. http://img3.imageshack.us/img3/9784/mazzivodecha.jpg Piękne! A mają stoły? Co to za firma? Moja zaprojektowana pod stół manufaktury drewna komoda jest podobna (chodzi mi o te masywne boki i blat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 14.06.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Komoda bardzo ładna!Monsanbia jeśli lubisz ciut masywniejsze meble to obejrzyj sobie meble MAtkowski i Dekort (Cuba Libre, Havana, Gent):http://matkowski.pl/http://www.dekortmeble.pl/kolekcje/kolekcja_cuba_libre.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Gdyby wziąć cegłę, trzeba "uspokoić" resztę - albo fronty albo stół z krzesłami. Ten zestaw na zdjęciu mi się podoba. Projektantka wskazuje własnie przy cegle na zmianę stołu i jednolite krzesła. Spirea, mi akurat fronty bardzo pasują do ściany z cegły - zwłaszcza jak patrzę na zdjęcie, które Cię inspirowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 14.06.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Właściwie wszystko mi się podoba. Lodówkę bym tylko do zabudowy dała. Co do ściany, to może spóbować z cegłą ale nie czerwoną tylko taką właśnie grafitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.06.2011 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Komoda to Mazzivo. A tu cud łózka tej firmy, które mnie interesują - dokładnie takie jakich szukam, maksymalnie proste, surowe, bez zagłówka. Loop http://img600.imageshack.us/img600/7627/loopc.jpg Pool http://img196.imageshack.us/img196/2456/pooly.jpg Monsanbia, stołów na stronie nie mają, ale będę ich pytać, czy robią. Dakula, nie chcę lodówki w zabudowie - przekładam praktyczność nad estetykę. O swoich awersjach do lodowki w zabudowie pisałam jakiś czas temu u Myszonik. Sheenaz, cieszę się, że się podoba. Nie sądziłam, że mogą zrobić aż takie wrażenie Edytowane 14 Czerwca 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 (edytowane) Spireo te meble (komoda i łóżka) są zupełnie fantastyczne. Zapytaj koniecznie o stoły i daj tu znać. I może uchyl rąbka tajemnicy - wiesz coś o cenach? monsanabia pokaż gdzieś swój stół z manufaktury i komodę do niego. Ja właśnie planuję masywne proste meble, które mają wyglądać fakturą drewna. Kupię pewnie za 100 lat, bo kiedy ja będę miała na to kasę, ale namiary trzeba zbierać edit właśnie odnalazłam na ich stronie cennik na łóżka, nie wiem tylko czemu nie ma cennika na inne meble... pozostaje zaciskać pasa i zbierać kasiorkę na takie cuda. Edytowane 15 Czerwca 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 monsanabia pokaż gdzieś swój stół z manufaktury i komodę do niego. Nie widziałaś na moich wizualizacjach jadalni? Wstawię zaraz u siebie samą jadalnię z tymi elementami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.06.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Myszonik, nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, że na łóżka są przeceny. Nie orientuję się zbytnio czy kwota 1500-2000 za ramę drewnianą łóżka to dużo czy mało. Nie wybiegałam tak daleko w przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 spirea 1500-2000 za TAKĄ ramę łóżka to jest moim zdaniem mało. Lite drewno, fajny minimalistyczny design, nic tylko brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.06.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Czeka nas w domu burza mózgów. Bo skoro to niby promocja, to kiedyś się skończy i możliwe, że trzeba teraz kupować kosztem czegoś innego. Ale podobają mi się niesamowicie. I chyba stawiamy raczej na Pool. A jaką długość brać - 2m czy 2,2m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 No ja też właśnie się zastanawiam czy nie zaszaleć i nie kupić tego łóżka, bo obawiam się, że porządnego z litego drewna taniej nigdzie nie dostanę. Ja rozważam model bauhaus. A co do długości u mnie odpowiedź prosta - największe jakie jest. Małżonek ma 194 cm wzrostu i ciągle piszczy, że wszystkie łóżka są dla niego za małe A orientowałaś się jak to jest u nich z zamówieniem. Bo z info na stronie wynika pośrednio, że ta cena dotyczy łóżka w stanie drewna surowy, które potem indywidualnie wykańczają bejcą, olejem lub woskiem. Ciekawe jak to wygląda z tymi wyprzedażowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.06.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 200 zł za woskowanie/olejowanie, nie pamiętam czy ta sama stawka za bejcowanie, 200 zł transport na terenie kraju. Stąd widełki 1,5k-2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Dzięki, bo właśnie miałam w tej sprawie do nich pisać A stelaż? Też można u nich osobno zamówić, bo piszą, że cena jest bez stelaża.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts