carla5 04.02.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 widze ze jestesmy na podobnym etapie "budowania":) bardzo podoba mi sie twoj projekt. My tez mamy projekt indywidulany. W przyszylym tygodniu planuje zalozyc dziennik a wiec zapraszam i do mnie pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 04.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 cześć no to w miarę sprawnie Wam poszło z PNB. Gratulacje. A kiedy wbijacie pierwszą łopatę? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.02.2010 00:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Carla5, dzięki za zaproszenie zajrzę na pewno. Kju, faktycznie, poszło całkiem sprawnie. Myślę, że to dzięki temu, że wszystkim zajęła się architektka. Była w stałym kontakcie ze starostwem. Wniosek był w zasadzie kompletny, a jak znaleźli jakiś jeden brak, dowiadywała się telefonicznie i odbierała pisma osobiście, bo miała nasze pełnomocnictwo. Nie traciliśmy więc czasu na przesyłkę. Poza tym musieli zmieścić się w czasie ustawowym, bo inaczej naliczają im kary. Z tą łopatą to jeszcze nie wiadomo, ale planujemy na kwiecień. Musimy spotkać się z potencjalnymi ekipami. Niestety od trzech tygodni leżę z córką w szpitalu i nie ma głowy do załatwiania innych rzeczy. Najprawdopodobniej weźmiemy tę ekipę poleconą przez projektantkę, gdzie po ich stronie leży też materiał. Będziemy jednak próbować jeszcze negocjować cenę. Problem mamy z kierownikiem budowy. Ten, na którego liczyliśmy już się tym nie zajmuje. Mam kilka telefonów, ale teraz nie ma jak dzwonić. Może uda się coś załatwić w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 05.02.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Carla5, dzięki za zaproszenie zajrzę na pewno. Kju, faktycznie, poszło całkiem sprawnie. Myślę, że to dzięki temu, że wszystkim zajęła się architektka. Była w stałym kontakcie ze starostwem. Wniosek był w zasadzie kompletny, a jak znaleźli jakiś jeden brak, dowiadywała się telefonicznie i odbierała pisma osobiście, bo miała nasze pełnomocnictwo. Nie traciliśmy więc czasu na przesyłkę. Poza tym musieli zmieścić się w czasie ustawowym, bo inaczej naliczają im kary. Z tą łopatą to jeszcze nie wiadomo, ale planujemy na kwiecień. Musimy spotkać się z potencjalnymi ekipami. Niestety od trzech tygodni leżę z córką w szpitalu i nie ma głowy do załatwiania innych rzeczy. Najprawdopodobniej weźmiemy tę ekipę poleconą przez projektantkę, gdzie po ich stronie leży też materiał. Będziemy jednak próbować jeszcze negocjować cenę. Problem mamy z kierownikiem budowy. Ten, na którego liczyliśmy już się tym nie zajmuje. Mam kilka telefonów, ale teraz nie ma jak dzwonić. Może uda się coś załatwić w przyszłym tygodniu. I co otrzymałaś PNB??? Zdrówka dla córeczki życzę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.02.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 I co otrzymałaś PNB??? Zdrówka dla córeczki życzę. pozdro dzisiaj nie miałam wieści co PNB. dzięki za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.02.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 hej Spirea, masz piekny projekt. Bardzo podobaja mi sie takie stodoly jak Twoja...niestety u nas na dzialce nie dalo sie tego wpasowac w zaden sposob.. na tematy dachowki: my mamy Imerys - HP10 nad ktora sie zastanawialas i tez mamy okno dachowe....hm nie zwracalam na to poprzednio zadnej uwagi...dopiero po przeczytaniu postow krzyk123 zaczelam ogladac jeszcze raz zdjecia naszego dachu... ..wydaje mi sie, ze u nas jest prosto zakonczona dachowka przy oknie dachowym: http://farm5.static.flickr.com/4014/4340626330_16c8f56610.jpg http://farm5.static.flickr.com/4026/4339881889_d22baec504.jpg Niestety nie mam lepszych zdjec, gdyz mamy troche pod gorke... Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 na tematy dachowki: my mamy Imerys - HP10 nad ktora sie zastanawialas i tez mamy okno dachowe....hm nie zwracalam na to poprzednio zadnej uwagi...dopiero po przeczytaniu postow krzyk123 zaczelam ogladac jeszcze raz zdjecia naszego dachu... ..wydaje mi sie, ze u nas jest prosto zakonczona dachowka przy oknie dachowym: Mój mąż zaczął się ostatnio zastanawiać, czy nie zrezygnować z Creatona Domino i zrobić dachówkę Imerys HP10.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 PS. A propos innych płaskich dachówek, dostępne są jeszcze: - Nelskamp - Nibra G10 ( http://tadej.pl/pliki/G10.pdf ) info z forum: Nelskampa kupiliśmy w hurtowni Wobo-pol przy ul. Skrajnej 8 we Wrocławiu, tel. 78 54 034 (nie mylić z hurtownią Wobo, która jest przy Skrajnej 8A). Na miejscu można obejrzeć zdjęcia z realizacji (zdjęcia w komputerze) albo poprosić o adresy budów, gdzie położono dachówki Nelskampa Imerys odpadł (głównie ze względu na cenę). Teraz w rywalizacji mamy Nibre G-10 i Domino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 10.02.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witaj Gratuluje projektu,jest bardzo w moim guscie.My tez zaczynamy niedlugo i rowniez nowoczesny domek wedlug projektu indywidualnego......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Mayadaski i Mrs.Constr dziękuję mam nadzieję, że na żywo będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 10.02.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Znalazlas juz moze Kierownika Budowy??.....bo ja tez juz zaczynam szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.02.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 mam parę telefonów, które znalazłam na forum. Dzisiaj wieczorem mam dostać jeszcze dwa i do końca tygodnia chcę podzwonić i coś ustalić. Chciałabym skonsultować się już z kierownikiem przed rozmowami z wykonawcami, aby nie zapomnieć ustalić z nimi jakiejś rzeczy (potem będą chcieli np. dodatkowe wynagrodzenie). Mrozy podobno mają puścić dopiero pod koniec marca, więc i tak pierwsze roboty będą możliwe dopiero w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.02.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Spirea, dużo zdrówka dla córeczki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.02.2010 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 dziękuję bardzo Basiu, już jesteśmy w domu i miejmy nadzieję, że sytuacja się nie powtórzy. Taki pobyt to trauma dla dziecka, nawet jeśli jest z mamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 11.02.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witaj, cieszę się, że trafiłam na Twój dziennik - podoba mi się Twój dom (ach, ta przestrzeń na dole...) i z zainteresowaniem czytam też o Twoich pomysłach na dom energooszczędny. A koza Irmy chodzi za mną już trzeci tydzień . Będę tu często zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 12.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 A koza Irmy chodzi za mną już trzeci tydzień . Rotfl (to się zwierze do Ciebie przywiązało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 12.02.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Rotfl (to się zwierze do Ciebie przywiązało Nie wiem tylko czy Irma zauważyła, że jej koza uciekła Spirea, wybacz te dygresje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.02.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 te kozy tak mają za mną też chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.02.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Znalazlas juz moze Kierownika Budowy??.....bo ja tez juz zaczynam szukac poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.03.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Hej, a Ty bys sie nie przejechala na forumowa imprezke 13-ego? Zapraszam serdecznie wszystkich "budowlancow". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts