Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Carla5, dzięki za zaproszenie :) zajrzę na pewno.

Kju,

faktycznie, poszło całkiem sprawnie. Myślę, że to dzięki temu, że wszystkim zajęła się architektka. Była w stałym kontakcie ze starostwem. Wniosek był w zasadzie kompletny, a jak znaleźli jakiś jeden brak, dowiadywała się telefonicznie i odbierała pisma osobiście, bo miała nasze pełnomocnictwo. Nie traciliśmy więc czasu na przesyłkę. Poza tym musieli zmieścić się w czasie ustawowym, bo inaczej naliczają im kary.

Z tą łopatą to jeszcze nie wiadomo, ale planujemy na kwiecień. Musimy spotkać się z potencjalnymi ekipami. Niestety od trzech tygodni leżę z córką w szpitalu i nie ma głowy do załatwiania innych rzeczy. Najprawdopodobniej weźmiemy tę ekipę poleconą przez projektantkę, gdzie po ich stronie leży też materiał. Będziemy jednak próbować jeszcze negocjować cenę. Problem mamy z kierownikiem budowy. Ten, na którego liczyliśmy już się tym nie zajmuje. Mam kilka telefonów, ale teraz nie ma jak dzwonić. Może uda się coś załatwić w przyszłym tygodniu.

Carla5, dzięki za zaproszenie :) zajrzę na pewno.

Kju,

faktycznie, poszło całkiem sprawnie. Myślę, że to dzięki temu, że wszystkim zajęła się architektka. Była w stałym kontakcie ze starostwem. Wniosek był w zasadzie kompletny, a jak znaleźli jakiś jeden brak, dowiadywała się telefonicznie i odbierała pisma osobiście, bo miała nasze pełnomocnictwo. Nie traciliśmy więc czasu na przesyłkę. Poza tym musieli zmieścić się w czasie ustawowym, bo inaczej naliczają im kary.

Z tą łopatą to jeszcze nie wiadomo, ale planujemy na kwiecień. Musimy spotkać się z potencjalnymi ekipami. Niestety od trzech tygodni leżę z córką w szpitalu i nie ma głowy do załatwiania innych rzeczy. Najprawdopodobniej weźmiemy tę ekipę poleconą przez projektantkę, gdzie po ich stronie leży też materiał. Będziemy jednak próbować jeszcze negocjować cenę. Problem mamy z kierownikiem budowy. Ten, na którego liczyliśmy już się tym nie zajmuje. Mam kilka telefonów, ale teraz nie ma jak dzwonić. Może uda się coś załatwić w przyszłym tygodniu.

I co otrzymałaś PNB???

Zdrówka dla córeczki życzę.

pozdro

hej Spirea,

masz piekny projekt. Bardzo podobaja mi sie takie stodoly jak Twoja...niestety u nas na dzialce nie dalo sie tego wpasowac w zaden sposob.. :lol: :lol:

na tematy dachowki: my mamy Imerys - HP10 nad ktora sie zastanawialas i tez mamy okno dachowe....hm nie zwracalam na to poprzednio zadnej uwagi...dopiero po przeczytaniu postow krzyk123 zaczelam ogladac jeszcze raz zdjecia naszego dachu... :wink: ..wydaje mi sie, ze u nas jest prosto zakonczona dachowka przy oknie dachowym:

http://farm5.static.flickr.com/4014/4340626330_16c8f56610.jpg

http://farm5.static.flickr.com/4026/4339881889_d22baec504.jpg

Niestety nie mam lepszych zdjec, gdyz mamy troche pod gorke... :lol: :lol:

Pozdrowienia,

Maja

na tematy dachowki: my mamy Imerys - HP10 nad ktora sie zastanawialas i tez mamy okno dachowe....hm nie zwracalam na to poprzednio zadnej uwagi...dopiero po przeczytaniu postow krzyk123 zaczelam ogladac jeszcze raz zdjecia naszego dachu... :wink: ..wydaje mi sie, ze u nas jest prosto zakonczona dachowka przy oknie dachowym:

Mój mąż zaczął się ostatnio zastanawiać, czy nie zrezygnować z Creatona Domino i zrobić dachówkę Imerys HP10.... :roll:

PS. A propos innych płaskich dachówek, dostępne są jeszcze:

- Nelskamp - Nibra G10 ( http://tadej.pl/pliki/G10.pdf )

info z forum:

Nelskampa kupiliśmy w hurtowni Wobo-pol przy ul. Skrajnej 8 we Wrocławiu, tel. 78 54 034 (nie mylić z hurtownią Wobo, która jest przy Skrajnej 8A). Na miejscu można obejrzeć zdjęcia z realizacji (zdjęcia w komputerze) albo poprosić o adresy budów, gdzie położono dachówki Nelskampa

Imerys odpadł :wink: (głównie ze względu na cenę).

Teraz w rywalizacji mamy Nibre G-10 i Domino :wink:

mam parę telefonów, które znalazłam na forum. Dzisiaj wieczorem mam dostać jeszcze dwa i do końca tygodnia chcę podzwonić i coś ustalić. Chciałabym skonsultować się już z kierownikiem przed rozmowami z wykonawcami, aby nie zapomnieć ustalić z nimi jakiejś rzeczy (potem będą chcieli np. dodatkowe wynagrodzenie). Mrozy podobno mają puścić dopiero pod koniec marca, więc i tak pierwsze roboty będą możliwe dopiero w kwietniu.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...