Spirea 15.06.2011 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 stelazy nie mają. Wypytałam o firmę jedną forumowiczkę, która od nich kupiła. Jest zadowolona, ale jeszcze nie uzytkuje. Stelaz kupili w Jysku chyba za 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Dzięki Spireo za wyczerpujące info. Właśnie szukam orientacyjnie w necie stelaża na wymiar 200x220 i coś cienko, ale pewnie się znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Fajne te łóżka. Powinnam nad takim zastanowić. Chyba też bauhaus. Ale sama nie wiem czego chcę. Podobają mi się materiałowe z wysokimi łóżkami ale i drewnianie. Kiedyś gdzieś znalazłam sypialnię na forum gazety. Ta dziewczyna jest też chyba tutaj, mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko wstawieniu jej zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.06.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 (edytowane) spirea 1500-2000 za TAKĄ ramę łóżka to jest moim zdaniem mało. Lite drewno, fajny minimalistyczny design, nic tylko brać Potwierdzam. To jest bardzo mało! Łózko cudo, szkoda tylko, że ich nie malują, bo ja czarne potrzebuje i takiego loopa bym w ciemno wzięła. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Możesz wziąć surowe i sama pomalować.Albo zadzwonić czy nie pomalują, tam sensowny człowiek na infolinii siedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 16.06.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Kiedyś gdzieś znalazłam sypialnię na forum gazety. Ta dziewczyna jest też chyba tutaj, mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko wstawieniu jej zdj [ATTACH=CONFIG]61251[/ATTACH] Oooo świetny klimat sypialni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.06.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Dzięki Spireo za wyczerpujące info. Właśnie szukam orientacyjnie w necie stelaża na wymiar 200x220 i coś cienko, ale pewnie się znajdzie... Myszonik, 200x220 raczej nei znajdziesz, szukaj 100x220, wtedy takie dajesz 2: http://www.materace-online.pl/stelaze-sklep/stelaz-duoflex-kf-77.html http://e-materace.pl/Stelaz_Vital_Plus_rozmiary_80_90_100_x_210_220-274.html http://e-materace.pl/Stelaz_Lignum_KF_rozmiary_80_90_100_x_210_220-292.html itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.06.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 A to jest takie proste? Nie wiedziałam, że można dać dwa zamiast jednego. No właśnie największe jakie znalazłam były 180x220.Materace już znalazłam, że da się zrobić. Muszę teraz tylko przemyśleć jaki to miałby być materac i oszacować koszty tej zabawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.06.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Spirea - a Ty swojego KB polecasz, czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witaj Spirea , trochę się podłamałam jak przeczytałam o jakości styropianu, też planuję energooszczędny i miałam brać Termoorganikę, w myśl zasady że droga to dobra, teraz chyba zrezygnuję jak przy 3 płytach w paczce oni mają takie odchylenie. A resztę też ocieplałaś termoorganiką? np fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.06.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Tatarak, ja ogólnie swojego polecam. Fakt jednak, że za bardzo go nie wykorzystuję. Był jednak z polecenia i jak trzeba to staje na wysokości zadania. Może mieć jednak problem z czasem, bo ma sporo bardziej kompleksowych budów, do tego jest z Oleśnicy, więc do Ciebie do kawałek, a pełna obwodnica będzie dopiero ok. sierpnia/wrzesnia. Cronin, na fundamentach mam też Termoorganikę. Ta była prosta. Na podłogę jednak nie będę ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Acha, dzięki, to ja się mocno zastanowię nad nimi, zwłaszcza że wszyscy sprzedawcy go zgodnie odradzali, że to tylko reklama i marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.06.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ja miałam termoorganikę gold pod wylewki i nikt nie zgłaszał do niej zastrzeżeń. Mam też położone już kawałki małe na elewacji termoorganiki platinium i też była ok:)Może to była jakaś pechowa partia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.06.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 nie wiem Myszonik, Anula05 też pisała coś o krzywiżnie platinum. Jak potem zaczęłam szperać, to znalazłam więcej tych wpisów, ale z wczesniejszych lat. U mnie mogło to być skutkiem tego, że styro wyprodukowano i zapakowano w tym samym dniu, co miałam dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.06.2011 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Ja też nie wiem, nie zdecydowałam jeszcze czy kupię go na cały dom. Muszę pogadać z szefem ekipy od ocieplenia i ustalić czy ewentualnie da się połączyć to co już ocieplone (małe lukarny) z innym styropianem.A co do krzywizn to gdzieś ktoś mądrze prawił, że zależy od sposobu i czasu składowania styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.06.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 No tak tyle że to jest coś na co nie mamy wpływu i czego nie można sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.06.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dzięki, Spireo. Na razie udało mi się umówić na spotkanie z p. Darkiem, który jest z naszej strony Wrocka i jako pierwszy mnie nie spławił po 3 zdaniach, że nie ma już czasu, żeby wziąć kolejną budowę. Trzymajcie jutro kciuki, bo potem jeszcze muszę jakoś wyciągnąć nasze dokumenty do Magika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.06.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 A co do krzywizn to gdzieś ktoś mądrze prawił, że zależy od sposobu i czasu składowania styropianu. to się chyba nazywa sezonowanie. styro powinien się sezonować min. 3 tyg. (jeśli dobrze pamiętam) od daty produkcji. chyba że chodzi o to, że leży gdzieś na przykład pół roku i się krzywi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.06.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 sezonowanie jedna sprawa - też czytałam, że styro nie może być prosto z taśmy produkcyjnej. A druga sprawa to warunki i czas przechowywania - jak za długo (tylko nie wiem ile to jest) leży i w złych warunkach (np. bez zabezpieczenia przed wilgocią) to się krzywi. No i najgorsze właśnie to, że nie za bardzo jest możliwość sprawdzić w jakich warunkach hurtownik nasz styropian trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.06.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 A to jest takie proste? Nie wiedziałam, że można dać dwa zamiast jednego. Mozna, tylko ze jesli bierzesz takie regulowane deski to lepiej zebys tez kupila 2 materace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts