Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajne te łóżka. Powinnam nad takim zastanowić. Chyba też bauhaus.

Ale sama nie wiem czego chcę. Podobają mi się materiałowe z wysokimi łóżkami ale i drewnianie.

Kiedyś gdzieś znalazłam sypialnię na forum gazety. Ta dziewczyna jest też chyba tutaj, mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko wstawieniu jej zdj :yes:

4497435257_4412516b6b.jpg

4497435257_4412516b6b.jpg

spirea

1500-2000 za TAKĄ ramę łóżka to jest moim zdaniem mało.

Lite drewno, fajny minimalistyczny design, nic tylko brać:)

Potwierdzam. To jest bardzo mało!

Łózko cudo, szkoda tylko, że ich nie malują, bo ja czarne potrzebuje i takiego loopa bym w ciemno wzięła.

Edytowane przez sheenaz

Dzięki Spireo za wyczerpujące info. Właśnie szukam orientacyjnie w necie stelaża na wymiar 200x220 i coś cienko, ale pewnie się znajdzie...

Myszonik, 200x220 raczej nei znajdziesz, szukaj 100x220, wtedy takie dajesz 2:

http://www.materace-online.pl/stelaze-sklep/stelaz-duoflex-kf-77.html

http://e-materace.pl/Stelaz_Vital_Plus_rozmiary_80_90_100_x_210_220-274.html

http://e-materace.pl/Stelaz_Lignum_KF_rozmiary_80_90_100_x_210_220-292.html

itd

Witaj Spirea , trochę się podłamałam jak przeczytałam o jakości styropianu, też planuję energooszczędny i miałam brać Termoorganikę, w myśl zasady że droga to dobra, teraz chyba zrezygnuję jak przy 3 płytach w paczce oni mają takie odchylenie. A resztę też ocieplałaś termoorganiką? np fundamenty?

Tatarak, ja ogólnie swojego polecam. Fakt jednak, że za bardzo go nie wykorzystuję. Był jednak z polecenia i jak trzeba to staje na wysokości zadania. Może mieć jednak problem z czasem, bo ma sporo bardziej kompleksowych budów, do tego jest z Oleśnicy, więc do Ciebie do kawałek, a pełna obwodnica będzie dopiero ok. sierpnia/wrzesnia.

Cronin, na fundamentach mam też Termoorganikę. Ta była prosta. Na podłogę jednak nie będę ryzykować.

nie wiem Myszonik, Anula05 też pisała coś o krzywiżnie platinum. Jak potem zaczęłam szperać, to znalazłam więcej tych wpisów, ale z wczesniejszych lat. U mnie mogło to być skutkiem tego, że styro wyprodukowano i zapakowano w tym samym dniu, co miałam dostawę.

Ja też nie wiem, nie zdecydowałam jeszcze czy kupię go na cały dom. Muszę pogadać z szefem ekipy od ocieplenia i ustalić czy ewentualnie da się połączyć to co już ocieplone (małe lukarny) z innym styropianem.

A co do krzywizn to gdzieś ktoś mądrze prawił, że zależy od sposobu i czasu składowania styropianu.

Dzięki, Spireo. Na razie udało mi się umówić na spotkanie z p. Darkiem, który jest z naszej strony Wrocka i jako pierwszy mnie nie spławił po 3 zdaniach, że nie ma już czasu, żeby wziąć kolejną budowę. Trzymajcie jutro kciuki, bo potem jeszcze muszę jakoś wyciągnąć nasze dokumenty do Magika...

A co do krzywizn to gdzieś ktoś mądrze prawił, że zależy od sposobu i czasu składowania styropianu.

to się chyba nazywa sezonowanie. styro powinien się sezonować min. 3 tyg. (jeśli dobrze pamiętam) od daty produkcji. chyba że chodzi o to, że leży gdzieś na przykład pół roku i się krzywi.

sezonowanie jedna sprawa - też czytałam, że styro nie może być prosto z taśmy produkcyjnej.

A druga sprawa to warunki i czas przechowywania - jak za długo (tylko nie wiem ile to jest) leży i w złych warunkach (np. bez zabezpieczenia przed wilgocią) to się krzywi.

No i najgorsze właśnie to, że nie za bardzo jest możliwość sprawdzić w jakich warunkach hurtownik nasz styropian trzyma.