Tatarak 13.07.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 tylko niebłyszczące oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.07.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 zbliżone, układ chyba taki sam, ale mam wrażenie, że jest albo mniej tych pofalowań albo są bardziej kanciaste. Wrzucę najlepiej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.07.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 próbka siatki http://img6.imageshack.us/img6/2323/obraz3015.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.07.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) fantastycznie! Ad U drzwi - no właśnie, teoria super, tylko ten mały druczek trochę bruździ Ja chcę otwierane na zewnątrz, więc trochę mnie zniechęca to, co napisałaś. Sama mam wystarczające zadaszenie, a i w środku będzie luźniej. Są koło garażu, ale brama garażowa jest w wykuszu, więc nie będą sąsiadować ze sobą. Sprawdzę chyba jeszcze AFB. Edytowane 13 Lipca 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 bardzo fajnie ta siatka wygląda. tylko te schody na zdjęciu do jednak zbyt awangardowe jak dla mnie :D masz wizualizację schodów docelowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Madeleine - a jakie Ty chcesz drzwi?W sensie stalowe, aluminiowe, drewniane?Bo z otwieraniem na zewnątrz w Hoermannie jest kiepsko i właściwie sensownie wygląda tylko jeden topowy model (z ukrytymi zawiasami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Najbardziej to chcę otwierane na zewnątrz. I ciepłe. Co powoduje, że wchodzą w grę na dobrą sprawę drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Mam tak samo. Tylko żeby nie było widać,że drewniane, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.07.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 bardzo fajnie ta siatka wygląda. tylko te schody na zdjęciu do jednak zbyt awangardowe jak dla mnie :D masz wizualizację schodów docelowych? konstrukcja docelowa jest w zasadzie identyczna jak na wizualkach Magdy. Róznica to sposób mocowania siatki. Na schodach będzie wypełniać w całości przestrzeń między policzkami a ramą. Na antresoli będzie 10cm nad podłogą do ramy. Też w całości, a nie panelach. A schody na zdjęciu, to jedna ze wspanialszych rzeczy na budowie. Musiałabyś widzieć naszą drabinę. Adrenalina rosła przy każdym wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.07.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 no to dziewczyny tak się chyba nie da. Takie rzeczy to tylko w Erze.... Są jeszcze Adeco, ale to już drożyzna. Zresztą nie doczekałam się od firmy wrocławskiej oferty mimo kilku maili. Miałam tylko od Jareko. Madeleine, a ile chcesz dać za drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 do garazu fajne płytki są w Maxflizz - gres techniczny impregnowany 30x30 po 16zł Beige, 18zł Silver i 22zł jakis negro Producent Tubadzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.07.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 o, dzięki Wojgoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.07.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 ja dobrze czytam, ze do garazu dajesz 17cm styro?z tego co ja wiem,to w garażu nie zaleca sie styro, a kładzie sie ze wzgledów osczednosciowych, samemu dałem 5cm przy 17cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.07.2011 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 robię tak, jak podał wylewkarz. Konsultowałam z nim to jeszcze raz i powiedział, że cena 1m3 wylewki i styro jest podobna, więc lepiej, by nie było zimno od podłogi. Stabilność gwarantuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.07.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 (edytowane) Madeleine, a ile chcesz dać za drzwi?ok 5 tysięcy. Ad garażu - ciągle się waham, a muszę podjąć decyzję, co z wylewką :/ Mam ofertę na żywicę wylewaną - 70pln/m2. Nie wiem, po ile liczyć ułożenie płytek i ile kosztuje chemia? Wie ktoś? Ciekawa jestem tych płytek Saloni. A czemu zamawiałaś, nie było w cermagu? mają bardzo dużo Saloni, w tym zimnej bieli (a przynajmniej tak mi się wydawało na ekspozycji). Jest jeszcze matowa biała płytka 30x90 w max fliz, vis a vis stoiska handlowców - też koło 100 kosztuje, ale to jakiś import z Chin chyba. Edytowane 14 Lipca 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.07.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ad garażu - ciągle się waham, a muszę podjąć decyzję, co z wylewką :/ Mam ofertę na żywicę wylewaną - 70pln/m2. Nie wiem, po ile liczyć ułożenie płytek i ile kosztuje chemia? Wie ktoś? 1m2 płytek to koszt 18zł, 1m2 ułożenia najtaniej to 40zł bez papieru, klej to 30zł/25kg - średnio 5m2 z worka, do tego fuga na dwustanowiskowy garaż 5kg -80zł, silikony - 50zł Mój garaż ma 38,5m2 co daje orientacyjny koszt 69zł/m2 natomiast co do płytek z Chin - kiedys znani producenci robili je w Chinach i u siebie pakowali w swoje kartony, teraz i pakowanie odbywa się w Chinach. Tak więc trudno wyczuc czy np. Grespania to chińska czy hiszpańska. Osobiście nie mam nic przeciw płytkom z Chin - technologicznie biją wszystkich europejskich producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.07.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 konstrukcja docelowa jest w zasadzie identyczna jak na wizualkach Magdy. Róznica to sposób mocowania siatki. Na schodach będzie wypełniać w całości przestrzeń między policzkami a ramą. Na antresoli będzie 10cm nad podłogą do ramy. Też w całości, a nie panelach. A schody na zdjęciu, to jedna ze wspanialszych rzeczy na budowie. Musiałabyś widzieć naszą drabinę. Adrenalina rosła przy każdym wejściu. u nas schody będą bez spocznika, w kształcie odwróconego C, to się chyba nazywa dwuzabiegowe? Fajnie, że siatka będzie w całości, a nie w panelach, ale czy na długości balustrady przewidujecie jakieś dodatkowe słupki pionowe, które ją usztywnią, czy sama z siebie jest dość wytrzymała? ja mam bujną wyobraźnię, więc już widzę oczami duszy, jak jakiś gość w sylwestra się na nią zatacza i bęc. Pamiętam, jak Ci kb powiedział, że więcej po drabinie nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.07.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 jeszcze apropos schodów - jaką masz szerokość biegu/stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.07.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wojgoc, dzięki. Hmmmm. Mam zgryz, co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.07.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 40zł dla kafelkarza to musisz się nameczyć by znależć - Arek Ci w tej cenie nie zrobi, więc każda wyżza stawka daje plus dla zywicznej.Ja Ci podałem ceny brutto, więc do wylewki musisz doliczyć te 8%vatu - chyba, że bez papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts