Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fantastycznie!

Ad U drzwi - no właśnie, teoria super, tylko ten mały druczek trochę bruździ ;)

Ja chcę otwierane na zewnątrz, więc trochę mnie zniechęca to, co napisałaś. Sama mam wystarczające zadaszenie, a i w środku będzie luźniej. Są koło garażu, ale brama garażowa jest w wykuszu, więc nie będą sąsiadować ze sobą.

Sprawdzę chyba jeszcze AFB.

Edytowane przez Madeleine

bardzo fajnie ta siatka wygląda. tylko te schody na zdjęciu do jednak zbyt awangardowe jak dla mnie :D :D

masz wizualizację schodów docelowych?

konstrukcja docelowa jest w zasadzie identyczna jak na wizualkach Magdy. Róznica to sposób mocowania siatki. Na schodach będzie wypełniać w całości przestrzeń między policzkami a ramą. Na antresoli będzie 10cm nad podłogą do ramy. Też w całości, a nie panelach.

A schody na zdjęciu, to jedna ze wspanialszych rzeczy na budowie. Musiałabyś widzieć naszą drabinę. Adrenalina rosła przy każdym wejściu.

no to dziewczyny tak się chyba nie da. Takie rzeczy to tylko w Erze.... Są jeszcze Adeco, ale to już drożyzna. Zresztą nie doczekałam się od firmy wrocławskiej oferty mimo kilku maili. Miałam tylko od Jareko. Madeleine, a ile chcesz dać za drzwi?

Madeleine, a ile chcesz dać za drzwi?
ok 5 tysięcy.

Ad garażu - ciągle się waham, a muszę podjąć decyzję, co z wylewką :/ Mam ofertę na żywicę wylewaną - 70pln/m2.

Nie wiem, po ile liczyć ułożenie płytek i ile kosztuje chemia? Wie ktoś?

Ciekawa jestem tych płytek Saloni. A czemu zamawiałaś, nie było w cermagu? mają bardzo dużo Saloni, w tym zimnej bieli (a przynajmniej tak mi się wydawało na ekspozycji). Jest jeszcze matowa biała płytka 30x90 w max fliz, vis a vis stoiska handlowców - też koło 100 kosztuje, ale to jakiś import z Chin chyba.

Edytowane przez Madeleine

Ad garażu - ciągle się waham, a muszę podjąć decyzję, co z wylewką :/ Mam ofertę na żywicę wylewaną - 70pln/m2.

Nie wiem, po ile liczyć ułożenie płytek i ile kosztuje chemia? Wie ktoś?

1m2 płytek to koszt 18zł, 1m2 ułożenia najtaniej to 40zł bez papieru, klej to 30zł/25kg - średnio 5m2 z worka, do tego fuga na dwustanowiskowy garaż 5kg

-80zł, silikony - 50zł

Mój garaż ma 38,5m2 co daje orientacyjny koszt 69zł/m2

natomiast co do płytek z Chin - kiedys znani producenci robili je w Chinach i u siebie pakowali w swoje kartony, teraz i pakowanie odbywa się w Chinach. Tak więc trudno wyczuc czy np. Grespania to chińska czy hiszpańska.

Osobiście nie mam nic przeciw płytkom z Chin - technologicznie biją wszystkich europejskich producentów

konstrukcja docelowa jest w zasadzie identyczna jak na wizualkach Magdy. Róznica to sposób mocowania siatki. Na schodach będzie wypełniać w całości przestrzeń między policzkami a ramą. Na antresoli będzie 10cm nad podłogą do ramy. Też w całości, a nie panelach.

A schody na zdjęciu, to jedna ze wspanialszych rzeczy na budowie. Musiałabyś widzieć naszą drabinę. Adrenalina rosła przy każdym wejściu.

u nas schody będą bez spocznika, w kształcie odwróconego C, to się chyba nazywa dwuzabiegowe?

Fajnie, że siatka będzie w całości, a nie w panelach, ale czy na długości balustrady przewidujecie jakieś dodatkowe słupki pionowe, które ją usztywnią, czy sama z siebie jest dość wytrzymała? ja mam bujną wyobraźnię, więc już widzę oczami duszy, jak jakiś gość w sylwestra się na nią zatacza i bęc.

Pamiętam, jak Ci kb powiedział, że więcej po drabinie nie wejdzie :D