Spirea 17.07.2011 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 chodzi Ci o grubość tasmy czy tez o szerokość? nie pamiętam czy 5mm czy 10mm, ale na parter kupiłem najszerszą dostepną - 20cm a na poddasze 10cm. teraz zobaczyłem swoje foty z tego etapu i u mnie też najpierw był styro 5cm do równego z rurami, na to folia i potem kolejne warstwy styro, folia do podłogówki no to jak Ty masz tak położone, to mogę spać spokojnie a chodzi mi o grubość dylatacji. Jak rozmawiałam z P. Zarembą, mówił, że przy podłogówce dać 1cm dylatację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.07.2011 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 i pewnie mam 1cm, bo nie była taka cienka na 0,5cm. Z ciekawości sprawdze jutro, bo mi zostało pare metrów.a gruntu do wylewek juz się pozbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.07.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Co do braku papy, rozmawiałam wczoraj z sąsiadem, który się martwi, że nie dał u siebie papy tylko folię (ale chyba na beton od razu, nie między styro) i po roku od zamieszkania panele mu się wybrzuszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.07.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 i dlatego Ty się martwisz?a może kładł panele na nieodpowiednio wysuszoną wylewkę? a czym wytłumaczysz wybrzuszanie paneli w bloku na 7piętrze?- bo chyba nie brakiem papy na wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.07.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 ja się nie martwię. przeszłam poza martwienie się na drugą stronę tęczy... Ty informujesz o zapaszku papy u rodziców, a ja perypetiach sąsiada. komu wybrzuszyło panele na 7. piętrze i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 18.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Jak coś było nierówno i "klawiszowało" to mi hydraulik podsypywał piasek.Nie bardzo mi się to podobało, ale jak przyszli wylewkarze to stwierdzili, że dobrze jest zrobione z tym piaskiem i że hydraulik zna się na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.07.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 połozone na niewysezonowana wylewkę - panele dostały wilgoci od spodu i się wybrzuszyły. Inna kwestia czy tak by sie stało gdyby nie były połozone na tzw. metode pływającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 18.07.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Spirea gratuluje pieknego domku i duzej wiedzy stodoly sa cudowne a ja pewnie nie raz zapytam Cie jeszcze o cos jak moja budowa ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.07.2011 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Z tymi panelami, to przyczyn może być sporo. Nawet jak się kładzie panele, to trzeba wygrzać wylewkę. Rok po budowie, to chyba za wcześnie na podciąganie kapilarne. Chociaż nie znam się, więc kto wie. Oliwko, dzięki. Jeśli będę w czymś pomocna to oczywiście pytaj. Sugeruję jednak szukać i pytać zanim się zacznie, bo potem może być już za późno. Zajrzyj do dziennika i komentarzy Tatarak. Jest na etapie fundamentów, a wczesniej zbierała bardzo dużo przydatnych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.07.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Oliwko - tylko przygotuj się na to, że od nadmiaru wiedzy czasami głowa pęka Spireo - będziesz mieć syndrom odstawienia jak strrrrasznego kaca :D będziemy czekać na Twój powrót! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.07.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 jeszcze jestem a na wyjazd chyba jutro kupię nowy modem, nie dam rady bez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Modem 3G? Kup, kup - bo inaczej będziesz 3 razy dziennie biegała do kafejek internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 skonsultuj te rurki pod solary, bo jak się orientowałem, to co solar to inne rozwiązania przyłączeniowe i trzeba wiedzieć konkretnie jaki się będzie montować.mi z tego powodu hydraulik nie zrobił instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 nie kupuj żadnego modemu - jak wypoczynek to pełną gębą, najlepiej bez komórki i internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Oj wojgoc, taki duży, a taki naiwny Poza tym nie wiem w jaki sposób w wypoczywaniu miałaby przeszkadzać komórka albo dostęp do Internetu? Przecież jak się nie chce, to się nie korzysta. A zmuszanie się do wypoczynku poprzez 'odcięcie od cywilizacji', to jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ale czemu uważasz, że wypoczynek bez netu i komórki to odcięcie od cywilizacji? Przecież to tylko kilka dni.Wypoczynek dla mnie to czas na maksa spedzony z Rodziną, bez gadek typu - zaraz, jeszcze tylko sprawdzę pocztę i kolejne 30min odpisywania na maile - bezsens jak dla mnie.ja jade na urlop bez laptopa, modema, HTC, telewizji - i z pewnością będę w tej samej cywilizacji co Ty:D i nie zmuszam się nawet w 1% do tego by zostawić te cuda XXIwieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.07.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 A ja jadę z laptopem, komórką i czymś tam jeszcze - bo czemu miałbym jechać bez?To że coś zabieram ze sobą, nie oznacza że muszę z tego korzystać albo że muszę z tego korzystać kosztem czegoś.O tym właśnie pisałem - jeśli musisz zostawić jadąc na wakacje jakieś tam przedmioty (bo inaczej nie będziesz odpoczywał), to jest to moim zdaniem średnie udowadnianie sobie że jedzie się na wakacje odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.07.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 i każdy z nas pozostanie przy swoim zdaniu - wazne, żebysmy wrócili wypoczęci:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ellfik 19.07.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam.Też budujemy do w typie ,, stodoły''.Podobnie jak Ty mamy otwartą przestrzeń w salonie , wysokość to 7 metrów.No i przyszłam do Ciebie z zapytaniem o oświetlenie w salonie.Widzę,że w wizualizacjach jest przewidziana ta biała lampa w kształacie kuli.Szukam własnie jakiejś lampy nowoczesnej na długim sznurze ale znajduję póki co same powyżej 5 tysiecy.Czy masz już wybraną lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.07.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Spirea, jeszcze coś odnośnie naszej piwnicy i podłogi. Nie mamy papy i teraz po tych codziennych burzach i deszczach jedno pomieszczenie jest zalane. Pisałam u siebie w dzienniku przypuszczenia odnośnie źródła wody, ale efekt jest taki, że prawdopodobnie na obecną wylewkę zrobimy jeszcze jedną, tzn. najpierw papa porządnie wywinięta i na to wylewka.. tak nam doradza nasz kier-bur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts