Tatarak 26.07.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 no właśnie się zastanawiam, czy by szpary w bramie nie mogły robić za wywiew (zakładając, że w oknie będzie nawiewnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Spirea,nie trac czasu i kasy na sprawdzanie SuperMaty w hurtowniach - róznica w cenie dochodzi do 20% ceny w Henko.A jak bedziesz zamawiać w Henko to przypomnij się o kamizelkę Isovera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Faktycznie niedrogo. Jeśli to są ceny brutto to wychodzi, że jest taniej nawet niż ja miałam w znajomej hurtowni.Jakby któs z okolic w-wy u nich zamawiał niech da znać. Być może że u nas zabraknie parę metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 no właśnie się zastanawiam, czy by szpary w bramie nie mogły robić za wywiew (zakładając, że w oknie będzie nawiewnik). jak patrze na moja bramę to mimo kafli dolega idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.07.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 czyli trzeba jakiś nawiew wymyślić. ludzie od wm powinni wiedzieć, czy za dużo oczekuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 nie musisz robić szczelnej bramy - tylko zimą może byc ciut zimniej w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.07.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Wojtek, jakiego producenta masz bramę u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Hormann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.07.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Henko ma ceny ok, ale... jakie są koszty transportu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ja brałem 2 przyczepy i płaciłem za samą wełnę.Z tego co pamietam, to jest to kwestia transportu logistycznego - przelicz ile potrzebujesz i jakiej grubości a wyjdzie Ci ilość palet - a to wpływa na koszty transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.07.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 No właśnie - zależy pewnie ile się bierze i dokąd jedzie.Jak do Warszawy to już może nie być tak różowo z kosztami (szczególnie że u mnie przyczepa nie wjedzie na podwórko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 transport jedzie z Gliwic. Z tego co wiem, nie ma znaczenia dokąd - znajomy bral na budowe pod Szczecinem i koszt był taki sam.u mnie było 2 przyczepy 18cm i przyczepa 5cm - w tym przypadku transport był wspólny razem z Castoramą a kosztów nie ponosiłem.z wełną o tyle jest fajnie, że w szybkim czasie 2 osoby przenoszą ja do domu z miejsca rozladunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.07.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 No to dobrze wiedzieć.Bo my będziemy pewnie jakoś za miesiąc kupowali wełnę na poddasze.Tylko jeszcze nie wiem jak je przykryć, bo krokwie mam... 24cm.Może w sufit dam 30cm (więcej tam nie wcisnę bo mi się sufit nie zmieści nad połaciówkami), a na dachu dam jednak 35cm, o ile wejdzie.Pytanie ile jeszcze dać w dach nad poddaszem, czyli tam gdzie stryszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 to musisz dać 18+5, 1 cm zostaw na pustkę - w ten sposób wyrównujesz się do krokwi-, pozostałą grubość i ile gdzie dasz wełny to ustal z regipsiarzami - bo regipsy też muszą mieć swoje ułożenie by poddasze wyglądało jak poddasze uzytkowe a nie strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) dobry wątek o ociepleniu jest tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania... salik krokwie 24? to spore są ale max wełny w krokwie możesz dać 21 3 cm na szczelinę dyletacyjną ( będziesz musiał pokombinować z grubością u każdego producenta inne) to jako pierwszą warstwę wielkość drugiej warstwy zależy od dwóch czynników o ile cm możesz sobie pozwolić na obniżenie pomieszczeń i tego jaka wielkość oporu cieplnego wyjdzie Ci z zsumowania obu warstw im więcej powyżej 7 tym lepiej na wątku ociepleniowym radzą stryszek (jeśli wogóle) ocieplić pierwszą warstwą w sufit ile się zmieści:) czyli 24 + x też tak mam Edytowane 26 Lipca 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.07.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 w przypadku SuperMaty szczelina moze wynosić 1cm.tez zalezy co sie dało za folię - membranę - na dach. przy pełnym deskowaniu wogóle nie musi być szczeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 a przy membranie? jaka ta szczelina ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 a przy membranie? jaka ta szczelina ma być? a jaką membranę chcesz dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja mam Tyvek Pro jestem zadowolonauważam ze 1 cm szczeliny to tak jak by jej nie było, wystarczy że wykonawca troche mocniej dociśnie wełnę albo wełna sama rozpręży się jak chce i dzięki zwróćcie uwagę że niektórzy ida o krok dalej i aby zachować tą szczeline dają tam paski styropianu lub sznurek tak sznurek nie nie pomyliłam się bo sznurek daje sie też od wewnątrz do podtrzymywania wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Marcin od Jarreta rekomenduje Corotop STrong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts