wojgoc 27.07.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Kaska,przy Twojej membranie szczeliny może nie byc wogóle - ja mam taką samą jak Ty i mam 1cm. Im wyższa paroprzepuszczalnośc tym lepsza membrana.SuperMata nie potrzebuje sznurka.Tatarakzdecyduj się, jaką chcesz membrane, wełnę i zaproś do siebie regionalnych przedstawicieli wybranych firm - Oni Ci powiedzą, wytłumaczą i ze spokojnym sercem dokonasz wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 a zdanie dekarzy nie bierz za wiążące - Oni często zachwalają to, na czym maja lepszy zarobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 27.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Cos mi się kołacze, że ktoś na targach oglądał rokwoola i że niczym się nie różnią od chińskich noname i notowałam sobie, że brać isovera. próbowałam znaleźć dokładne zapiski na ten temat, ale już mam kajet za gruby, żeby na szybko dotrzeć do konkretów ?? mówisz o wełnie na poddasze? nie wierzę własnym uszom , rockwoola posiadam, nie potwierdzam takiej opinii. isover wychodzi chyba taniej, a przynajmniej tak było jak kupowałam. zdecydowałam się na rockwoola ze względu na podobnież lepszą dzwiękochłonność wełny skalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Matilde - no widzisz, a Claris z wrocławskiej ma obie i potwierdza, że isover lepszy. co człowiek - to opinia. ja momentami mam dość :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) jak u kazdego producenta sa produkty lepszej kategorii i gorszej.ja w garazu na suficie kladłem URSE o lambda 0,044 i chłopaki połozyli, ale jakosciowo była gorsza od SuperMaty - jak Polonez do Sklasy.ale i parametry obu wełn dzieli przepaść Edytowane 27 Lipca 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Tatarak zdecyduj się, jaką chcesz membrane, wełnę i zaproś do siebie regionalnych przedstawicieli wybranych firm - Oni Ci powiedzą, wytłumaczą i ze spokojnym sercem dokonasz wyboru czyli mam podjąć decyzję i zaprosić przedstawicieli, żeby mnie utwierdzili, że jest słuszna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 wg mnie wybierz z 3producentów - Dorken, Corotop, Tyvek i z tymi rozmawiaj.Nie mają Cie utwierdzić czy Twój wybór jest słuszny, tylko która membrana jest najkorzystniejsza do Twoich oczekiwań.Osobiście polecam Tyveka, ale zaznaczam, że z Corotopem nie mialem do czynienia.w wyborze jest też wazne, czy poddasze masz uzytkowe czy nieuzytkowe - ja już nie pamietam czy Ty stawiasz parterówkę czy czy nie, czy masz pelne deskowanie czy nie.Do nieuzytkowego szkoda wg mnie walic kase w membranę wysokoparoprzepuszczalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.07.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 My kładliśmy Dorken Maxx Plus.Ale to dlatego że zależało nam na firmowej szczelności (taśmy) pod dachówką płaską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 no własnie - wybór jest zalezny od wielu czynników - rodzaj pokrycia, kat nachylenia, deskowanie czy nie, uzytkowe czy nie poddasze, najmniej od tego co biorą inni, bo dach dachowi nierówny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2011 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja też mam Corotop Strong. Zaufałam Panu Marcinowi. Jeśli jednak chodzi o cenę, to potem znalazłam ją taniej w Castoramie o parę złotych. Mam problem, doradźcie coś. Na etapie dachu zrezygnowaliśmy z komunikacji dachowej, nie zrobiliśmy też wyłazu. Kominiarz twierdzi, że nie będzie sprawdzać komina od kondensata, więc pod tym kątem sprawa rozwiązana. Pod komin mamy jednak doprowadzone wszystkie kable pod anteny. Jeśli antenę zamontować na kominie, to nawet jeśli jakiś instalator mi tam wejdzie, to jak się coś przestawi, my sami będziemy mieć problem. Mozna jeszcze przymocować talerz na ścianie, wtedy dostaniemy się drabiną. Co radzicie? Kiedyś obiło mi się o uszy, że nie powinno się nic mocować do komina, ale nie wiem, czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ale co się ma przestawić?Komin?Instalator powinien zamontować antenę na obejmie wokół komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Antena, jak będzie mocno wiało, wiatr może przesunąć antenę i żeby odbierać trzeba będzie wejść i poprawić. Tak mamy w obecnym mieszkaniu, że po wichurach zdarzało się, że był problem. Czy przesadzam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.07.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Zdecydowanie przesadzasz Ja mam obecnie antenę na kominie, wysoko i w ogóle. Wiatr wieje, deszcz pada, ale nic się nie przesuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ja do swojej od założenia nie wchodzilem i odbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ok, dzięki to nie robię wyłazu. Na etapie dachu nie chciałam, bo to zawsze ingerencja i kolejne miejsce do mostków czy potencjalnych przecieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 kup drabinę 3 elementową 14stopniową, najlepiej łamaną i wtedy bez problemu dostaniesz się do anteny na kominie. przyda sie też do mycia myjką dachówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 no drabinę kupimy na pewno.... chociażby do mycia okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Spirea,masz ludków do regipsów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 jestem przed rozmowami. Mam namiar na faceta, który robił u moich rodziców, a drugiego od siostry. Są z ich stron, więc i nie ceny wrocławskie. A Ty szukasz czy masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.07.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 mogę Ci polecić moich. U mnie skończylii jest ok. Ale Oni z Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts