Madeleine 03.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Spirea, nam wylewki też robi pan Krzysztof. Oni działają razem z p. Królczykiem, zresztą to kuzyni (a ich trzeci rozkładał mi styropian). Ciekawa jestem tych Saloni Lumina Mate - one są na żywo w Cermagu do obejrzenia? bo ja właśnie czegoś takiego szukam. Nie musicie już ściągnąć folii z okien od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.08.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Lumina Mate jest wystawione w Cermagu jako ekspozycja przed lub po wystawieniu, bo nie ma sanitariatów. Są położone w poziomie. O folie pytałam Jareko przy roletach. Powiedział, że te wewnątrz nie są narażone na słońce, więc nie trzeba ich ściągać. Odklejałam każde na próbę jak sprzątaliśmy i odchodziły bez problemu. A kiedy planujesz wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ja gdzieś dostałam informację, że wewnętrzne ściąga się do 3 miesięcy.Wylewki - ponoć na ten tydzień jestem wpisana w grafiku. Czyli piątek. Albo przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.08.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 na taśmach okiennych jest napisane o ściągnięciu w ciągu 3 miesięcy.Nas wpisali na wtorek/srodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Spirea - wydaje mi się że kiedyś Cię już o to pytałem, ale nie pamiętam co z tego wynikło.Czy mogłabyś mi pokazać jak bardzo u Ciebie podchodzi styropian pod obróbkę blacharską przy ścianach szczytowych?Tzn. czy styropianu masz tyle że z tynkiem będzie się prawie licowało z brzegiem dachówek szczytowych czy też kończyło się to będzie 'płyciej' - w kierunku ściany szczytowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 U nas wylewki jutro, wszystko potwierdzone. A styropian będzie wchodził pod obróbkę blacharską. Wygląda to obecnie tak, że poniżej dachówek krawędziowych jest obróbka, wystaje bardzo niewiele - i tam się zmieści styropian, na styk wejdzie do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 a wylewki robisz ze swojego materialu czy usługa full service? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 miałam zorganizować piasek i cement, reszta po stronie panów wylewkarzy. Sam zaproponował taki układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 cement lepiej jakby miał swój - ma bardo dobrą cenę, ale pewnie nie chce mu się wozić tyle ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 możliwe, ale sumie u nas wylewek mało, za cement dałam łącznie niewiele - nawet, jeśli przepłaciłam (w co nie wątpię), to znowu nie tak strasznie dużo. Tak czy owak cement od tygodnia czeka, więc i tak po jabłkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 dopilnuj dylatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 dzięki! żeby wypadły tam, gdzie mają wypaść Co ile się je robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 jak masz projekt podłogi - gdzie kafle, gdzie drewno, gdzie przejścia z duzych kafli na mniejsze to pokaz Im - generalnie w miejscach newralgicznych typu jakaś ława pod spodem i co ileś m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.08.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Madeleine, to wyprzedzasz mnie w tym tygodniu Właśnie o tych dylatacjach muszę pamiętać. Poza tym, co napisał Wojgoc, to one powinny chyba przechodzić między pętlami podłogówki, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Właśnie o tych dylatacjach muszę pamiętać. Poza tym, co napisał Wojgoc, to one powinny chyba przechodzić między pętlami podłogówki, czy tak? tak, w takich miejscach obowiazkowo dylatacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 tak, rzuty płytek etc panowie od podłogówki też dostali. Ale chyba posiali, bo nie widziałam. Spirea, jak to pozory mylą - my przecież bez tynków, pieca etc. U Ciebie też planują wyrobić się w jeden dzień czy dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 możliwe, ale sumie u nas wylewek mało, za cement dałam łącznie niewiele - nawet, jeśli przepłaciłam (w co nie wątpię), to znowu nie tak strasznie dużo. Tak czy owak cement od tygodnia czeka, więc i tak po jabłkach. no co Ty? u Samira przepłaciłaś? przecież on Ci z ręki je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 tak, rzuty płytek etc panowie od podłogówki też dostali. Ale chyba posiali, bo nie widziałam. Spirea, jak to pozory mylą - my przecież bez tynków, pieca etc. U Ciebie też planują wyrobić się w jeden dzień czy dwa? jesli przyjadą na 2ekipy, to zrobią Ci w 3/4dnia. U mnie robili 2dni - po dniu na kondygnacje i była 1 ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.08.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 u mnie planują 2 dni, ale mamy dwie kondygnacje - łącznie 228m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.08.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Salik, u nas nie ma na razie żadnej obróbki ścian szczytowych. Miało być na styk i kiedyś faktycznie pytałeś i wklejałam do komentarzy zdjęcie dachu, który miał być naszym wzorcem. Cieśla zrobił prawdopodobnie za długie łaty i dachówki wystają więcej niż trzeba. Jest tam szpara, ale z dołu nie widzę dokładnie ile - 1-2 cm. Ustaliliśmy, że jak bedziemy robić elewację, to zrobimy tam jakąś obróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts