Madeleine 04.08.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 no co Ty? u Samira przepłaciłaś? przecież on Ci z ręki je może i przepłaciłam, mam większe problemy. Łącznie i tak wyszedł mnie tysiąc z hakiem. To ile byłaby ta super cena? stówę mniej? Zresztą nie powiem, co im obiecałam za to, że mi na cito podmienią styropian (zamówiłam za dużo 5 zamiast 15, więc będą mi wymieniać 5 na 10, bo 15 nie mają na stanie) Mężowi się w każdym razie nie przyznam U mnie 200m2. I jeszcze muszą styropian w garażu rozłożyć (a zwyczajowo krzywo jest, więc będzie cięcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Madeleine - oj nie daj się prosić, napisz co obiecałaś FACETOM A tak w ogóle, to mam pytanie - Spirea wiem że 'skrobała' swoją podłogę szpachelką, a jak inni? Ja dzisiaj zapytałem szefa naszych tynkarzy o tę podłogę, a on odpowiedział że 'chudziak i tak nie jest równy', tylko właśnie problem w tym że nasz był (bo wcześniej był u nas wylewkarz i sprawdzał). Dwa że będziemy kładli na spód parteru XPS i każde 0.5cm różnicy nam spowoduje klawiszowanie tegoż, a do tego nie da się go po prostu 'przyciąć' bo jest twardy. A jakoś nie widzi mi się spędzić tygodnia na bieganiu ze szpachelką i zdrapywania tynku z podłogi, bo to właśnie powinna moim zdaniem zrobić ekipa tynkarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 u mnie tynkarze po sobie posprzatali, a mialem tynki robione po wylewkach.Generalnie mieli jakies takies ostrze a'la szpachelka, tyle tylko, że wieksza , twardsza i bardziej elastyczna, a to na kiju.choc jak wczesniej pisałem - nie rozkładali żadnej folii, plandeki a podłoga jest czysciutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Madeleine - oj nie daj się prosić, napisz co obiecałaś FACETOM bo Salik też by może chciał ... (przepraszam, nie mogłam się*powstrzymać ) Wiesz co Salik, ja bym nie skrobała, zarąbać się można. Styropian idzie na dość grubą folię*która już nieźle wyrównuje powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Eeee, jestem po prostu ciekaw co kobieta może obiecać męskim sprzedawcom A co do folii - u nas właśnie nie bardzo. Zrobimy chyba folię dopiero na XPS-ie, a do tego te grudki u mnie mają sporą wysokość - niektóre nawet co 1cm. A nawet gdyby, to folia jest tylko 2x0.5mm, czyli w sumie 1mm. XPS-a nijak nie podetnę, więc będę miał 'górki' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 a to do Sheenaz powinien się udać (w każdym razie klimaty dosyć frywolne - ale co tam, chociaż sobie przez telefon pogadam. Chociaż w końcu trzeba będzie do nich pojechać, bo już się dopominają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Eeee, jestem po prostu ciekaw co kobieta może obiecać męskim sprzedawcom A co do folii - u nas właśnie nie bardzo. Zrobimy chyba folię dopiero na XPS-ie, a do tego te grudki u mnie mają sporą wysokość - niektóre nawet co 1cm. A nawet gdyby, to folia jest tylko 2x0.5mm, czyli w sumie 1mm. XPS-a nijak nie podetnę, więc będę miał 'górki' mozesz jeszcze całośc wyrównać przesianym, drobnym piaskiem i dopiero folia, xps lub odwrotnie - nie wiem jak masz w planie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 my kładliśmy folię styro i folię. Ta pierwsza była dość gruba i sztywna, i naprawdę ładnie równała podłoże pod styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 my kładliśmy folię styro i folię. Ta pierwsza była dość gruba i sztywna, i naprawdę ładnie równała podłoże pod styro jaki ma sens takie kladzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ech Ci biedni nieświadomi mężowie Monsanbia - a co to była za gruba folia na spód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) jaki ma sens takie kladzenie? Taki, że pierwsza chroni przed wilgocią od spodu, a druga styropian przed wilgocią z wylewki (bo ta jest zawsze, niezależnie od tego jaka wylewka). Tak kazał inspektor i tak mieliśmy w projekcie, to robiliśmy Folia kupiona w internetowym sklepie ogrodniczym. Mocne to bylo jak cholera. Potem dokupiliśmy niby taką samą w leroyu (bo tamtej brakło) i to nie było to. Folia folii nierówna (jedna mocna i sztywna, druga słaba i miękka, a niby to samo) edit: znalazłam http://garden-shop.pl/folie-izolacyjne-izolbud-030mm-c-4_7.html Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 może i przepłaciłam, mam większe problemy. Łącznie i tak wyszedł mnie tysiąc z hakiem. To ile byłaby ta super cena? stówę mniej? Zresztą nie powiem, co im obiecałam za to, że mi na cito podmienią styropian (zamówiłam za dużo 5 zamiast 15, więc będą mi wymieniać 5 na 10, bo 15 nie mają na stanie) Mężowi się w każdym razie nie przyznam . Kicia, nie stresuj się - przecież żartuję. Nie sądzę, żebyś przepłaciła to raz. I nie uważam, żeby przy każdej pierdółce koniecznie trzeba było targować najniższą cenę na naszej półkuli - to dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Taki, że pierwsza chroni przed wilgocią od spodu, a druga styropian przed wilgocią z wylewki (bo ta jest zawsze, niezależnie od tego jaka wylewka). Tak kazał inspektor i tak mieliśmy w projekcie, to robiliśmy Cóż, kolejna nowość w projektowaniu i wykonawstwie, której nie widzę sensu. ilość wody w wylewce jest znikoma - to taki puszek wagowy w stosunku do betonu. nie wiedziałem, ze styro boi się wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Styro się nie boi wilgoci.Za to każdy styropian (ale nie XPS) traci parametry izolacyjne w stanie wilgotnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Cóż, kolejna nowość w projektowaniu i wykonawstwie, której nie widzę sensu. ilość wody w wylewce jest znikoma - to taki puszek wagowy w stosunku do betonu. nie wiedziałem, ze styro boi się wilgoci. nie chcę myśleć co się dzieje ze styro po złapaniu wilgoci i zamknięciu jej w termosie (bo tak to tam mniej więcejh wygląda) O drugiej sprawie napisał Salik. Wylewka wydaje się być sucha, ale wcale mało wody w niej nie ma. A woda to wilgoć i nie chce być inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Styro się nie boi wilgoci. Za to każdy styropian (ale nie XPS) traci parametry izolacyjne w stanie wilgotnym. w stanie permanentnej wilgoci tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 nie chcę myśleć co się dzieje ze styro po złapaniu wilgoci i zamknięciu jej w termosie (bo tak to tam mniej więcejh wygląda) Wylewka wydaje się być sucha, ale wcale mało wody w niej nie ma. A woda to wilgoć i nie chce być inaczej Woda z wylewki wyparowuje a nie wsiąka w styro, który traci swoje właściwości będąc w długim czasie w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.08.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Kicia, nie stresuj się - przecież żartuję. Nie sądzę, żebyś przepłaciła to raz. I nie uważam, żeby przy każdej pierdółce koniecznie trzeba było targować najniższą cenę na naszej półkuli - to dwa to do Wojgoca było. Poza tym coś za coś, to jest transakcja wiązana. Tu im dam zarobić, tam mi przywiozą na cito styropian, jak mi braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 to do Wojgoca było. ale co do mnie było? bo nie czuję się w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 że trudno, przepłaciłam z cementem. Na to, co napisałeś wcześniej: cement lepiej jakby miał swój - ma bardo dobrą cenę, ale pewnie nie chce mu się wozić tyle ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts