monsanbia 15.08.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Nie ma za co. Na coś sie przydało 15 wizyt na Bartyckiej około 15, czy naprawdę to liczysz? Mnie na samą myśl o jeździe tam robi się niedobrze. Strasznie irytują mnie te rozsiane po całym terenie sklepiki. I jeszcze zawsze z dzieckiem tam jesteśmy. Nie będę dobrze wspominać wypadów tam A właśnie, ktoś mi może doradzić gdzie kupić (z robocizną) jakieś fajne, proste, porządne parapety zewnętrzne? Muszę przed elewacją to zorganizować, a to kolejna sprawa której nie mogłam pchnąć Coś czuję, że bez Bartyckiej się*nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.08.2011 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Najpierw ustal, z jakiego materiału. Ja robiłam z tytan cynku i zamówiłam w firmie blacharskiej, która robiła mi obróbki blacharskie. Montowane były przez ekipę od ocieplenia elewacji. Sheenaz, niezły wynik Ale masz rozeznanie i jak rozumiem dokonane wybory. To bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.08.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Sheenez, a masz jeszcze któreś z tych płytek u siebie? Madeleine - ja też szukam szarego, bardziej jasnego niż ciemnego (ale zdecydowanie w tonacji chłodnej) i jak poszłam obejrzeć za radą Spirei Zooma to trafiłam na x-plane V&B. Ujął mnie, bo jest własnie pośredni, ma duże rozmiary płytek, nie jest jednolity, jest minimalnie brokatowy i też można go kupić w II gatunku:-) Spirea - sprzedawczyni mi mówila, że drugi gatunek może mieć czarne smugi przy krawędziach, uszczerbienia i nie można tych płytek kłaść na minimalną fugę, bo nie są ratyfikowane. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.08.2011 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Balbina200, zgadza się. Kiedyś było o tym już komentarzach. Kopiuję mój wpis: Pani ze sklepu napisała mi tak: "Płytki w II GAT to płytki, które nie spełniają standardów I GAT tzn. mogą mieć przebarwienia, nadlania, kropki, koncentrację pigmentu w jednym miejscu itp. Tak naprawdę nie ma ściśle określonej definicji II GAT, ja Pani mogę tylko powiedzieć to co sama widziałam na płytkach w II Gat. Z chwilą, gdy płytka wychodzi z pieca jest poddawana kontroli jakości, jeżeli zostaną zauważone jakiekolwiek defekty, płytka jest pakowana i oznaczona II GAT. W momencie, gdy płytka jest dobra, przed pakowaniem jest kalibrowana (docinana na idealny wymiar 59,7x59,7). Aby zgubić róznice na wielkości płytki zalecamy układanie płytek na co najmniej 3mm fugę." i potem "Podstawową różnicą między I a II gatunkiem jest to, że płytki w II gat, są nie kalibrowane, różnią więc się między sobą 2-3 milimetry. " Powiedziała też, że na Berninie i Zoomie "dużo się dzieje" i cięzko stwierdzić co jest skazą II gatunku a co jest plamą zamierzoną. [...] Durstony Lofty ponoć też nie są rektyfikowane. Ze względu na podłogówkę nie możemy dać minimalnych fug - wymóg wg normy to 0,5. W Maxx Fliz powiedzieli mi kiedyś, że niektórzy producenci zastrzegają, że bez zachowania tej normy i położenia kafli na podłogówce traci się gwarancje. Obojętnie jakie więc kafle kupilibyśmy i tak trzeba dać fugę ok. 0,5. Obejrzeliśmy parę sztuk z tych, które przyszły i nie zauwazyliśmy niczego, co by dyskwalifikowało je do położenia. Zobaczymy, co będzie z resztą. Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Monsanbia, nie liczę ile razy tam byłam, ale dużo Również nie znoszę tego miejsca. Nie umiem tam nic znaleźć jesli wczesniej listy budek i adresów sobie nie przygotuję. O chodzeniu z dziecmi tam mogę zapomnieć - one się do teog nei nadają. Im sie nawet w Domotece nie podoba Spirea, wybrane mam, ale wciaz mi się coś zaczyna albo przestaje podobać, więc niby mam ale tak naprawdę nie Aktualnie poszukuję nowych baterii do umywalek do naszej zen łazienki, bo mi się przestały Hansgrohe Puravida podobać. Balbina, Mam w domu Bernine w IIg, Cercom Fossil po jednej płytce. Gdy rozważałam Berninę to uciełam sobie długą rozmowę w punkcie na Bartyckiej. I Pani mocno odradzała IIg do reprezentacyjnych miejsc, bo mogą się trafić naprawdę różne płytki. Oni na nie żadnej gwarancji nie dają. Mój egzemlarz ma ukruszenia i poszarpane krawędzie, ale i tak jest piękny. O małej fudze przy tych płytkach zapomnij. Gdy mierzyłam 2 rózne płytki na Bartyckiej róznica na jednym boku dochodziła do 5mm długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.08.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no, to dzięki za pocieszenie... normalnie pojadę i kupię jakiś chiński gres. Zresztą zrobiłam dziś nawet do niego podejście, ale pan w ceramika design jakoś nie uznał za stosowne dać mi żadnego rabatu - bo 4 tys to za małe zamówienie... cóż, pójdę gdzie indziej Aha, Spirea, jeśli szukasz jeszcze innych płytek niż widziałaś - nie wiem, czy byłaś w Womagu na Karmelkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.08.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 w zasadzie byłam tylko w Cermagu i Max Fliz, i Domusie w Opolu. Pod nosem mam sklepy na Avicenny, ale mają tylko do 17 i mi godziny nie pasują. Womag jest też na Bystrzyckiej, to tam bardziej mi po drodze. Jest jeszcze coś w okolicach Popowickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Ale na Popowickiej to chyba tylko polskie płytki. W Cortinie mają V&B i Rako, duży wybór jest w Armaluksie. A odjechane i naprawdę świetne - na Ślężnej koło Budusa. Ale ceny takie, że ho ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.08.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Szczerze - nie mam pojęcia, jak się budują ludzie, gdy oboje mają 8 h za biurkiem i żadnej możliwosci, żeby gdzieś wyskoczyć a czasem nawet zadzwonić. szacunek. a jak pracują poza Polską? budowanie na odległość też do łatwych nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.08.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no, to dzięki za pocieszenie... normalnie pojadę i kupię jakiś chiński gres. Zresztą zrobiłam dziś nawet do niego podejście, ale pan w ceramika design jakoś nie uznał za stosowne dać mi żadnego rabatu - bo 4 tys to za małe zamówienie... cóż, pójdę gdzie indziej polecam chiński gres 60x60 w Leroy Merlin - teraz chyba w promo cenie po 50zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.08.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Madeleine, Wojgoc, jaki grunt mieliście do tych wylewek? Madeleine gdzie go kupowałaś, a Wojgoc, gdzie widziałeś go taniej niż u wylewkarzy? Dzięki ja juz nazwy nie pamietam, ale jak weźmiesz od Madeleine i wpiszesz w google to wyskoczy Ci hurtownia w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.08.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Spirea! A Ty kupiłaś wszystkie w II gatunku?I kiedy będziesz kłaść?Bo ja dzisiaj pojechałam raz jeszcze i wzięłam próbki zooma i x-plana (wcześniej nie mieli na wynos;)) i poprzymierzałam sobie z deskami, blatem i kolorami, które będą.I ze zdziwieniem stwierdziłam, że zoom świetnie się komponuje z moim orzechem, białym i szarym granitem.Giną te jego zabrudzenia, a podkreśla i wydobywa urok pozostałych elementów:eek:No i wszedł na moją top listę zamiast x-plana (który stracił po przymiarkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.08.2011 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Balbina, mam kupioną w II gat. antracytową Berninę na cały parter i szary Zoom do górnej łazienki na podłogę i obudowę wanny. Kłaść będziemy w okolicach połowy października - w piątek wylaliśmy dopiero wylewki, więc 2 miesiące trzeba poczekać. Pisałam wyżej, co nam powiedziano o II gat., mówiono nam też to, co napisała Sheenaz. Nasze próbki jednak się nie kruszyły. Pisałam już kiedyś, że postanowiliśmy zaryzykować i wziąć je na całość. Na forum np. Nelli Sza brała Zirconio Cemento do łazienki i była zadowolona. Nasz dom planowany jest raczej na techniczny, więc uznalismy, ze odbarwienia na kaflach z maziajami nie będą nam przeszkadzać. Jest to jednak sprawa indywidualna. Pani z Outletu mówiła, ze ludzie biorą ten II gat. np. do garażu czy na taras itp. My mamy trochę miejsc do schowania (wnęka, spiżarnia, szafa w wiatrołapie), więc jeśli bedzie parę sztuk kiepskich to tam je można upchnąć. Ryzyk fizyk i tyle. Są jednak piękne, a na I gat. przy końcu budowy mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 a jak pracują poza Polską? budowanie na odległość też do łatwych nie należy. to już jest w ogóle klasa open na pewno trzeba mieć nerwy ze stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea, wiem, że już pisałaś, ale nie mogę znaleźć. Ile te Zoom'y II gat. kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 myśmy parę lat temu kupowali włoskie kafle w II gat. na Avicenny (nazwy kafli nie pamiętam, nie zwracałam uwagi) - kafelkarz strasznie narzekał, ze miały nierówne grubości, więc musiał się nagimnastykować, ale na podłodze nie widać tej drugogatunkowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea,może Jarett będzie pamietał nazwę tego preparatu do gruntowania -Jarek robił u Niego jakieś 2tyg. temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 mogę offtopic? ile maci cm miedzy górną krawędzią okien (na parterze) a sufitem? mnie wychodzi 60 cm. Nie za dużo? okna tarasowe mają wys. 210, a zwykłe kazałam zrobić na równi z nimi. Przy suficie na 270 - wychodzi odleglość 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 ja tez mam okna i drzwi tarasowe na jednej wysokości, ale nie kojarzę ile mam cm do sufitu. Docelowa wysokość parteru miała byc 270cm a wyszło 267cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wojgoc - a pamiętasz wysokość okien tarasowych? 210 to nie jest przypadkiem standardowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts