myszonik 17.08.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 U mnie też jest ok. 60 cm i moim zdaniem jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 17.08.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea, wiem, że już pisałaś, ale nie mogę znaleźć. Ile te Zoom'y II gat. kosztowały? W Outlecie V&B w Wawie są po 59 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.08.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Basia - płaciłam 59 zł/m2Wojgoc, dzięki. Pytałam Pana Krzyśka od wylewek. Powiedział, żeby kupić zwykły grunt w Castoramie, bo tam dostanę najtaniej. Kupiłam więc 11 butli i dzisiaj mąż gruntuje. Tatarak, 210 to chyba standardowa wysokość. Nie powinnasz potrzebować żadnych dodatkowych wzmocnień itp. My mamy 240 cm. Nie wiem ile mam do sufitu, mogę sprawdzić. U nas jednak będa to różne wysokosci. W gabinecie nie obniżamy sufitu i będzie ok. 3,2 wys. W kuchni będzie podwieszany sufit - wyjdzie ok. 2,8-2,85 wys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea,a co z zabudową poddasza? na jaką wełnę się zdecydowałaś?dzwoniłaś do moich magików od poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.08.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Spirea - jakiej szerokości folię kupowałaś na swoją podłogę?I czym ją kleiłaś? (taśmą jednostronną?)Dodatkowe pytanie - czym się klei płyty styropianowe do siebie (w pionie zakładam że niczym - jedną się kładzie na drugą, a w poziomie)?I czym zrobić dylatację wylewki - jakąś taśmą czy styropianem?No i ostatnie pytanie - czym wypełnić ewentualne szpary między styropianem na chudziaku a ścianą? Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.08.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Basia - płaciłam 59 zł/m2 Tak właśnie kojarzyłam, ale nie pamiętałam dokładnie. Dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 nie słyszałem o klejeniu styro podlogowego. kładziesz jeden do drugiego.nie słyszałem też o robieniu dylatacji w styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.08.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Tak, z rozpędu napisałem o dylatacji styropianu, myśląc o wylewce (efekty niewyspania ) Czyli jedyne co potrzebuję to taśmę do sklejenia folii i coś na dylatację wylewki. Czy ma znaczenie (dla wykonawcy) jakiej szerokości jest belka taśmy (4m vs 5m)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 no to dobrze, bo gdzieś mi widziałam, że nie powinno być więcej niż 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 17.08.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dopiero dziś przeczytałem zaległe wpisy. Widzę, że wszystko się posuwa i gratuluję. Co do kuchni IKEA. Miałem taką 6 lat i absolutnie żadnych problemów. Jedyne, co może trochę drażnić to białe pudła szafek, które czasem mogą być widoczne przez szczeliny frontów. Niestety z tego co się orientuję nie ma możliwości zamówienia tych pudeł w innym kolorze. W każdym razie tej cenie kuchnie absolutnie bezkonkurencyjne i śmiem twierdzić, że stolarz nie zrobi lepszej. Być może zdecyduję się na nie drugi raz. Zależy przede wszystkim od budżetu pod koniec budowy. Ponieważ zazwyczaj wykończeniówka wykańcza jest to całkiem prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Tak, z rozpędu napisałem o dylatacji styropianu, myśląc o wylewce (efekty niewyspania ) Czyli jedyne co potrzebuję to taśmę do sklejenia folii i coś na dylatację wylewki. Czy ma znaczenie (dla wykonawcy) jakiej szerokości jest belka taśmy (4m vs 5m)? dylatacja wylewki? dylatację robi Wykonawca przez nacięcie wylewki na grubośc ok. 3-5cm. belka taśmy? znowu nie kumam co masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.08.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Z tego co mi wiadomo dylatację wylewki (od ścian) należy wykonać przy pomocy styropianu lub specjalnej taśmy dylatacyjnej. Miało być 'belka folii'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 od ściany tak - kładziesz taka gąbkę zwana taśmą dylatacyjną, w zależności od tego jak gruba wylewka - najszersza jest chyba 20cm ale strasznie ciężko ją dostać. Standard to 10cm lub 15cm - dostaniesz w kązdym markecie i hurtowni budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.08.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Czy ma znaczenie (dla wykonawcy) jakiej szerokości jest belka taśmy (4m vs 5m)?Nie ma, sprawdź, jaką masz szerokość pomieszczeń i pod to się dostosuj. Przy robieniu dwóch warstw robisz na zakład, więc może się okazać, że więcej zejdzie. Na białe korpusy z ikei jest chyba tylko jedna rada - wziąć białe fronty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Madeleine - u nas 2 warstwy będą rozdzielone XPS-em, więc nie będą wchodziły na siebie. Przy okazji właśnie nam urósł mega babol ze schodami - zaraz napiszę w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.08.2011 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Wojgoc, biorę Isover Super Mata, tam gdzie Ty kupowałeś. Do ekipy na razie nie dzwoniłam.Salik, najbardziej pasowała nam folia 4mx5m. Niczym jej nie przyklejaliśmy. Dylatacje pod ścianą robiliśmy taśmą dylatacyjną (taka pianka) o wysokości chyba 10cm i grubości 0,5 cm. Rozważaliśmy jeszcze położenie podwójnie, aby wyszedł centymetr, ale zrezygnowaliśmy. Nie wiem, o jakie szpary chodzi. Na dole kolejne warstwy dochodziły już do ściany. Na poddaszu, jeśli były tam rury, to miejscami przykrywaliśmy folią. Dr Au, dzięki. Idziemy do przodu, na szczęście. Dzięki za opinię co do IKEI. Myślę, że się na nią zdecydujemy. Trzeba będzie jeszcze podjechac i pooglądać te meble. A jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.08.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea mi parkieciarz powiedział, że koniecznie 1 cm przy ścianach. Oooo, witam Drau po latach:) Co tam słychac, jak koncepcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.08.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 ale do wszystkiego czy tylko do parkietu? My dajemy kafle i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea,dopilnuj aby Ci Henko kamizelkę Isovera dorzucił - naprawdę ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.08.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Mi dzisiaj kafelkarze mówili też, że 1 cm przy ścianach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts