wojgoc 17.08.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 a jaka jest argumentacja 1cm? i czemu 0,5cm nie wystarczy?z drugiej strony tasma dylatacyjna powszechnie używana ma 0,5cm grubości. Nigdzie nie widziałem, żeby ktoś dawał podwójnie tę taśmę przy scianach.A kupić taśmę o grubości 1cm graniczy z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Nie wiem jaka argumentacja, nie pytałam, tak po prostu dziś coś rzucili mimochodem, a że akurat była o tym mowa w wątku to dopisałam wypowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 17.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Spirea - u mnie w sumie nienajgorzej i trochę zabawnie. Tzn. sporo się podziało i za jakiś czas postaram się to opisać w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.08.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 w takim razie czekam z niecierpliwością Wkrótce zwiększą się nam fundusze, więc akurat będzie na budowę Co do taśmy - pytałam wylewkarzy, powiedzieli, że nie zaszkodzi, ale nie ma też potrzeby dawać więcej niż 0,5. Aby uzyskać 1cm musielibyśmy przejechać się jeszcze raz z tą taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odotka 21.08.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witaj Spireochciałam Cię zapytać jakiej firmy masz drzwi zewnętrzne w pomieszczeniu gospodarczym ?? Szukam ciepłych drzwi do mojej pralnio-suszarni z wyjściem na tył domu i nie wiem kompletnie czego i gdzie szukać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.08.2011 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 witaj Odotka, to jest Hormann MZ1. Jakieś zwykłe. Nie brałam tam cieplejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 24.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Spirea - a właśnie, dobrze, że mi przypomniałaś, muszę napisać do Ewy. Wprawdzie pierwotny plan był taki, żeby tę kwotę przepić, ale teraz przyda się na architekta . Tak w ogóle, to trzeba się kiedyś spotkać in real life. Daj znać, jak będziesz kiedyś w KRK i będziesz dysponować sekundą czasu. Mamy lokalizację niedaleko tego miejsca do którego przyjeżdżają osoby wykonujące pewien taki zawód A z budową to naprawdę jest co opowiadać, bo - można powiedzieć - nastąpił powrót do źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.08.2011 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 dr_au, właśnie przed chwilą wysłałam do Niej maila. U Ciebie wyjdzie więcej, masz większe pole manewru Z drugiej strony, na moim etapie każdy grosz się liczy... Kiedyś jeździłam do KRK częściej. Ostatnio jedynie okolice Katowic. Jeśli będę jechać to się odezwę. Ty również daj znać, jak pojawisz się we Wro. Znajdź chwilę czasu i napisz, do jakich źródeł doszliście. Czyżby kompletna zmiana planów, jakieś istotne zmiany w rzutach, życiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Przykra sprawa z tym słupem- to znaczy też nie sądzę, żeby odchyłka od pionu mogła zaszkodzić budynkowi (wieża w pizie stoi, nie?), ale szkoda, że nie można się do niego łapać ze schodami. myślę, że pomysł z półkami jest niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 25.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Spirea maiłas wylewki robione maszynowo? piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.08.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a ktoś jeszcze robi wylewki inną metodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 25.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 moje schody 29 stopni okleinowane dębem, nie lite plus 2 podesty 0.7x 210 6,500zł. a w Castoramie są fajne gotowe stopnie z firmy kornik . zobacz sobie . warte polecania, załuję, ę e nie kupiłam, mama ma.coś nas przyćmiło. można bezpośrednio dzwonić do Kornika , będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 25.08.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 my mamy tradycyjne.nie było gdzie upchnąc tyle piachu i wielkiej maszyny na działce. i robiliśmy w marcu, było za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.08.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Tatarak, najważniejsze, żeby nam się dach nie zwalił na głowę Coś wykombinujemy. Moniko, wylewki mechaniczne. W zasadzie innych nie brałam pod uwagę. Oglądałam te stopnie w Castoramie. Są po ok. 120 zł. Jedne są jednak za krótkie, a drugie za długie i mają 3cm. Wymagają bejcowania i lakierowania. Jak się wszystko połączy, to różnica w cenie za stopnie nie wyjdzie pewnie duża. Stopnie od stolarza są bardzo ładne i na 4cm. Średnio wychodzi 236 zł za stopień trzykrotnie polakierowany lakierami do schodów i bejcowany + montaż z frezem (czy jakoś tak). Drożej wyszedł spocznik. A gdzie zamawiałaś swoje schody? Myślałam, że brałaś w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 25.08.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 ja mam na zamówienie robione okleinowane dębowe. moja teściowa brała z Castoramy tzn. bezpośrednio z Kornika, zrobią ci jakie chcesz i wychodzą 99 zl ( Castorama 120)na 100 cm, amają 3,7 grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.08.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 może te zasobniki mają różne typy - z różnymi wariantami podłączenia jak grzejniki? też bym tego nie przewidziała. tak czy owak - w kotłowni szał ciał i uprzęży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.08.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ja tylko nie rozumiem, dlaczego tak się spieszycie z tą gazownią. Przecież to ta sama spółka, co u mnie? Też mam w umowie termin zgłoszenia gotowości instalacji gazem koniec sierpnia, wysłałam pani zdjęcia, że zrobiłam wewnętrzną instalację gazową i git. Nie chce ani żadnych odbiorów kominiarskich, ani pieca, nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.08.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Madeleine - nie wiem jak to u Was, ale w MSG jest obowiązek 'bycia gotowym do odbioru gazu'.Jeśli nie jesteś, to Ty płacisz gazowni kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.08.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No właśnie też tak sądziłam, ale z moją panią z gazowni rozmawiałam kilkakrotnie (nie ma jeszcze pozwolenia na wykonanie zewnętrznej sieci - bagatela jakieś 150m) i ona nic ode mnie nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts