Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w takim razie czekam z niecierpliwością :) Wkrótce zwiększą się nam fundusze, więc akurat będzie na budowę ;)

Co do taśmy - pytałam wylewkarzy, powiedzieli, że nie zaszkodzi, ale nie ma też potrzeby dawać więcej niż 0,5. Aby uzyskać 1cm musielibyśmy przejechać się jeszcze raz z tą taśmą.

Spirea - a właśnie, dobrze, że mi przypomniałaś, muszę napisać do Ewy. Wprawdzie pierwotny plan był taki, żeby tę kwotę przepić, ale teraz przyda się na architekta :). Tak w ogóle, to trzeba się kiedyś spotkać in real life. Daj znać, jak będziesz kiedyś w KRK i będziesz dysponować sekundą czasu. Mamy lokalizację niedaleko tego miejsca do którego przyjeżdżają osoby wykonujące pewien taki zawód ;) A z budową to naprawdę jest co opowiadać, bo - można powiedzieć - nastąpił powrót do źródeł.

dr_au, właśnie przed chwilą wysłałam do Niej maila. U Ciebie wyjdzie więcej, masz większe pole manewru :) Z drugiej strony, na moim etapie każdy grosz się liczy...

Kiedyś jeździłam do KRK częściej. Ostatnio jedynie okolice Katowic. Jeśli będę jechać to się odezwę. Ty również daj znać, jak pojawisz się we Wro.

Znajdź chwilę czasu i napisz, do jakich źródeł doszliście. Czyżby kompletna zmiana planów, jakieś istotne zmiany w rzutach, życiu...

Gość monika996
moje schody 29 stopni okleinowane dębem, nie lite plus 2 podesty 0.7x 210 6,500zł. a w Castoramie są fajne gotowe stopnie z firmy kornik . zobacz sobie . warte polecania, załuję, ę e nie kupiłam, mama ma.coś nas przyćmiło. można bezpośrednio dzwonić do Kornika , będzie taniej

Tatarak, najważniejsze, żeby nam się dach nie zwalił na głowę :) Coś wykombinujemy.

Moniko, wylewki mechaniczne. W zasadzie innych nie brałam pod uwagę. Oglądałam te stopnie w Castoramie. Są po ok. 120 zł. Jedne są jednak za krótkie, a drugie za długie i mają 3cm. Wymagają bejcowania i lakierowania. Jak się wszystko połączy, to różnica w cenie za stopnie nie wyjdzie pewnie duża. Stopnie od stolarza są bardzo ładne i na 4cm. Średnio wychodzi 236 zł za stopień trzykrotnie polakierowany lakierami do schodów i bejcowany + montaż z frezem (czy jakoś tak). Drożej wyszedł spocznik. A gdzie zamawiałaś swoje schody? Myślałam, że brałaś w Castoramie.

Gość monika996
ja mam na zamówienie robione okleinowane dębowe. moja teściowa brała z Castoramy tzn. bezpośrednio z Kornika, zrobią ci jakie chcesz i wychodzą 99 zl ( Castorama 120)na 100 cm, amają 3,7 grubości.

Ja tylko nie rozumiem, dlaczego tak się spieszycie z tą gazownią. Przecież to ta sama spółka, co u mnie? Też mam w umowie termin zgłoszenia gotowości instalacji gazem koniec sierpnia, wysłałam pani zdjęcia, że zrobiłam wewnętrzną instalację gazową i git. Nie chce ani żadnych odbiorów kominiarskich, ani pieca, nic.